ایرج محمدی، تهیهکننده تلویزیون: نمیتوانم رضا عطاران را بیاورم تلویزیون چون سلیقهاش با مدیران متفاوت است
تهیه کننده سریالهای پر مخاطب طنز تلویزیون در دهه هشتاد و نود گفت: اوایل حضور آقای جبلی و برهمانی در تلویزیون پیامی فرستادم و وقت ملاقات خواستم، جواب ندادند! فکر کردند دنبال کار هستم، ولی میخواستم همین نکات را بگویم. اینکه درها را باز کنید به روی جوانان، اما با نگاه به تمام سلایق و نه یک نوع سلیقه خاص! اینکه فیلمنامه پلمب شده به تهیهکننده بدهید و بگویید برو بساز که شدنی نیست! پس مدیر شبکه چه کاره است؟
به گزارش تدبیرشرق، ایرج محمدی، تهیهکننده با سابقه سریالهای تلویزیونی گفت: اوایل حضور دکتر جبلی به ایشان پیام دادم برای یک جلسه، فکر کردند دنبال کار هستم، جواب ندادند!
برنامه هفتگی و زنده «جام جم» شب گذشته با حضور دو تهیهکننده با سابقه تلویزیون به موضوع بررسی جذابیت تولیدات نمایشی پرداخت و محل انتقاد از محافظهکاری و انحصار فکری در صداوسیما شد.
ایرج محمدی، تهیهکننده سریالهایی، چون «خانه پدری»، «بزنگاه»، «خانه به دوش» و «دردسرهای عظیم» در بخشی از اظهارات خود در این برنامه گفت: برنامه سازی در تلویزیون قاعده دارد، قبلتر مدیران صداوسیما به تهیهکنندهها اعتماد داشتند و طرح موضوع میکردند و تهیهکننده هم بر اساس موضوعات و پیشنهادات، طراحی و اجرا میکرد. اما الان میخواهند به تهیه کننده بگویند این را بساز!
وی افزود: من با چهل سال سابقه کار تازه باید خودم را برای مدیران صداوسیما اثبات کنم! خب ترجیح میدهم با تلویزیون کار نکنم.
محمدی با اشاره به اینکه تنظیم کنداکتور در تلویزیون یک هنر است، تصریح کرد: اینکه ناگهان ۵ شبکه درباره طلاق سریال پخش کنند و یا همه شبکهها مجموعههای تلخ و مربوط به آسیبهای اجتماعی پخش کنند، از ضعف مدیریت است؛ تنوع محتوا، تنوع دیدگاه و تنوع تولید در صداوسیما بسیار اهمیت دارد.
تهیه کننده سریالهای پر مخاطب طنز تلویزیون در دهه هشتاد و نود اضافه کرد: اوایل حضور آقای جبلی و برهمانی در تلویزیون پیامی فرستادم و وقت ملاقات خواستم، جواب ندادند! فکر کردند دنبال کار هستم، ولی میخواستم همین نکات را بگویم. اینکه درها را باز کنید به روی جوانان، اما با نگاه به تمام سلایق و نه یک نوع سلیقه خاص! اینکه فیلمنامه پلمب شده به تهیهکننده بدهید و بگویید برو بساز که شدنی نیست! پس مدیر شبکه چه کاره است؟
وی افزود: من از ابتدا مخالف «سیما فیلم» بودم به خاطر همین نگاه که قرار است تمام تولیدات را از دریچه یک سلیقه تولید کند که کاملا اشتباه است! مدیر شبکهها باید اعلام نیاز کنند و تهیهکنندهها طرح بیاورند و در رقابت با هم تولیدات انجام شود.
وی در همین زمینه به تلاقی نوروز و محرم در چند سال قبل اشاره و تصریح کرد: از یکسال قبل از آن نوروز، مسئولان پیگیر امور بودند، شبکه یک «شب دهم» را ساخت و من در شبکه استانی تهران «باران عشق» را ساختم. سریال من در نظرسنجیها دوم شد که از مدیر شبکه سه عذرخواهی کردم و گفتم ببخشید اینطوری شد! چون رقابت وجود داشت، تنوع نگاه و سلیقه وجود داشت. الان چه رقابتی وجود دارد؟
مهدی فرجی، از مدیران سابق تلویزیون و تهیه کننده سریال «نون. خ» نیز در بخشی از این برنامه گفت: تلویزیون محافظهکار شده است، این محافظهکاری به شدت به تلویزیون آسیب زده است. تلویزیون باید خودش را از این روش نجات دهد.
وی با اشاره به خاطرهای از سریالسازی خود و رفتار عجیب مدیران کم ظرفیت، گفت: سریالی که ۸۸ درصد رضایت مخاطب داشته، مدیر صداوسیما پیام یک مخاطب در گروه هفتاد نفره تلگرامی را برای من میفرستد که این انتقاد را پاسخ دهید! یعنی رضایت مردم را نبینی و نظر یک نفر را ببینی این خیلی عجیب و آزاردهنده است.
ایرج محمدی در همین زمینه افزود: همین که سلیقههای متنوع را در تلویزیون و برنامه سازی هایش نمیبینیم یعنی ایراد. اگر سلیقههای متنوع در استراتژی رسانه ملی خلاء ایجاد کرد، آنوقت مانع شوید.
وی در پاسخ به مجری برنامه که سراغ «رضا عطاران» را گرفت، گفت: وقتی یک سلیقه و نگاه یک بعدی در رسانه ملی وجود داشته باشد، من نمیتوانم رضا عطاران را بیاورم، چون سلیقهاش متفاوت است. شما سلیقهها را کانالیزه میکنید خروجی نخواهید داشت. آیا سازمان صداوسیما الان سلیقههای متفاوت را تحمل میکند؟ اگر چنین باشد میتوان چهرهها و سلیقههای متنوع را دوباره به تلویزیون بازگرداند.
/انتخاب