اقتصادی

بیگانه ها سهم پلاستیک ایران را خوردند!

به گزارش تدبیرشرق به نقل از ایسنا، یکی از محصولاتی که در سال های موخر افزایش استفاده داشته، فرآورده ها پلاستیکی مثل کیسه، ظروف یکبار استفاده و … هست که ظرفیت قابل ملاحظه ای از این فرآورده ها با مواد اولیه داخلی تولید می گردد و از طریق شرکت های پتروشیمی مواد اولیه آن باید تأمین گردد.

در سال های گذشته هر زمان که نوسانات نرخ ارز بویژه دلار در بازار رخ داده، نرخ مواد پتروشیمی و به تبع آن فرآورده ها پلاستیکی افزایش یافته هست. در چند ماه موخر نیز که نرخ ارز بویژه دلار روند صعودی به خود گرفته، شرکت های پتروشیمی نرخ مواد اولیه تولید پلاستیک را افزایش داده اند.

در این ارتباط احمد مقیمی اصل – ریاست اتحادیه تولیدکنندگان و فروشندگان پلاستیک و نایلون – در اظهار کرد وگو با ایسنا، با بیان اینکه در شرایط فعلی، تولید به ویژه تولید فرآورده ها پلاستیکی با مشکلات عدیده ای مواجه هست، اظهار کرد: فرآورده ها پلاستیکی و نایلون در صنوف متفاوت بسیار مورد استفاده قرار می گیرد و با رشد نرخ فرآورده ها پلاستیکی، نرخ تمام شده فرآورده ها متفاوت افزایش می یابد.

وی دنبال کرد: صنعت تولید فرآورده ها پلاستیک و پلیمر وابستگی آنچنانی به واردات ندارد و نباید با رشد نرخ دلار، در بازار داخلی دچار نوسان قیمتی گردد.

او افزود: مواد اولیه تولید پلاستیک و مواد پلیمری که در کشور تولید می گردد به بازارهای استفاده کننده صادر می گردد که باید نوسانات قیمتی بازار داخلی توسط بازارهای صادراتی پوشش داده گردد، اما در حال حاضر شرایط به گونه دیگر اداره می گردد.

ریاست اتحادیه تولیدکنندگان و فروشندگان پلاستیک و نایلون اظهار کرد: مواد اولیه پلاستیک و مواد پلیمری در بورس حدود کیلویی ۵۰۰۰ تومان نرخ گذاری شده که در بازار آزاد حتی با نرخ کیلویی ۱۰ هزار تومان محصولی برای خرید وجود ندارد و این در حالی هست که مواد اولیه تولید فرآورده ها پلاستیکی و پلیمری با نرخ ارزان تری نسبت به بازار داخلی به بازارهای صادراتی، ارسال می گردد.

وی با تاکید بر اینکه در حال حاضر پتروشیمی ها علی رغم تقاضای قابل ملاحظه، میزان ارائه را بسیار کاهش داده اند، اظهار کرد: علی رغم آنکه فرآورده ها پلاستیکی استعداد بازیافت دارند باید از این امکان استفاده گردد و فرآورده ها پلاستیکی و پلیمری را با جدیت زیادتر به چرخه بازیافت وارد کرد.

انتهای پیام

مطالب پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا