بن بست “مثلث شرارت”؛ مرگ رویای صهیونیستها
ادعای جاه طلبی ارتش اسرائیلی بر علیه ایران از با اهمیت ترین بحث هایی هست که به طور مستمر نقل محافل تصمیم گیر مستقر در تل آویو بوده و مقام های این رژیم هر بار و در بازه های زمانی مختلف، با ایجاد یک جریان رسانه ای، بدان پرداخته اند.
رژیم اسرائیلی جدای از خصومت و کینه های ابدی با جمهوری اسلامی ایران، طی سال های گذشته با طرح ادعای واهی، اهتمام داشته جامعه جهانی را بر علیه ایران تحریک کند.
توافق اتمی (برجام) و به درنهایت رسیدن گفتگوها میان ایران و ‘گروه ۱ + ۵ ‘ در سال ۱۳۹۴ و تعهد تهران بر تعهد به مفاد توافقنامه و استقبال جهانی از این امر، اگر چه دستاویز را از دست مقام های جنگ طلب رژیم اسرائیلی خارج کرد، اما حضور مستشاری ایران سوریه و پشتیبانی از جریان مقاومت، دستاویز دیگری برای تل آویو گردید که همچنان بر طبل جنگ با ایران بکوبد.
برتری ‘دونالد ترامپ’ جمهوریخواه در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سال ۲۰۱۷ میلادی، فرصتی تازه برای مقام های رژیم اسرائیلی فراهم ساخت که بازی جنگ طلبانه خود را با برگ واشنگتن و رییس جمهوری خودشیفته ای که در کارزار انتخاباتی از خصومت با ایران دریغ نمی کرد، پیش ببرند.
با حضور ترامپ در کاخ سفید، مقام های رژیم اسرائیلی که آرزوی دیرین خود را بیشتر از پیش دست یافتنی می دیدند، با جلو انداختن ‘نیکی هیلی’ نماینده آمریکا در سازمان ملل و مهره طرفدار تل آویو در خلق کارزار ضد ایرانی، بازی خود را شروع نمودند.
شو ضد ایرانی و تبلیغاتی نماینده آمریکا در سازمان ملل، اگر چه با استقبال مقام های رژیم اسرائیلی و عربستان به عنوان همپیمان پنهان – منطقه ای تل آویو- همراه شد، اما این اقدام، بطور معلوم از پروژه ای رمزگشایی کرد، که به گفته ‘لارنس ویلکرسون’ سرهنگ بازنشسته ارتش آمریکا، نسخه ‘اصلی’ آن در سال ۲۰۰۳ میلادی پیاده گردید.
این نظامی پیشین آمریکایی علاوه بر این به عزیمت نخست وزیر رژیم اسرائیلی به واشنگتن و در دیدار وی با ترامپ در اسفند سال گذشته اشاره کرده و هدف از این عزیمت را کوشش نتانیاهو برای متقاعد کردن رییس جمهوری آمریکا جهت اقدام بر علیه ایران دانست.
بعد از شو ضد ایرانی هیلی، نگاه مقام های رژیم اسرائیلی به ترامپ دوخته گردید، تا با اعلام خارج شدن از برجام از سوی وی، بازی ‘برد’ را پیش ببرند و سر انجام آنچه قصد داشتند گردید و رییس جمهوری آمریکا (۱۸ اردیبهشت سال ۹۷) عدم تعهد خود را نسبت به این توافق معتبر بین المللی اعلام کرد، اما از طرف دیگر آنچه که قصد داشتند نشد، زیرا تدبیر جمهوری اسلامی ایران در تعهد و استمرار برجام، محاسبه جنگ افروزان اسرائیلی را بر هم زد.
گذر نکردن ایران از برجام و تصمیم جامعه جهانی برای محافظت و استمرار این توافق، ‘عزلت’ آمریکا را به دنبال داشت و ترجمان این انزوا، برای مقام های رژیم اسرائیلی، سرافکندگی بین المللی بود، اما آنچه که مایه دلگرمی آنان می گردید، شخصیت ‘هیجانی’ و ‘تک رو’ ترامپ بود.
اما محاسبه مقام های رژیم اسرائیلی بر روی این بعد از شخصیت ترامپ با اصلاحیه قانون دفاعی آمریکا که از سوی نمایندگان کنگره این کشور به تصویب رسید، نادرست از آب در آمد، و چشم انداز هجوم به ایران را نزد آنان تیره و ابهام آمیز ساخت.
عده ای از نمایندگان جمهوریخواه و دمکرات آمریکا اوایل خرداد سال جاری، در جلسه تصویب قانون اختیارات دفاع ملی آمریکا، به اتفاق آرا، اصلاحیه ای را در این قانون به تصویب رساندند که طبق آن اختیار اعلان جنگ بر علیه کشور دیگری از دولت گرفته و آن را به اخذ مجوز از کنگره مشروط ساخت.
‘ ‘کیت الیسون’ عضو دمکرات مجلس نمایندگان آمریکا که پیشنهاد اصلاحیه را مطرح نموده بود، در توئیتی تصریح نمود: تصویب این اصلاحیه فراحزبی مخالفتی نیرومند و به موقع با خارج شدن دولت ترامپ از توافق (هسته ای) ایران و ادبیات کینه توزانه فزآینده او هست.
وی در این توئیت اضافه کرد: پیام روشن این اصلاحیه این هست که مردم آمریکا و اعضای کنگره خواستار جنگ با ایران نیستند.
علاوه بر این ‘باربارا لی’ دیگر عضو دمکرات مجلس نمایندگان آمریکا که از این اصلاحیه پشتیبانی کرده بود، در توئیتی درج کرد: چند هفته بعد از خارج شدن ننگین ریاست جمهوری ترامپ از توافق ایران، ضمانت استمرار دیپلماسی با ایران و با منطقه از همیشه مهمتر هست.
تصویب اصلاحیه قانون دفاع ملی آمریکا و بازپس گیری حق اعلام جنگ از ترامپ، اگر چه شوکی به مقام های رژیم اسرائیلی وارد ساخت، اما سخنان دبیرکل ‘پیمان آتلانتیک شمالی'(ناتو) ضربه دیگری بر پیکر نقشه جنگی ضد ایرانی آنان نشاند.
‘
به هر روی اگر چه رویایی رژیم اسرائیلی برای شیطنت بر علیه ایران رنگ باخته، اما تصور می رود مقام های تل آویو از نیت خود عقب نشینی نکرده اند و همچنان بر روی تصمیم گیران ضد ایرانی در هیات حاکمه دولت کنونی آمریکا نظر دوخته اند.
مثلث شرارت ‘دونالد ترامپ، جان بولتون، مایک پمپئو’ با استعداد خلق و اجرای ایده و طرح های جاه طلبانه بر علیه ایران هست و باید در انتظار ماند و دید مقام های رژیم اسرائیلی، از این استعداد در چه بستر زمانی محصول برداشت می کنند.
از طرف دیگر ابهت دفاعی روزافزون و قدرت آتش باری متقابل جمهوری اسلامی ایران در مقابل هر تهاجمی، سوژه ای نیست که مقام های رژیم اسرائیلی بی تفاوت از آن گذر کنند.
گزارش از: امید غیاثوند
خاورم ** ۱۰۷۱**۱۶۵۱