استان هااسلایدرسیاسی

علت العلل شکست لیست امید در انتخابات شورای شهر رشت

لیست امید

کیان پوررهنما

کارشناس ارشد علوم سیاسی، عضو مجمع نیروهای خط امام استان گیلان

طی دوماه اخیر،برای بستن لیست امید شهرستان رشت ،هیئت رئیسه شورایعالی سیاست گذاری کارها و خدمات بسیاری انجام داد،جلسات زیادی برگزار گردید تا لیستی براساس پارامترها و شاخصه های معرفی شده از سوی شورای سیاستگذاری تهران بسته شود.

بسیاری از نامزدها آمدند ،فرم های مربوطه را پرکردند،مصاحبه دادندو برنامه هایشان را معرفی کردند ،نظر سنجی هایی صورت گرفت و خلاصه نامزدها براساس پارامترهایی چون اصلاح طلب بودن،پاکدست بودن،متخصص بودن ،رای اوری و… مولفه هایی که هرکدام براساس آیین نامه صادره از تهران بارم و نمراتی داشت،امتیازاتی کسب کردند.

خلاصه پس از جمع بندی نهایی هیئت رئیسه به ٢۴ نام رسیدند.بماند که تعدادی از افراد خط خورده قاعده بازی را برهم زده و رای هیئت رییسه را نپذیرفتند و به غوغاسالاری پرداختند و در ادامه نیز باوجود رای گیری عمومی که با حضور تمام اعضای شورایعالی انجام گرفت بازهم ناراضی از نتیجه و لیست اعلام شده نه تنها انصراف ندادند بلکه به کار انفرادی پرداخته و بر علیه لیست امید شروع به جنگ روانی پرداخته و حتی در بستن لیست جعلی نیز مشارکت داشتند که به نظر بنده یکی از علت های شکست همین تمکین نکردن به رای و خرد جمعی بوده که سبب دلخوری و انشقاق و نهایتا پراکنده شدن تعدادی از ارای شهروندان شد.

‏‎در این چند روز تحلیل ها و نظرات مختلفی در باب علل و دلایل شکست لیست از جانب دوستان و همفکران ارایه شد دلایلی چون؛
‏‎١)نبود انسجام و هماهنگی در بین کاندیداهای لیست ،
‏‎٢)عدم حمایت لازم از جانب شورایعالی سیاستگذاری
‏‎٣)تک روی کاندیداهای لیست و حتی تشویق به تک رای دادن در نزد هواداران خویش
۴)نبود روحیه ایثار،فداکاری و از خودگذشتگی در بین کاندیداها و نامزدهایی که در لیست قرار نگرفتند و عدم انصراف شان به نفع لیست
۵)انتشار لیست های موازی از جانب بزرگانی که از انها انتظار نمیرفت،
‏‎۶)اعلام دیر هنگام تایید صلاحیت ها و دهها دلیل دیگر را مهم و تاثیرگذار میدانم.

اما  نگارنده مهم ترین علت را چیز دیگری میدانم:

کیست که نداند برخی از بزرگان اصلاح طلب ما دست از یکه تازی های خود برنخواهند داشت؟ کیست که نداند برخی از بزرگان ما برای وارد کردن افراد مورد نظر خود در لیست چه لابی ها و تماسها و فشارهای مکرر نیاورده و چه تلاشها که نکردند.

کیست که نداند همواره افرادی با استفاده ابزاری از جوانان به دنبال مرید پروری بوده و صرفا هدفشان این بوده که افراد مورد نظر خود را تعرفه کرده،معرفی کرده و فشارها اورده تا سرانجام به مقصود برسند.

‏‎مگر لیست اصلاح طلبان شرکت سهامی است که هر بزرگی سهمی طلب میکند؟

به نظر بنده این افراد نمیتوانند جزو اصلاح طلبان راستین و معتقد به دمکراسی و مردم سالاری و شایسته سالاری باشند،‏‎زیرا انها بدنبال خویشاوند سالاری هستند تا شایسته سالاری.

‏‎به طور حتم بسیاری از بزرگان از این مسئله باخبرند و میدانند چنین رویکردی سبب زدن تیشه به ریشه اصلاح طلبان رشت و سبب بدبینی مردم و نخبگان استان وخصوصا رشت شده است،که البته پس لرزه های ان را نیز شاهدبوده ایم،اما به هرحال به خاطر مصلحت هایی که از نظر اینجانب توجیه مناسبی نمیباشدسکوت اختیار کرده اند.

‏‎چرا برخی از افراد اصلاح طلب استان ما که خود را نخبه،مترقی و دمکرات منش میدانند،دست از منیت ها بر نمیدارند؟

‏‎چرا برخی از بزرگان ما که از همان اوایل انقلاب با آن کارنامه های خود و تصمیمهای غلط خود،خون به دل مردم کرده اند هنوز هم مصرند که تصمیم ساز باشند و باید جزء تصمیم گیران اصلی و نهایی اصلاح طلبان استان باشند و ‏‎و با قیافه های حق به جانب و طلبکارانه خود را قیم اصلاح طلبان بدانند؟

‏‎‎دلیل اصلی شکست لیست امید رشت،ماهها قبل از بسته شدن لیست برای بنده محرز و مشخص بود.

‏‎دلیل اصلی و مهم ترین علت شکست لیست امید،کم اهمیت دانستن مولفه مهم ،تعیین کننده و تاثیر گذارِ ((شایسته سالاری)) بود.

دلیل اصلی و علت العلل شکست لیست امید افرادی هستند که اولویتشان منافع و موفقیت جریان اصلاح طلبی نیست بلکه اولویتشان منافع مالی شخصی و زدو بندهای پشت پرده و حضور در هیئت مدیره فلان شرکت و سازمان است تا از مزایای ان بهره ها ببرند و جوانان ودیگران را نیز سربازان پیاده خود فرض میکنند و البته نمیدانم چرا تصور میکنند مردم از کارهایشان بی خبرند.

‏‎اینها در هنگام شکستها و مشکلات خبری از انها نمیشود و پاسخگو نخواهند بود و بعید میدانم شکست جریان و تفکر اصلاح طلبی اهمیتی برایشان داشته باشد.

‏‎چرا وقتی اشخاص مورد نظر اقای … در لیست قرار نمیگرند،ایشان بدون در نظر گرفتن منافع و موقعیت جریان اصلاح طلبی ،به سخنرانی برای کاندیدای مورد نظر خود پرداخته و از لیست جعلی حمایت کردند؟

‏‎چرا فلان شخص هنگامیکه افراد مورد نظرشان در لیست قرار نمیگرند،دست به انتشار لیستی جداگانه میزنند؟

‏‎چرا باید از کانال رسمی شورای عالی سیاستگذاری استان صدای تفرقه بیرون امده و کاندیدایی غیر از لیست تبلیغ و معرفی شود؟
‏‎
‏‎متاسفانه تعدادی از افراد که خواسته هایشان عملی شد نیز تنها به خود و کاندیدای مورد نظر خود بسنده کرده و بدون در نظر گرفتن منافع جمعی اصلاح طلبان ،با حمایت انفرادی و تک روی کردن،اصلا به لیست اهمیت ندادند ‏‎و انگار فقط خود و افراد مورد نظرخود برایشان اهمیت داشت نه لیست و اجماع اصلاح طلبان.

‏‎تا کی باید افرادی که منافع شخصی خود و اطرافیانشان را بر منافع حزبی و گروهی و جریانی ارجحیت میدهند ،جزو تصمیم گیران ما باشند.

در پایان انتظار میرود از افرادی چون اقایان فرشاد عرب،سجاد اسماعیلی،توکلی ،سرکار خانم سهیلا مدارایی و عده ای دیگر از این بزرگواران تقدیری بعمل اید که به عهد و امضای خود پای بند بوده و به خاطر منافع جمعی و برای جلوگیری از تشتت اراء از ادامه فعالیت انتخاباتی انصراف دادند.

و امیدوارم با تغییر در سلوک و روش برخی تصمیم گیران ،در اینده شاهد باز شدن فضایی برای چرخش نخبگان و حضور افراد جوان و شایسته در هرم تصمیم گیری ها باشیم.

/گیل نگاه

مطالب پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا