آخرین خبرهااستان هااسلایدر

اندرز های استاندار گیلان، زنگ هشدار زیست‌محیطی در سطح ملی است

این پالس‌های هشدارگونه و بی‌شک دلسوزانه استاندار که بخاطر بومی بودن مشکلات استان را با پوست،گوشت و استخوان خود درک و لمس کرده است باید مورد توجه مسئولان کشوری قرار بگیرد چرا که خیلی زود دیر می‌شود و زمانیکه مشکل به بحران تبدیل شود هزینه‌های حل آن‌ چندصد برابر خواهد بود.

اندرزهای استاندار گیلان، زنگ هشدار زیست‌محیطی در سطح ملی است اندرز

به گزارش تدبیرشرق، از ابتدای خلقت تا کنون هر گونه فعالیت و تلاشی که صورت گرفته در راستای زیست بهتر انسان بوده‌است؛ موضوع مهمی که بدون آن عالم هستی بی‌معنا شده و تهی از هر گونه اهمیت می‌شود. در این بین همواره رویدادهایی نیز رخ داده که به واسطه آن زیست انسانی را تهدید کرده‌است؛ رویدادهایی از قبیل جنگ، غارت و تهدیدات زیست محیطی را می‌توان در میان این رویدادها دسته بندی کرد که هر کدام به نوبه خود خطرات سرشاری را برای زیست انسان در پی داشته‌اند و یکی از یکی خطرناک‌تر هستند.

انطباق نوشت: مسأله‌ای که در این بین وجود دارد مردم یا بهتر بیان کنیم انسان در طول سالیان سال خطرات و صدمات ناشی از جنگ و غارت را به وضوح و بدون روتوش به صورت مستقیم مشاهده کرده ولی میراث نامبارک و ناملموس بحران‌های زیست محیطی را به صورت فوری و مستقیم درک و حس نکرده است؛ موضوعی که سبب شده تا کمتر نسبت به این خطر خزنده توجهات لازم صورت شود.

خطرات زیست محیطی که با سلامت و بهینه‌سازی زندگی انسان رابطه معناداری دارد و هرچه آن افزایش پیدا کند کیفیت زندگی کاهش خواهد یافت در ایران نیز گریبان مردم را گرفته و به همین دلیل هر روز در گوشه و کنار این مرز و بوم ما شاهد آن هستیم که فریاد دلسوزان بلند می‌شود که به داد محیط زیست برسید.

در همین حال هادی حق شناس، استاندار گیلان ۶ دی ماه در اختتامیه مجمع مشورتی روسای شوراهای اسلامی و شهرداران شهرهای مرکز استان ها که به میزبانی رشت در تالار مرکزی شهر برگزار شد، با اشاره به بالا بودن سطح آب های زیرزمینی گیلان،گفت: در گیلان امکان دفن زباله وجود ندارد و شیرابه ها می‌توانند هزاران هکتار را نابود کنند. متاسفانه بیش از ۱۳ سال است که اجازه خرید زباله سوز را به گیلان ندادند؛ این در حالی است که حل مسئله پسماند از عهده شورا و شهرداری بر نمی آید و نیازمند اعتبارات بالاست.وی تفکیک و کمپوست را از جمله راهکارهای مدیریت پسماند گیلان دانست و اضافه کرد: برای دفع زباله باید زباله سوز داشته باشیم.

حق شناس محیط زیست را اولویت اصلی گیلان دانست و عنوان کرد: روزانه ۳۸۰ هزار مترمکعب فاضلاب انسانی وارد دو رودخانه زیبای رشت می شود و نهایتا به تالاب انزلی که معادل ۲۰ هزار استخر یک هکتاری است، می ریزد و لذا شاهد نابودی زایش طبیعی ماهیان دریای خزر هستیم.
استاندار گیلان با تاکید بر لزوم تصفیه فاضلاب سه شهر رشت، انزلی و صومعه سرا، تاکید کرد: برای احداث تصفیه خانه نیازمند اعتبار ۲۰ همتی هستیم لذا محیط زیست گیلان باید مسئله اول دولت باشد.

استاندار با هشدار نسبت به آینده‌ بی توجهی به پیشگیری را عادت فرهنگی ما ایرانی ها دانست که در نظام حکمرانی نیز وجود دارد و اضافه کرد: در آینده نزدیک رشتی ها و انزلیچی ها اینجا را ترک می‌کنند، زیرا تالاب از فاضلاب انسانی پر خواهد شد و سرطان های گوارش و پوستی شیوع پیدا می کند. حق شناس خواستار پیشگیری از این فاجعه بزرگ با تخصیص سالانه ۳۰۰ میلیون دلاری شد و بیان کرد: اگر از فاضلاب پیشگیری نکنیم، دیگر رشت و انزلی وجود نخواهد داشت.

این پالس‌های هشدارگونه و بی‌شک دلسوزانه استاندار که بخاطر بومی بودن مشکلات استان را با پوست،گوشت و استخوان خود درک و لمس کرده است باید مورد توجه مسئولان کشوری قرار بگیرد چرا که خیلی زود دیر می‌شود و زمانیکه مشکل به بحران تبدیل شود هزینه‌های حل آن‌ چندصد برابر خواهد بود.

البته پیش از این نیز مسئولان وعده‌هایی برای رفع مشکلات داده بودند ولی نه تنها رفع نشده بلکه وضعیت بدتر نیز شده است برای مثال همه به خاطر داریم که در دولت قبل بر سر مرکز دپوی زباله سراوان چه غائله‌ای رخ داد و اعتراضات به خیابان کشیده شد ولی مسئولان فقط وعده رفع مشکلات را دادند و امروز مسیر چند کیلومتری سراوان به سمت امام زاده هاشم(ع)را که گذر می‌کنید بوی نامطبوع و زباله‌های پراکنده کنار جاده از وضعیت زیر پوست این مرکز به وضوع خبر می‌دهد.

چشم انداز آمایش سرزمینی گیلان در افق ۱۴۱۴ استقرا صنعت پاک و دانش بنیان با فناوری نوین، قطب محصولات کشاورزی و صادرات محور بودن از جمله افق آینده است که برای دستیابی به این چشم انداز باید از جامعه نخبگان بهره گرفته شود نه اینکه با شعار و سنگ انداختند سبب بروز مصائب فراوان برای یکی از استان‌های با ارزش کشور شوند.

وقتی مسئولان فعلی و پیشین استان با صدای بلند اعلام می‌کنند که حل ابربحران‌های زیست محیطی و اقتصادی گیلان که معضلات اجتماعی و فرهنگی فراوانی در پی دارد تنها با یک تصمیم و عزم ملی قابل حل است باید مسئولان ارشد نگران وضع موجود باشند.

گیلان از آنجایی که از لحاظ طبیعی و منابع دارای ثروت‌های ملی است و کل مردم ایران از آن بهره می‌برند باید به گونه‌ای مشکلات آن بررسی و حل شود که در اذهان مسئولان به عنوان یک مسأله کلان ملی جا باز کند نه منطقه‌ای و استانی!

اینکه در بازه‌های مختلف استانهای کشور تعطیل می‌شوند و مردم عزیز کشورمان به عنوان میهمان به این استان سفر می‌کنند مشکلات و کمبودهایی که در پی این گردشگری صورت می‌گیرد را باید تنها مردم یک استان به دوش بکشند؟! آیا این توانایی وجود دارد؟! آیا گیلان قابلیت این حجم از فشار را بدون کمک ملی از سمت مرکزیت قدرت دارد؟! بی‌شک اینگونه نیست و به زودی مشکلات زیست محیطی استان گیلان نیز گریبان همه را خواهد گرفت همانگونه که نابودی دریاچه ارومیه گریبان همه را گرفت، همانگونه که آلودگی شهرهای صنعتی مشکل ملی شد، همانگونه که خشکی تالاب‌های بین‌المللی کشورمان سبب مهاجرت‌ها و بحران‌های ملی شد؛ پس تا وقت هست لازم است مسئولان در سطح ملی به این بحران استانی که دامنه‌ها و تشعشعات ملی دارد توجه کنند تا ترکش‌های آن در آینده به همگان زخم نزند، بی‌شک پیشگیری بهتر و کم هزینه تر از درمان است.

مطالب پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا