جمعی از احزاب شورای هماهنگی جبهه اصلاحات گیلان: انتظار همراهی بیشتری از همپیمانان خود در شورای شهر رشت داشتیم
جمعی از احزاب شورای هماهنگی جبهه اصلاحات استان گیلان با اشاره به اتفاقات منتهی به انتخاب شهردار جدید کلانشهر رشت، در بیانیه ای اعلام کرد: از همفکران و همپیمانان خود که در قالب لیست امید به مردم معرفی و به شورای اسلامی شهر رشت راه یافته بودند، انتظار همراهی ویژه و بیشتری داشتیم.
در بیانیه جمعی از احزاب شورای هماهنگی جبهه اصلاحات استان گیلان که نسخه ای از آن روز دوشنبه در اختیار ایرنا قرار گرفت، آمده است: مردم شریف رشت مستحضرند که کلانشهر رشت مدت چند ماه است که بواسطه استعفای شهردار قبلی با حضور سرپرست اداره می گردد ، در پی اقداماتی که اعضای محترم شورای اسلامی شهر جهت انتخاب شهردار انجام دادند شورای هماهنگی جبهه اصلاحات استان گیلان پس از تبادل نظر ، معیارها و شاخصهای مناسب برای انتخاب شهردار را با توجه به شرایط شهر تعیین و با صدور بیانیه مورخ ۸ مهرماه ۱۳۹۷ آنها را جهت آگاهی شهروندان گرامی و اعضای محترم شورای اسلامی شهر رشت اعلام نمود و متعاقب آن جهت انتخاب گزینه مطلوب از میان گزینه هایی که تا آن زمان مطرح شده و چهره هایی که قابل طرح بودند، بررسی هایی را آغاز کرد و در عین حال رایزنی با اعضای محترم شورای اسلامی شهر ( اعم از اصولگرا ، اصلاح طلب و مستقل ) را نیز در دستور کار قرار داد تا این باور را در اذهان تصمیمگیران متجلی سازد که شهردار کلانشهر رشت و مردم با فرهنگ و صبورش باید واجد معیارهایی در تراز ملی باشد.
در ادامه این بیانیه افزوده شده: خوشبختانه اعضای محترم شورای اسلامی شهر نیز با توجه به این نکات ، در واپسین لحظات تصمیمگیری، گزینهای واجد این شرایط را به جمع شش نامزد محترم پیشین افزودند و بدین ترتیب بارقه های امید در دل دوستداران صلح و صلاح رشت بیش از پیش روشن گردید.
جمعی از احزاب شورای هماهنگی جبهه اصلاحات گیلان در این بیانیه اضافه کرده اند: در این عرصه و با توجه به شرایط حساس شهر رشت و مشکلات مردم ، از همفکران و همپیمانان خود که در قالب لیست امید به مردم معرفی و به شورای اسلامی شهر رشت راه یافته بودند انتظار همراهی ویژه و بیشتری داشت که انتظاری ناحق نبود؛ در نهایت پس از چند هفته فرایند انتخاب شهردار در جلسه رسمی ۱۴ آبان ۱۳۹۷ به پایان رسید که بسیاری از شهروندان بواسطه رسانه ها و فضای مجازی به خوبی از چند و چون وقایع آن آگاه شدند؛ با عنایت به اتفاقات قبل و حین جلسه مذکور ( انتخاب شهردار ) احزاب اصلاح طلب امضاء کننده این بیانیه لازم می دانند موارد زیر را به استحضار عموم مردم برساند.
جمعی از احزاب شورای هماهنگی جبهه اصلاحات گیلان در این بیانیه، موارد مورد نظر خود را این چنین توضیح داده است: ۱ – از فعالان مدنی و چهرهای فرهنگی ، علمی و اجرایی که با صدور بیانیه و اعلام نظر حساسیت خود را نسبت به موضوع نشان دادند و از گزینه اصلح موجود ، مهندس جمشید رسایی حمایت کردند تشکر می نماییم. ۲ – مراتب تأسف و نارضایتی عمیق خود را از نحوه اقدام و آرای سه عضو محترم منتسب به جریان اصلاحات که با اخذ رای از طریق لیست امید اصلاحطلبان رشت وارد شورای شهر شدند و از گزینه اصلح بر اساس شاخص ها و معیارهایی که در بیانیه شورای هماهنگی اعلام شده بود، حمایت نکردند ، ابراز داشته و به آنان یادآوری می کنیم ما به میثاقی که با مردم بسته ایم وفادار هستیم و هیچ تعهدی را بر آن ترجیح نمی دهیم. ۳ – مردم شریف ایران افراد را بر اساس عملکردشان قضاوت می کنند و هر شخص و گروهی که منافع فردی و گروهی خود را بر منافع مردم و مصالح کشور ترجیح دهد، فارغ از ادعایی که دارد در جبهه منفعت طلبان تعریف می کنند و یقینا مردم بهترین ناظر و داور بر رفتار و عملکردها هستند.
به گزارش ایرنا جمعی از احزاب عضو شورای هماهنگی جبهه اصلاحات گیلان که این بیانیه را امضا کرده اند به ترتیب حروف الفبا شامل؛ انجمن اسلامی جامعه پزشکی ایران – شاخه گیلان، انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه ها – حوزه گیلان، انجمن اسلامی مهندسان گیلان، جمعیت زنان مسلمان نواندیش استان گیلان، حزب آزادی نمایندگی گیلان، حزب اسلامی کار گیلان، حزب اعتماد ملی منطقه گیلان، حزب مردم سالاری استان گیلان، خانه کارگر تشکیلات گیلان، سازمان عدالت و آزادی ایران اسلامی منطقه گیلان، مجمع دانش آموختگان ایران اسلامی منطقه گیلان، مجمع فرهنگیان ایران اسلامی استان گیلان، مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم – منطقه گیلان، مجمع مهندسین گیلان، مجمع نیروهای خط امام استان گیلان هستند.
به گزارش ایرنا در جلسه نیمه آبان ماه امسال و پس از برگزاری نشست های متعدد شورای اسلامی رشت، حامد عبداللهی به عنوان شصت و ششمین شهردار رشت انتخاب و معرفی شد. جمشید رسایی دیگر نامزد تصدی شهرداری کلانشهر رشت بود که نتوانست رأی لازم را از سوی اعضای شورای اسلامی به دست آورد.
شهرداری رشت دارای پنج منطقه و ۱۰ سازمان است. رشت از نخستین شهرهای ایران است که در آن شهرداری تاسیس شد؛ حاج میرزا خلیل آقا نخستین رئیس انجمن بلدیه رشت بود و پس از انتخاباتی در روز دهم بهمن ماه ۱۲۸۶، این انجمن تاسیس شد.
شورای اسلامی رشت در دور پنجم، ۱۱ عضو دارد.