آخرین خبرهااسلایدربین المللخبر داغ

بایدن در روز نخست کاری برخی از سیاست‌های ترامپ را لغو کرد

بایدن

بایدن گفته است که اگر تهران تعهد جدی به توافق اتمی- برجام – را از سر گیرد واشنگتن هم دوباره به آن بازخواهد گشت.

جو بایدن در روز اول کاری خود در کاخ سفید، بعد از برگزاری مراسم تحلیف، روند برچیدن برخی از سیاست‌های کلیدی دونالد ترامپ را آغاز کرده است.

به گزارش تدبیرشرق، او درحالی که راهی کاخ سفید بود در توییتی نوشت که «برای رسیدگی به بحران‌های حاضر وقتی برای تلف کردن وجود ندارد.»

دستورات اجرایی رئیس جمهور جدید آمریکا مسائل مختلف از همه گیری کرونا تا تغییر اقلیم را در برمی گیرد.

همچنین جِن ساکی در اولین کنفراس خبری کاخ سفید گفت که دولت آمریکا به دنبال تقویت و تمدید محدودیت‌ها بر برنامه هسته‌ای ایران است و این موضوع بخشی از رایزنی‌های اولیه آقای بایدن با سران کشور‌ها و متحدان آمریکا خواهد بود.

بایدن گفته است که اگر تهران تعهد جدی به توافق اتمی- برجام – را از سر گیرد واشنگتن هم دوباره به آن بازخواهد گشت.

مراسم تحلیف

مراسم تحلیف روز چهارشنبه به دلیل همه گیری کرونا بدون حضور تماشاگران که بی سابقه بود برگزار شد.

به علاوه ترامپ که هنوز به شکست در برابر جو بایدن اذعان نکرده است، پیش از ترک واشنگتن به مقصد فلوریدا از شرکت در این مراسم خودداری کرد. با این حال او صبح چهارشنبه برای دولت تازه آرزوی موفقیت کرد و در عین حال قول داد که «به شکلی باز خواهد گشت.»

بایدن، که مسن‌ترین رئیس جمهور آمریکاست، در سخنرانی بعد از سوگند بار دیگر از لزوم عبور از تبدیل اختلافات سیاسی به جنگ و نفرت و بازگشت به اتحاد سخن گفت.

او گفت: «امروز روز آمریکاست. امروز روز دمکراسی است. روزی برای تاریخ و امیدواری.»

«با عبور از بوته آزمایش قرون، آمریکا محک خورده و با چالش‌ها روبرو شده. امروز ما نه پیروزی یک نامزد بلکه یک آرمان، آرمان دمکراسی را جشن می‌گیریم.»

او گفت: «ما بار دیگر آموختیم که دمکراسی ارزشمند است. دمکراسی شکننده است و در این لحظه، دوستان من، دمکراسی چیره شده است.»

جوبایدن

جو و جیل بایدن درحال رفتن به سوی کاخ سفید در خیابان پنسیلوانیا

او با ایراد نطقی با شعار اتحاد بعد از سال‌های متلاطم ریاست جمهوری دونالد ترامپ قول داد رئیس جمهوری «برای همه مردم آمریکا» باشد، از جمله کسانی که علیه او رای داده اند.

باراک اوباما که آقای بایدن هشت سال معاون او بود، بیل کلینتون و جورج دبلیو بوش سه رئیس جمهور سابق بودند که در این مراسم حضور داشتند.

کامالا هریس هم در این روز به عنوان معاون رئیس جمهور سوگند یاد کرد. او اولین زن – و همچنین اولین سیاهپوست و آسیایی تبار – در این پست است.

در پی یورش روز ششم ژانویه هواداران آقای ترامپ به کنگره، مراسم چهارشنبه در میان تدابیر شدید امنیتی در پایتخت آمریکا برگزار شد.

بایدن و بانوی اول جیل بایدن، به همراه خانم هریس و همسرش داگ اِمهاف خیابان پنسیلوانیا را پیاده تا کاخ سفید طی و در طول مسیر با دوستان و هواداران خود خوش و بش کردند.

در این مراسم لِیدی گاگا سرود ملی را خواند و بعد از او جنیفر لوپز و گارت بروکس هم آهنگ‌هایی اجرا کردند.

عصر چهارشنبه هم کنسرتی با میزبانی تام هنکس و اجرای آهنگ‌هایی از بروس اسپرینگستین، جان لِجِند، جان بون جووی، جاستین تیمبرلِیک و دِمی لوواتو در بنای یادبود لینکلن برگزار شد.

دونالد ترامپ

ترامپ پیش از عزیمت به سوی فلوریدا گفت «به نوعی بازخواهد گشت»

دستوراتی که جو بایدن امضا کرد

بایدن عصر چهارشنبه ۱۵ فرمان اجرایی امضا کرد.

او از جمله فرمانی را برای لغو منع سفر شهروندان چندین کشور عمدتا مسلمان از جمله ایران که آقای ترامپ اعمال کرده بود لغو کرد.

کاخ سفید در بیانیه‌ای گفت که هدف این اقدامات «نه فقط برچیدن برخی از سیاست‌های خسارت بار دولت ترامپ بلکه همچنین پیش بردن منافع کشور است.»

همچنین یک رشته تدابیر به منظور رسیدگی به همه گیری کرونا که جان بیش از ۴۰۰ هزار نفر را در آمریکا گرفته است امضا شد. آقای بایدن از جمله دستور داده است پوشیدن ماسک و فاصله گیری اجتماعی در کلیه ساختمان‌های دولت فدرال اجباری شود.

دفتر تازه‌ای برای هماهنگ کردن واکنش دولت به همه گیری راه اندازی می‌شود و دولت جدید فرآیند خروج آمریکا از سازمان بهداشت جهانی که آقای ترامپ کلید زده بود را متوقف می‌کند.

واکسیناسیون کرونا

بایدن می‌خواهد ۱۰۰ میلیون آمریکایی در ۱۰۰ روز اول کاری او علیه کرونا واکسینه شوند

آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد از تصمیم آمریکا برای همکاری مجدد با سازمان بهداشت جهانی استقبال کرده و گفته است که هماهنگی بیشتر جهانی در واکنش به کرونا «بسیار حیاتی» است.

بایدن همچنین قول داده است مقابله با تغییر اقلیم را در صدر کار قرار دهد.

او دستوری را برای شروع فرآیند بازگشت آمریکا به توافق ۲۰۱۵ پاریس امضا کرد، توافقی که آقای ترامپ سال پیش رسما از آن خارج شد.

بایدن همچنین مجوزی که برای پروژه خط لوله نفتی «کی استون اکس ال» صادر شده بود را لغو کرد. فعالان محیط زیست و گروه‌هایی از آمریکاییان بومی برای یک دهه با اجرای این پروژه مخالفت کرده اند.

بایدن در اولین تماس خود با یک رهبر خارجی در روز جمعه با نخست وزیر کانادا، جاستین ترودو، در این باره صحبت خواهد کرد.

این خط لوله متعلق به بخش خصوصی که هزینه آن حدود ۸ میلیارد دلار تخمین زده می‌شود روزانه حدود ۸۳۰ هزار بشکه نفت سنگین را از آلبرتا در کانادا به نبراسکا منتقل خواهد کرد.

باراک اوباما در سال ۲۰۱۵ یک لایحه مربوط به احداث این خط لوله را وتو کرده بود، اما آقای ترامپ از آن تصمیم برگشت.

در زمینه مهاجرت آقای بایدن اعلامیه اضطراری دولت قبلی که به تامین هزینه ساخت یک دیوار در مرز مکزیک کمک می‌کرد را لغو کرد.

جن ساکی سخنگوی کاخ سفید در اولین کنفرانس خبری بعد از روی کار آمدن جو بایدن با این سوال خبرنگاران روبرو شد که آیا اولویت او پیش بردن منافع جو بایدن است یا ارائه «حقیقت بدون هیچ گونه پیرایشی».

او در جواب گفت: «من احترام عمیقی برای نقش مطبوعات مستقل و آزاد قائلم. مسلما در برخی لحظات اختلاف نظر خواهیم داشت…، اما هدف مشترکی داریم، که همان ارائه اطلاعات دقیق به مردم آمریکا خواهد بود.»

او گفت که در بازگرداندن «شفافیت و حقیقت به دولت» با جو بایدن هم نظر است. سخنگویان کاخ سفید به خصوص در دولت ترامپ اغلب روابط ستیزه جویانه‌ای با رسانه‌ها داشته اند.

شان اسایسر سخنگوی اول آقای ترامپ همان ابتدا ادعا کرده بود که شمار جمعیت حلضر در مراسم تحلیف دونالد ترامپ «بی سابقه» بود، ادعایی که به سرعت زیر سوال رفت.

جن ساکی

جن ساکی سخنگوی کاخ سفید اولین کفرانس مطبوعاتی را عصر چهارشنبه برگزار کرد

کنترل سنا

از طرف دیگر سنای آمریکا عصر چهارشنبه برای مراسم سوگند سه عضو جدید یعنی الکس پدیا، جان آساف و رافائل وارناک تشکیل جلسه داد.

الکس پدیا از کالیفرنیا جای کامالا هریس معاون رئیس جمهور را می‌گیرد و دو سناتور دیگر در دور دوم انتخابات سنا در جورجیا برنده شدند. هر سه دمکرات هستند.

با ورود آن‌ها صد کرسی سنا به طور مساوی میان دو حزب تقسیم می‌شود، اما دمکرات‌ها عملا کنترل آن را به دست می‌گیرند، چون در صورتی که یک طرح ۵۰/۵۰ رای بیاورد خانم هریس رای برنده را خواهد داد.

به این ترتیب دمکرات‌ها دست کم برای دو سال هم کنگره و هم کاخ سفید را در کنترل خود خواهند داشت.

چاک شومر، سناتور اهل نیویورک که در ۴ سال گذشته رهبر اقلیت دموکرات سنا بود، اکنون جایگزین میچ مک کانل شده است.

او در نخستین سخنان خود با اشاره به خروج دونالد ترامپ از کاخ سفید گفته دموکراسی آمریکا «از بزرگترین تهدیدی که از سوی رئیس جمهوری این کشور متوجهش بود خلاص شد».

 

مطالب پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا