آخرین خبرهااسلایدراقتصادیملی

چرا عرضه مرغ در گیلان کم شده است؟

علیرغم تولید تقریباً ۲ برابری مرغ در گیلان در مقایسه با سرانه مصرف آن در استان، عرضه این کالای اساسی در استان با کمبود شدید مواجهه است.

به گزارش تدبیرشرق، حمیدرضا دنیادیده: مرغ یکی از کالاهای اساسی در سبد خانوار است و تأمین و توزیع آن متناسب با نیاز جامعه از جمله تکالیفی است که وزارت جهاد کشاورزی بر عهده دارد.

استان گیلان یکی از بزرگ‌ترین قطب تولیدکننده مرغ در کشور است و بنابر اعلام مسؤولان جهاد کشاورزی استان، بالغ‌بر ۹۳۰ واحد تولید مرغ در استان فعال است.

علی‌رغم اینکه گیلان قطب تولید مرغ در کشور است و به‌ عنوان استان معین تهران، سهم قابل‌توجهی از این کالای اساسی پایتخت‌نشینان را فراهم می‌کند، در اغلب اوقات بازارش در استان به‌ شدت ملتهب می‌شود.

طی هفته‌های اخیر بازار مرغ در گیلان به‌ شدت تحت تأثیر قرار گرفته و اغلب شهروندان و به‌ ویژه رستوران‌دارها با کمبود شدید مرغ روبرو هستند.

خرده‌فروشان مرغ در بازارهای عمده این کالای اساسی ازجمله در رشت به‌ عنوان مرکز استان و همچنین شهرستان صومعه‌سرا به‌ عنوان پایتخت تولید مرغ نیز امروزه با محدودیت در توزیع مرغ مواجه هستند.

شهروندان رشتی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس از کاهش عرضه مرغ در واحدهای توزیع‌کننده مرغ در شهر خبر داده‌اند و می‌گویند میزان مرغ توزیع‌ شده در فروشگاه‌ها بسیار محدود است و در ساعات ابتدایی صبح تمام‌ شده و یا در برخی از فروشگاه‌ها به بهانه اینکه از واسطه‌ها مرغ تهیه می‌کنند، مرغ را با بهای گران‌تر، خریداری می‌کنند!

مرغ یک کالای کشاورزی است و خوشبختانه تولید و توزیع آن به جهت ایجاد تراز و تعادل در عرضه و تقاضا به وزارت جهاد کشاورزی سپرده‌ شده و دلیل نوسانات و التهابات موجود کنونی را باید از متولیان آن جویا شد.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی گیلان در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در رشت با اشاره به رشد تولید مرغ در استان می‌گوید: روزانه بالغ‌ بر ۶۰۰ تن مرغ در استان تولید می‌شود که مصرف داخل استان در ایام تعطیلات نهایتاً بین ۲۳۰ تا ۲۵۰ تن است.

به گفته محمد گلشنی، مازاد تولید مرغ در گیلان بنا بر تکلیف وزارت جهاد کشاورزی بر گیلان، به استان معین یعنی تهران صادر می‌شود.

آن‌طور که معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی گیلان اذعان کرده، سقف تولید مرغ در استان سیر صعودی دارد اما آنچه بازار مرغ استان را تحت تأثیر قرار می‌دهد، اختلاف قیمت مصرف‌کننده مرغ بین گیلان و دیگر استان‌ها و خروج مرغ از مبادی غیررسمی جهت کسب حداکثر سود است.

این در حالی است که قاسم جوادزاده، معاون توسعه بازرگانی و صنایع کشاورزی جهاد کشاورزی گیلان به خبرنگار فارس ضمن اعلام توزیع مرغ متناسب با سرانه مصرف در هر شهرستان گیلان، می‌گوید: در تمام شهرستان‌های استان گیلان مرغ موردنیاز متناسب با سرانه مصرف و جمعیت شناور نیازسنجی و در بازار توزیع می‌شود.

وی با بیان اینکه گیلان کمبودی در تولید مرغ ندارد، افزود: فرایند تولید تا توزیع مرغ در گیلان به‌صورت جدی توسط جهاد کشاورزی گیلان نظارت می‌شود هر چر در مقاطعی ممکن است توزیع خارج از شبکه نیز رخ دهد.

معاون توسعه بازرگانی و صنایع کشاورزی جهاد کشاورزی گیلان از حدود یک هزار و ۱۰۰ فقره بازدید و نظارت در شبکه توزیع مرغ در استان خبر داد و گفت: از این‌ بین ۱۸۹ واحد توزیع‌کننده مرغ در استان متخلف شناسایی و با جریمه حداقلی ۴۶۳ میلیون توان به تعزیرات حکومتی معرفی‌ شده‌اند که این جریمه تا ۲۰ برابر جریمه اولیه در محاکم تعزیراتی قابلیت افزایش هم دارد.

تفاوت قیمت بین استان تولیدکننده مرغ و استان‌های مصرف‌کننده حاشیه گیلان ازجمله استان تهران و مازندران و البرز، یکی از عمده چالش‌های بازار مرغ در استان گیلان است که بارها مردم آن را تجربه کرده‌اند و هنوز هم آن را تجربه می‌کنند.

عدم تعادل در بازار مرغ در گیلان که خود عمده تولیدکننده آن است، زیبنده استان نیست و لازم است نظارت‌ها و برخوردها در این رابطه با عزم و جدیت بیشتری انجام شود تا بازدارندگی‌ها محسوس‌تر و ملموس‌تر باشد.

/فارس

مطالب پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا