آخرین خبرهااستان ها

تولید برنج گیلان، کیفی و برند آن ایجاد شود

استاندار گیلان یکی از مهمترین رویکردها را جلوگیری از اختلاط برنج تولیدی گیلان با برنج خارجی و ایجاد منفعت بیشتر برای کشاورزان عنوان و بر ضرورت ایجاد برند و کیفی سازی محصول برنج تاکید کرد.

به گزارش تدبیرشرق به نقل از روابط عمومی استانداری گیلان به ایرنا حاکیست مصطفی سالاری در هشتمین جلسه کمیته تخصصی برنج استان که در موسسه تحقیقات برنج کشور در رشت برگزار شد، بسته بندی با برند مشخص را معرف برنج تولیدی گیلان در سطح کشور و دنیا دانست و اظهار داشت: درج برند واحد بر محصول برنج گیلان علاوه بر تأیید کیفیت آن محصول می‌تواند نقش بسزایی در ارتقاء بازار فروش این محصول داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه امسال واردات غیررسمی منتفی است، افزود: دولت نسبت به واردات کالاها به صورت مشخص ارز دولتی پرداخت می‌کند که در موضوع برنج، خارج از میزان تعیین شده امکان واردات وجود ندارد.
سالاری با بیان اینکه جلوگیری از واردات غیررسمی به نفع برنجکاران است، اظهار داشت: اهتمام ما بر این است تا در تولید محصولات کشاورزی به ویژه برنج از مزرعه تا سفره برنامه‌ریزی داشته باشیم.
نماینده عالی دولت در گیلان به وجود حلقه‌های متفاوت در چرخه تولید برنج اشاره و خاطرنشان کرد: شالیکوبی‌ها حلقه‌ اصلی تولید برنج هستند که می‌توانند تأثیر بسزایی در بازار این محصول داشته باشند.
وی تصریح کرد: به منظور تجاری سازی محصولات کشاورزی باید نگاه ما ایجاد صرفه اقتصادی برای مجموعه تولیدکنندگان برنج از ابتدا تا انتهای آن باشد.
استاندار گیلان با بیان اینکه وجود درآمد متفاوت بین شالیکوبی‌ها براساس کیفیت و نیز کاهش میزان ضایعات باعث ایجاد رقابت بین آنان می‌شود، افزود: رقابت بین شالیکوبی‌ها منجر به اصلاح تجهیزات موجود در کارخانه‌های شالیکوبی و نیز به روزآوری آنها و در نتیجه کاهش میزان ضایعات و افزایش کیفیت محصول می‌شود.
وی با تأکید بر کاهش هزینه‌های موجود در مسیر نظارت بر شالیکوبی‌ها از سوی دانشگاه علوم پزشکی و استاندارد افزود: خوشه‌بندی براساس کیفیت شالیکوبی‌ها باعث می‌شود تا ارائه خدمات به آنان از سوی دستگاه‌های مختلف تسهیل شود.
وی اداره های جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت استان را ملزم به نظارت بر میزان ضایعات برنج تولیدی از سوی شالیکوبی‌ها و اطلاع‌رسانی به کشاورزان کرد و گفت: بی‌تردید کشاورزان به واحدهای شالیکوبی با کمترین درصد میزان ضایعات برنج تولیدی مراجعه می‌کنند که این اقدام باعث افزایش رقابت و رتبه‌بندی در بین آنان و نیز افزایش سطح کیفی محصول برنج می‌شود.
نماینده عالی دولت در گیلان بر ضرورت بررسی دقیق اعضای کمیته تخصصی برنج درخصوص جلوگیری از عرضه برنج به صورت فله از سال ۹۸ تأکید کرد و اظهار داشت: اتحادیه شالیکوبی‌ها می‌تواند به منظور جلوگیری از عرضه برنج به صورت فله و یکپارچه سازی بسته بندی‌ها در قطعه‌های کوچک با توزیع‌کنندگان بزرگ و مهم کشور به توافق برسد.
در این جلسه رئیس موسسه تحقیقات برنج کشور گزارشی از روند اقدامات کمیته تخصصی برنج ارائه کرد.
استاندار گیلان در پایان این جلسه از ۲ رقم جدید برنج معرفی شده برای کشت بازدید کرد.
سالانه یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن شلتوک از اراضی شالیزاری گیلان برداشت می شود. این استان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و باکیفیت برنج در کشور است که با ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری، رتبه اول کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و همچنین رتبه دوم تولیدکننده برنج را به خود اختصاص داده است.
ارقام هاشمی، علی کاظمی، صدری، حسنی و دیلمانی جزو رقم های کیفی و ارقام گوهر و سپیدرود جزو رقم های پرمحصول است که در شالیزارهای گیلان کشت می شود. بیشترین رقم های کشت شده برنج در این استان، رقم های کیفی هاشمی و علی کاظمی است که افزون بر ۸۵ درصد محصول برنج گیلان را شامل می شود.

مطالب پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا