آخرین خبرها

نظر مراجع تقلید در مورد میزان فطریه

به گزارش تدبیرشرق به نقل از ایسنا، بر طبق نظرمراجع تقلید زکات فطره سال کنونی بر طبق نظر بیشتر مراجع، برابر با ۸۰۰۰ تومان معادل ۳ کیلوگرم گندم یا ۲۰ هزار تومان معادل ۳ کیلوگرم برنج اعلام گردیده هست که خانواده ها طبق قوت غالب خود آن را پرداخت می نمایند.

نظرات مراجع در مورد میزان زکات فطره و کفاره روزه به توصیف زیر هست:

حضرت آیت الله خامنه ای

دست کم مبلغ فطریه برای هر نفر ۸۰۰۰ تومان (براساس قوت غالب گندم) و بر مبنای قوت غالب برنج هم نرخ سه کیلو برنج برطبق نوع استفاده هست.

علاوه بر این کفاره غیرعمد روزی ۲۵۰۰ تومان و مبلغ کفاره عمد روزی ۱۵۰ هزار تومان تعیین شده هست.

آیت الله مکارم شیرازی

زکات فطره سال کنونی برای هر نفر بر مبنای قوت غالب گندم در تهران مبلغ هشت هزار تومان (۸,۰۰۰ تومان) و سایر شهرها مبلغ هفت هزار تومان (۷,۰۰۰ تومان) و طبق قوت غالب برنج، مبلغ بیست هزار تومان (۲۰,۰۰۰ تومان) اعلام گردیده هست. ( (توجه دارا باشید بر طبق نظر معظم له در پرداخت زکات فطره اشخاص مخیرند بین پرداخت طبق گندم یا برنج ایرانی و یا برنج بیگانه، در حقیقت با پرداخت هر یک از این سه بری الذمه خواهند گردید ان شاء الله. در ضمن در شهرهایی که بتوان سه کیلو گندم یا سه کیلو برنج را با مبلغی کمتر از مبلغ اعلامی خریداری کرد کافی هست همان مبلغ را بپردازند.(

قبل از این نیز مبلغ کفاره عمد و عذر به توصیف ذیل اعلام شده بود:

کفاره عذر روزانه ۲۵۰۰ تومان

کفاره عمد روزانه ۱۵۰,۰۰۰ تومان.

آیت الله نوری همدانی

بر طبق نظر آیت الله حسین نوری همدانی زکات فطره برای افرادی که قوت غالب شان گندم هست برای هر نفر دست کم ۸۰۰۰ تومان و برای افرادی که قصد دارند نرخ برنج پرداخت نمایند بر طبق نرخ برنج مصرفی سه کیلو گرم محاسبه گردد.

البته بر طبق نظر وی  قوت غالب ملاک نیست و کسی بخواهد منحصرا نرخ گندم را بدهد کفایت می کند.

علاوه بر این کفاره افطار روزه غیر عمدی برای هر نفر روزی ۲۰۰۰ تومان و کفاره افطار روزه عمدی برای روزانه ۱۲۰۰۰۰ تومان هست.

آیت الله علوی گرگانی

بر طبق اعلام دفتر وی مبلغ کفاره غیر عمد برای روزانه ۲۰۰۰ تومان پول نان برای فقراست.

علاوه بر این مبلغ فطریه برای هر نفر از گندم دست کم ۶۰۰۰ تومان هست و از برنج هم به ازای هر نفر سه کیلو از برنجی که غالباً استفاده می کنند داده گردد و نرخ متوسط آن ۳۰ هزار تومان هست.

آیت الله شبیری زنجانی

دفتر آیت الله  شبیری زنجانی، مبلغ ۸۰۰۰ تومان را بابت فطریه هر نفر به حساب گندم تعیین کرده هست.

کفاره افطار غیر عمدی برای روزانه به حساب گندم حدود ۹۰۰ گرم هست که در صورت اطمینان میتوان نرخ آن را به مسکین داد تا به وکالت از او برای خودش این مقدار طعام بخرد.

علاوه بر این مبلغ ۲۰۰۰ تومان را برای کفاره افطار غیر عمدی و مبلغ ۱۲۰ هزار تومان را برای افطار عمدی تعیین کرده هست.

کسی که نماز عید فطر می قرائت کرد باید فطریه را قبل از نماز عید بپردازد و یا به این نیت کنار بگذارد ولی اگر نماز عید نمی قرائت کرد باید تا غروب روز عید فطر، زکات فطره را بپردازد یا کنار بگذارد.

آیت الله سیستانی

دست کم مبلغ فطریه در شهر قم برای هر نفر ۶ هزار تومان (براساس قوت غالب گندم)، علاوه بر این کفاره غیر عمد روزی ۲۰۰۰ تومان و مبلغ کفاره عمد روزی ۱۲۰ هزار تومان تعیین شده هست.

آیت الله جوادی آملی

بنابر اعلام دفتر مرجعیت علمی و دینی آیت الله  جوادی آملی مبلغ فطریه برای هر نفر بر مبنای قوت غالب گندم مبلغ هشت هزار تومان (۸۰۰۰ تومان) و بر مبنای قوت غالب برنج، نرخ سه کیلو برنج برطبق نوع استفاده هست.

علاوه بر این مبلغ ذی ربط به  کفاره غیر عمد روزی ۲۵۰۰ تومان، کفاره عمد روزی ۱۵۰ هزار تومان و حنث قسم  ۲۵ هزار تومان تعیین شده هست.

آیت الله سبحانی

دست کم مبلغ فطریه برای هر نفر ۸۰۰۰ تومان (براساس قوت غالب گندم) و بر مبنای قوت غالب برنج هم نرخ سه کیلو برنج برطبق نوع استفاده هست.

علاوه بر این کفاره غیر عمد روزی ۲۵۰۰ تومان و مبلغ کفاره عمد روزی ۱۵۰ هزار تومان تعیین شده هست.

آیت الله وحید خراسانی

دست کم مبلغ فطریه برای هر نفر۷۵۰۰ تومان (براساس قوت غالب گندم)، علاوه بر این کفاره غیر عمد روزی ۲۰۰۰ تومان و مبلغ کفاره عمد روزی ۱۲۰ هزار تومان تعیین شده هست.

آیت الله صافی گلپایگانی

دست کم مبلغ فطریه طبق قوت غالب گندم برای هر نفر ۷۰۰۰ تومان و علاوه بر این کفاره غیر عمد روزی ۲۰۰۰ تومان و مبلغ کفاره عمد روزی ۱۲۰ هزار تومان تعیین شده هست.

در ضمن در شهرهایی که بتوان سه کیلو گندم یا سه کیلو برنج را با مبلغی کمتر از مبلغ اعلامی خریداری کرد کافی هست همان مبلغ را بپردازند.

زمان وجوب زکات فطره از غروب شب عید فطر هست و مراجع تقلید، دیرکرد پرداخت آن را پس از نماز عید جایز نمی دانند، اما اگر کسی نماز عید را نخواند، باید فطریه را تا ظهر عید بپردازد.

انتهای پیام

مطالب پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا