منفجر کردن پیجرها در لبنان 15 سال در حال برنامه ریزی بود!
اسرائیل برای این نوع نفوذ در زنجیره تأمین وسایل ارتباطی مذکور دستکم ۱۵ سال برنامهریزی کرده بود.
به گزارش تدبیرشرق، روزنامه یدیعوت آحارنوت نوشت که اسرائیل برای عملیات انفجار دستگاه های ارتباطی در لبنان 15 سال برنامه ریزی کرده بود.
این روزنامه به نقل از برخی منابع اطلاعاتی آمریکایی نوشت که اسرائیل برای انفجار دستگاه های ارتباطی سریع 15 سال برنامه ریزی کرده بود.
شبکه خبری ایبیسی به نقل از یک منبع اطلاعاتی آمریکایی گزارش داد اسرائیل در ساخت پیجرهایی که در هفته جاری در لبنان منفجر شدند دست داشته است.
وبگاه شبکه خبری ایبیسی ادعا کرده اسرائیل برای این نوع نفوذ در زنجیره تأمین وسایل ارتباطی مذکور دستکم ۱۵ سال برنامهریزی کرده بود.
منبع مورد استناد ایبیسی ادعا کرده رژیم اسرائیل از شرکتهای صوری برای پیشبرد برنامهاش استفاده کرده و چندین لایه از مأموران اطلاعاتی اسرائیل و تجهیزات آنها را تحت پوشش یک شرکت قانونی تولیدکننده پیجر به کار گرفته است. ایبیسی نوشته دستکم بعضی از افراد دخیل در این فعالیت اطلاعی از اینکه برای چه کسانی کار میکنند نداشتند.
منابع آگاه به این رسانه آمریکایی گفتهاند در پیجرها یک تا ۲ اونس (بین ۲۳.۳ تا ۵۶.۶ گرم) ماده منفجره و یک ضامن برای کلید زدن انفجار جاسازی شده بود.
خبرگزاری رویترز هم ساعاتی قبلتر با استناد به نامهای از دولت لبنان به شورای امنیت سازمان ملل به جزئیاتی درباره انفجار دستگاههای ارتباطی در لبنان اشاره کرده بود. طبق ادعای رویترز، تحقیقات اولیه مقامهای لبنانی نشان میدهد که دستگاههای مذکور قبل از رسیدن به لبنان بمبگذاری شده بودند.
رویترز میگوید هیئت نمایندگی لبنان در سازمان ملل این ارزیابی را در نامهای خطاب به شورای امنیت عنوان کرده است. مسئولان لبنانی علاوه بر این گفتهاند که دستگاههای ارتباطی فوق با ارسال پیامهای الکترونیکی دچار انفجار شدهاند.
در انفجارهای لبنان که روزهای سهشنبه و چهارشنبه اتفاق اتفاق افتاد دستکم ۳۷ نفر تا کنون به شهادت رسیده و ۲۹۳۱ نفر زخمی شدهاند.
ابهامها بر سر زنجیره تأمین
در روزهای گذشته گزارشهای متعددی درباره شرکت سازنده این دستگاههای ارتباطی نیز در رسانههای مختلف منتشر شده است.
به گزارش العالم، ابتدا روزنامه آمریکایی نیویورکتایمز و پایگاه آی24 رژیم صهیونیستی ادعا کرده بودند پیجرها از مدل Gold Apollo AR-924 model بودهاند که ساخت تایوان است.
با وجود این، شرکت تایوانی روز بعد (چهارشنبه) ساخت پیجرها را رد و اعلام کرد که به شرکت BAC در مجارستان که سازنده اصلی این دستگاهها بوده اجازه استفاده از نشان تجاری خود را داده است.
شرکت Gold Apollo در بیانیهای روی وبسایت خود روز سهشنبه نوشته بود: «ما به BAC مجوز دادهایم از نشان تجاری ما برای محصولاتی که در برخی مناطق تولید میشوند استفاده کنند اما طراحی و تولید این محصولات تنها به عهده BAC است.»
در ادامه این بیانیه آمده است: «درباره مدل پیجر AR-924 که در گزارشهای اخیر رسانهای به آنها اشاره شده ما میتوانیم این توضیح را بدهیم که این مدل توسط شرکت BAC تولید شده و فروخته میشود.»
تنها ساعاتی بعدتر، دولت مجارستان اعلام کرد که پیجرهای منفجرشده در لبنان در این کشور تولید نشدهاند.
طبق توضیحات سخنگوی دولت مجارستان، شرکت BAC یک شرکت واسطه تجاری است و هیچ مکان تولیدی فعالی در خاک مجارستان ندارد.