در حاشیه نشست گسترش تعاملات ایران و آلمان صورت گرفت؛ رونمایی از «لینکدین ایرانی»
شبکه اجتماعی «لینکدین ایرانی» همزمان با اعلام راهکارهای گسترش تعاملات ایرانوآلمان در حوزه فنیوحرفهای و تسهیل ارتباط نیرویکار بین دو کشور ایران و آلمان به طور رسمی رونمایی شددر حاشیه نشست گسترش تعاملات ایران و آلمان صورت گرفت؛ رونمایی از «لینکدین ایرانی».
در همین راستا نشست خبری با موضوع گسترش تعاملات ایران و آلمان در حوزه فنی و حرفهای و تسهیل ارتباط نیرویکار بین دو کشور با حضور جمعی از مدیران سازمان فنی و حرفهای و سازمان متخصصین و مدیران ایران برگزار و در این نشست اعلام شد که کشور آلمان برای آموزش تخصصی و جذب نیرویکار از ایران در 800 رشته مختلف برنامهریزی کرده است.
به گزارش اقتصادملت؛ همچنین در این نشست ضمن بررسی چالشهای بازار کار ایران و ظرفیتهای موجود در بازار کار آلمان برای اعزام نیرویکار ایرانی به این کشور؛ «لینکدین ایرانی» به عنوان بستری مناسب برای تعامل متخصصان ایرانی و نیز انتقال تجربه کاری و حرفهای معرفی شد.
ایمان مصدری مدیرعامل سازمان متخصصین و مدیران ایران در این نشست با اشاره به امضای تفاهمنامه میان این سازمان با سازمان فنی و حرفهای؛ نبود آموزشهای فنی و تخصصی را یک چالش عمده در بازار کار کشور دانست و با بیان اینکه میتوان ضمن توسعه تعامل با سایر کشورها از ظرفیت آنها نیز برای افزایش سطح مهارتی نیرویکار ایرانی استفاده کرد، گفت: خوشبختانه بستر حقیقی و مجازی دریافت این آموزشها فراهم است و علاوه بر اینکه میتوان از اساتید حرفهای آلمانی برای ارائه آموزشها در داخل کشور دعوت کرد؛ میتوان نیرویکار ایرانی را نیز به کشور آلمان اعزام کرد.
وی با بیان اینکه نیرویکار ایرانی بسیار باهوش و مستعد است و اگر فضای کار کافی داشته باشد میتواند شگفتی بیافریند، اظهارکرد: با استفاده از امکان بزرگی مانند «لینکدین ایرانی» و نیز بهرهمندی از پتانسیل مهاجرت در قالب نیرویکار میتوانیم علاوه بر استفاده از تواناییهای نیرویکار ایرانی؛ مهارت آموزی به شکل حرفهای را نیز تجربه کنیم.
مهدی ورقائی رئیس هیاتمدیره الست گروپ نیز در این نشست به نحوه پذیرش کارآموزها پرداخت و گفت: افرادی در این پروسه قرار میگیرند که دیپلم متوسطه را در هر رشتهای داشته باشند و اگر مهارت خاصی دارند؛ در همان زمینه مورد آموزشهای تخصصی قرار گرفته و از آنجایی که سازمان فنیوحرفهای ایران یک سازمان آموزشی قوی است؛ افرادی که تحتنظر این سازمان آموزش دیدهاند؛ به راحتی میتوانند برای دورههای تخصصی و تکمیلی وارد این پروسه شوند و مدارک آنان معادلسازی میشود.
وی خاطرنشانکرد: افرادی که مورد پذیرش قرار میگیرند؛ باید گواهی سلامت پزشکی و عدم سوءپیشینه ارائه کنند؛ ضمناینکه فراگیری زبان کشور مقصد هم برای آغاز به کار اهمیت ویژهای دارد؛ به همین منظور مربیانی از کشور آلمان به ایران خواهند آمد تا در این زمینه نیز کارآموزان را به حد مطلوبی از یادگیری زبان برسانند.
علیرضا طاهرپور مدیرکل دفتر نظارت، بهسازی و هدایت شغلی سازمان فنیوحرفهای نیز در این نشست با ارائه گزارش عملکرد این سازمان و بیان اینکه 25 درصد آموزشهای هر دوره تئوری و 75 درصد آن عملی است، گفت: تسهیلات خوبی برای راهاندازی کسبوکار توسط مهارتآموزان فنیوحرفهای در نظر گرفته شده است که میتواند به حل معضل بیکاری در کشور کمک کند.
وی عدم توان جذب نیرویکار توسط بازار کار کشور را یک واقعیت تلخ خواند و با بیان اینکه میتوان از ظرفیت کشورهای دیگری برای به کارگیری نیرویکار حرفهای ایرانی بهره گرفت، ادامه داد: گواهینامههای صادر شده توسط سازمان فنیوحرفهای؛ بینالمللی است و در هر نقطه جهان قابلیت ترجمه و استفاده دارد. ضمناینکه این گواهینامهها از درجه اعتبار و امنیت بالایی برخوردار است و امکان استعلام اعتبار آنها از سایت سازمان نیز فراهم شده است؛ بنابراین امکان جعل ندارد.
سیداسماعیل سیداشرفی نماینده کانون کشوری نیز در این نشست در اجرای طرح «ایران مهارت» نیز با تاکید بر اینکه دولت نمیتواند کار بخش خصوصی را انجام دهد، گفت: متاسفانه مقرراتودستورالعملها را بخش دولتی و با نگاه دولتی نوشته و در نتیجه بخش خصوصی با چالشهای بزرگی بر سر راه خود رو به روست.
وی با تاکید بر اینکه توسعه مهارتآموزی در کنار توسعه فرهنگ مهارتآموزی برای جامعه ما باید یک اصل باشد؛ توسعه اشتغال پایدار را راه نجات کشور از تهدیدهای اقتصادی خواند و با تاکید بر اینکه میان یک استاد دانشگاه با یک استادکار آهنگر نباید تفاوتی وجود داشته باشد، خاطرنشانکرد: بیش از ششهزار استاندارد شغلی تعریف شده در کشور وجود دارد که متناسب با آنها آموزشهایی تدارک دیده شده است و اینها میتواند کشور را از تنگناهای اقتصادی رها کند.
مجید حلاجزاده رئیس مرکز خدمات مشاوره ایرانیان خارج از کشور هم در این مراسم با بیان اینکه بزرگترین مشکل نیرویکار ایرانی متقاضی مهاجرت به کشور آلمان؛ دانستن زبان آلمانی است، گفت: تلاش شده با کاهش هزینهها و تعدیل آموزشها حداکثر سرعت و دقت برای دریافت گواهینامههای مرتبط پیادهسازی شود.
وی با اشاره به اینکه مرکز خدمات مشاوره ایرانیان در 56 کشور جهان نمایندگی دارد و میتواند به راحتی و با شکل قانونی زمینه مهاجرت نیرویکار را ایجاد کند، افزود: امیدواریم راهکارهای قانونی بر راهکارهای مهاجرت غیرقانونی ارجحیت پیدا کند تا هموطنان ما در دام سودجویان گرفتار نشوند.
حلاجزاده همچنین در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه نیرویکار ایرانی مستقر در کشور آلمان از چه خدماتی برخوردار خواهد بود؟ گفت: کسانی که در این کشور مشغول مهارتآموزی میشوند؛ علاوه بر دریافت حقوق ماهیانه میتوانند از خدمات کمهزینه حملونقلورفاهی استفاده کنند و در مدت کوتاهی با بازار کار آنجا آشنا شوند تا بسته به توانایی خود جذب شوند.
/اقتصاد ملت