رشد صادرات ربات هند در سایه ویروس کرونا
از زمانی که ویروس کرونا در سراسر جهان منتشر شده است، بسیاری از کشورها از روشهای هوشمند و مبتنی بر هوش مصنوعی برای مبارزه با ویروس استفاده میکنند. یکی از کشورهایی که از ویروس کرونا به عنوان یک فرصت صادراتی استفاده کرده هند است.
به گزارش تدبیرشرق، این بیماری همه گیر باعث ایجاد شرکتهای رباتیک برای ساختن رباتهایی شده است که وظایفی را در بیمارستانها و صنایع دیگر انجام میدهند.
برای مثال از ربات میترا برای کاهش خطر عفونت برای کادر پزشکی استفاده میشود. میترا با راهنمایی فناوری تشخیص چهره و یک نمایشگر نصب شده روی قفسه سینه خود به بیماران و عزیزانشان اجازه میدهد یکدیگر را ببینند و در بخشهای بیمارستان حرکت میکند.
این ربات در سالهای اخیر توسط استارت آپ Invento Robotics ساخته شده است، هزینه خرید میترا در حدود ۱۳۶۰۰ دلار (۱۰، ۰۰۰ پوند) است و به دلیل کاهش خطر ابتلا به عفونت برای پزشکان در طی همه گیری کرونا در بیمارستانهای هند بسیار محبوب شده است.
بالاجی ویسواناتان، مدیر اجرایی Invento Robotics، که اکنون ربات را به پنج کشور صادر میکند، میگوید: میترا در اصل برای خانههای سالمندان طراحی شده بود، اما طی همه گیری برای کمک به پزشکان و پرستاران با خواندن موارد حیاتی و کمک به مشاوره مناسب بود. اکنون این ربات به کشورهایی از جمله ایالات متحده و استرالیا ارسال شده است.
اگرچه هند به ازای هر ۱۰ هزار کارگر تقریباً سه ربات دارد، اما صنعت داخلی به سرعت در حال رشد است و سایر استارت آپهای تولید کننده ربات نیز موفق شده اند رونق بگیرند. طبق آخرین گزارش فدراسیون بین المللی رباتیک (IFR)، هند اکنون در بین ۱۰ کشور برتر برای صادرات سالانه رباتها در صنایع قرار دارد. فروش رباتهای صنعتی در سال ۲۰۱۸ تا ۳۹ ٪ افزایش نسبت به سال قبل را تجربه کردند و به رکورد جدید ۴۷۷۱ رسیده اند.
انتظار میرود بازار رباتیک در هند تا سال ۲۰۲۵ تا ۲۰ درصد رشد کند و رباتهای پیشخدمت، پرستار و نظافتچی را تولید کند. در حال حاضر نیز، اگرچه بسیاری از بیمارستانهای هند به دلیل کمبود نیرو رباتها را به کار گرفته اند، اما همین رباتها موفق شده اند نرخ شیوع بیماری را کنترل کنند.
/انتخاب