آخرین خبرهاعلم و تکنولوژی

کشف کربن در سیاره مشتری

مشاهدات انجام شده با تلسکوپ فضایی «جیمز وب»، وجود دی‌اکسید کربن بر روی سطح قمر یخی «اروپا»‌ی سیاره «مشتری» را بیان می کند که نشانه خوبی از میزبانی حیات ، در دریا‌های مدفون این قمر است.

به گزارش تدبیرشرق، اقیانوس درون قمر اروپای سیاره مشتری ممکن است گازدار باشد؛ به این معنی که مملو از دی اکسید کربن است. این ایده برآمده از مشاهدات انجام شده با تلسکوپ «جیمز وب» از این لحاظ حائز اهمیت است که کربن ، یکی از عناصر مهم برای حیات است و از این لحاظ در پوسته یخی قمر اروپا ممکن است شرایط مناسبی برای حیات وجود داشته باشد.

دو گروه از محققان به‌طور جداگانه داده‌های مشاهداتی جیمز وب را بررسی کرده و هر دو گروه به نتیجه مشابه و یکسانی رسیدند.
بر اساس این مشاهدات، به نظر می‌رسد که دی‌اکسید کربن در مناطقی به سمت سطح یخی «اروپا» تراوش می‌کند و در منطقه‌ای موسوم به «تارا ریگو» فراوان‌تر از مناطق دیگر است. این منطقه به عنوان یک بخش نسبتا جوان بر روی سطح قمر اروپا محسوب می‌شود که با تراکنش‌ها یا فعل و انفعالات با اقیانوس زیرزمینی در مدت چند میلیون سال گذشته شکل گرفته است.
شرایط این منطقه به گونه‌ای است که دانشمندان می‌گویند به نظر نمی‌رسد دی‌اکسید کربن از منابع خارج این قمر و به‌طور مثال از طریق شهاب‌سنگ‌ها انتقال یافته باشد. این نشانه خوبی برای دورنمای کشف حیات در زیر سطح یخی قمر اروپا است، زیرا همه ارگانیسم‌های شناخته شده زنده به کربن به عنوان سنگ بنای مولکول‌های پیچیده‌تر متکی هستند.
«سامانتا ترامبو» از دانشگاه «کورنل» نیویورک می‌گوید: کربن از لحاظ بیولوژیکی یک عنصر مهم و حیاتی است و از این رو مهم است که بدانیم این عنصر چگونه از قمر اروپا سر درآورده، چه مقدار کربن و به چه شکلی وجود دارد.
تلسکوپ جیمز وب تاکنون فقط یک بار قمر اروپا را تحت رصد قرار داده و طبق برنامه قرار است سه کاوش رصدگری دیگر از این قمر انجام شود.

/برنا

مطالب پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا