رئیس جمهوری؛ مردم علاوه حل مشکلات اقتصادی خواهان شفافیت و ریشه کنی فساد هستند/نقد با خشونت و تخریب اموال عمومی متفاوت است/دولت و مردم با هم مشکلات را حل میکنند/کسی که ملت ایران را تروریست مینامد،حق دلسوزی برای مردم ما را ندارد
به گزارش تدبیرشرق حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی عصر یکشنبه در جلسه هیات دولت ضمن تبریک ایام میلاد حضرت عیسی مسیح(ع) و آغاز سال نو میلادی، ابراز امیدواری کرد این ایام برای همه مسیحیان جهان، مسلمانان و ملت ایران مبارک باشد.
دکتر روحانی در ادامه با اشاره به اینکه در روزهای اخیر شاهد اعتراض ها در برخی نقاط کشور عزیزمان بوده ایم، گفت: این نکته باید برای همه روشن باشد که ما ملت آزادی هستیم و طبق قانون اساسی و حقوق شهروندی، مردم در بیان انتقادات و حتی اعتراضشان کاملاً آزاد هستند؛ اما در عین حال باید توجه کنیم که نحوه انتقاد و اعتراض باید به گونهای باشد که پایان آن منتهی به بهتر شدن شرایط کشور و زندگی مردم شود.
رییس جمهور تاکید کرد: “حل برخی از این مسایل آسان نبوده و زمانبر است و دولت و ملت باید برای حل این مشکلات دست به دست بدهند”.
رییس جمهور با بیان اینکه ریشه برخی از مشکلات اقتصادی مردم به سالهای قبل برمیگردد و برخی دیگر هم به همین ایام مربوط می شود، گفت: دولت و ملت باید دست هم را گرفته و یکدیگر را یاری کنند؛ اما نقد مردم فقط به اقتصاد نیست، مردم راجع به فساد و شفافیت حرف دارند و می گویند مسایل باید شفاف باشد.
دکتر روحانی با اشاره به اینکه مردم میخواهند در بخش قانونگذاری، اجرایی، قضایی و دیگر بخشهای کشور، مسایل به وضوح برای آنها تبیین شود تا بتوانند قضاوت دقیقی داشته باشند، خاطرنشان کرد: اینکه در رسانه همه نقدهای مردم را به دستگاه اجرایی برگردانیم، بیدقتی است.
رییس جمهور همچنین افزود: مردم نسبت به اینکه باید با فساد مبارزه جدیتر شود و اینکه برخی چرا مسایل به خوبی برای آنان تبیین نمیشود، نقد دارند.
دکتر روحانی اظهار داشت: انتقاد در همه امور کشور حق مردم است و ما معتقدیم حکومت و کشور متعلق به مردم است و مردم باید آنچه میخواهند را بخوبی بیان کنند.
رییس جمهور با تاکید بر اینکه نقد با خشونت و تخریب اموال عمومی کاملاً متفاوت است، گفت: در عین حالی که از نقد استقبال میکنیم و دستگاههای مسئول کشور باید زمینه را برای انتقاد و اعتراض قانونی مردم، حتی راهپیمایی و اجتماع قانونمند آنها فراهم کنند و این حق مردم است؛ اما در عین حال نباید بگذاریم فضایی ایجاد شود که در آن فضا دوستداران انقلاب و مردم نگرانی برای زندگی و امنیتشان، ایجاد شود.
دکتر روحانی با بیان اینکه شیوه صحیح و انتخابی برای بیان نقد باید یک شیوه کاملاً منطقی، دقیق و قانونی بوده و در نهایت منجر به اصلاح شود، اظهار داشت: اگر شیوهای برای بیان نقد انتخاب شود که بواسطه آن مردم در زندگی، کسب و کار، رفت و آمد و سرمایه گذاری، دچار تردید و نگرانی شوند و دشمنان ما دستافشانی و پایکوبی کنند، حتما شیوه ای غلط است.
رییس جمهور با اشاره به ابراز شادمانی دشمنان انقلاب، گفت: این آقایی که امروز در آمریکا میخواهد با مردم ما همدردی کند، یادش رفته که چند ماه پیش ملت ایران را تروریست نامید؛ این آدمی که سر تا پایش علیه ملت ایران است؛ حق ندارد برای مردم ایران دلسوزی کند.
دکتر روحانی با بیان اینکه این روزها برخی از کشورهای عرب منطقه که هیچوقت با مردم ایران میانه خوبی نداشتند، پایکوبی میکنند، تصریح کرد: باید توجه کنیم که آیا این شیوه اعتراض، شیوهای دقیق و به نفع مردم است یا به نفع دیگران!؟
رییس جمهور امنیت ملی، آرامش و انسجام ملی، وحدت و برادری در ایران را بزرگترین سرمایه در منطقه دانست و تاکید کرد: در کشور ما همه اقوام و مذاهب برادرانه با هم زندگی می کنند و مردم در انتخابات نشان دادند که چگونه نسبت به منافع ملی و آینده کشور خودشان حساسیت دارند.
دکتر روحانی با اشاره به اینکه اگر مردم در انتخابات آمدند و اکثریت مردم راهی را انتخاب کردند، ما نیز در مقام عمل باید آن راهی که اکثریت خواسته را شروع کرده و ادامه دهیم، افزود: توقعات و مطالبات مردم، توقعات و مطالبات درستی است، اما اگر شیوهای انتخاب کردیم که در بیان مطالبات به حقمان، افرادی داخل شدند و سخنانی ناصحیح، غلط، ناروا، مشکلآفرین، دشمن شاد کن و مردمنگران کن مطرح کردند، قابل قبول نیست و همه باید به این نکته توجه کنیم.
رییس جمهور ادامه داد: این دولت هر آنچه که در حقوق شهروندی و در انتخابات به مردم وعده داده، پای پیمان خودش ایستاده و میخواهد در این کشور، جوانها، دانشگاهها و زنان و مردان و روستائیان با نشاط باشند و همه تلاش خود را برای حل مشکلات مردم بکار برده است؛ البته معنیاش این نیست که مشکلات مردم حل شده و مردم امروز مشکل ندارند، اما همه شاخصهای اجتماعی و اقتصادی نشان میدهد که وضع کشور ما نسبت به ۴ سال پیش چند قدم روبه جلو رفته است.