آخرین خبرهااسلایدرسیاسی
آیت الله موسوی خوئینی ها خطاب به جنتی:صدای مردم را نمی خواهید بشنوید؟
تدبیرشرق: بیتردید آیتا… موسوی خوئینیها از نقش آفرینان در انقلاب اسلامی بود؛ شاید همراهترین یار امام هم او بود چنانکه پس از تبعید بنیانگذار انقلاب اسلامی به نجف، او هم راه این شهر را در پیش گرفت تا در کلاسهای امام حضور داشته باشد و در دهه ۵۰ برای پخش اعلامیههای امام بازداشت و به ۱۵سال حبس محکوم که پس از ۱۰ماه آزاد شد و به پاریس نزد امام رفت. اعتماد بنیانگذار انقلاب اسلامی به موسوی خوئینیها بهاندازهای عیان بود که از او برای پستهای مهم استفاده کرد و تسخیر سفارت آمریکا هم با نام موسوی خوئینیها گره خورد. پس از رحلت امام بود که موسوی خوئینیها به تدریج تصمیم گرفت تا از عرصه مناصب مدیریتی و اجرایی دور شود البته سنگ اندازی برخی که از اعتماد امام به موسوی خوئینیها ناراضی بودند هم در تصمیم او برای سکوت و کنار رفتن تاثیر داشت. اکنون چند صباحی است که موسوی خوئینیها لازم دانسته تا دیدگاههایش را منتشر کند چرا که اگر برخی او را در خط امام نمیدانند اما موسوی خوئینیها هنوز بر عهد خود با بنیانگذار انقلاب اسلامی برای حفظ و تقویت انقلاب اسلامی پایبند است. موسوی خوئینیها بهخوبی میداند انتقاد یا اظهارنظرهایش زمینه را برای هجمه به خودش آماده میکند اما عزم او برای نوشتن و نه گفتن راسخ است.
چه کسانی صدای مردم را بشنوند؟
اکنون که انقلاب اسلامی کمکم به پایان چهارمین دهه خود میرسد، مسئولان بار دیگر تاکید دارند که باید به خواست ملت عمل شود و پای درددل آنها نشست؛ باید صدای مردم را شنید و به آن توجه کرد اما زنگ هشدار زمانی به صدا درمیآید که عملکردها با شعارها همخوانی ندارد. در روزهای منتهی به ۲۲ بهمن بود که بسیاری از مسئولان از جمله آیتا… جنتی بر لزوم شنیدن صدای مردم تاکید کردند. آیتا… موسوی خوئینیها اکنون این سوال را مطرح کرده که چه کسانی باید صدای مردم را بشنوند؟ شاید در همان لحظه نخست اذعان شود که شنیدن صدای مردم وظیفه مسئولان است اما این موضوع دارای زیرمجموعههایی است. موسوی خوئینیها طی یادداشتی که در تلگرام منتشر کرده به اظهارات آیتا… جنتی دبیر شورای نگهبان اشاره دارد و توضیحات و سوالاتی را مطرح کرده است.
صدای اعتراض مردم را شنیدهاید؟
موسوی خوئینیها پس از تبریک ۲۲ بهمن به اظهارات جنتی در «نشست هماهنگی برگزاری مراسم چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی» مبنی بر اینکه «ما نیز باید هرچه میتوانیم به مردم برسیم و درد مردم را بفهمیم و صدای آنها را بشنویم، در کنار مردم باشیم همینطور که تاکنون مردم در کنار ما بودهاند» اشاره کرده و نوشته است: «حوادثی که از روز هفتم دیماه آغاز شد همه را عمیقا نگران کرد، ولی این فایده را نیز داشت که مسئولان بلندپایه کشور و از آن جمله، آیتا… جنتی برخلاف شیوه معمول، که همیشه دیگران را به انجام وظایفشان توصیه میکنند، اینبار حداقل در سخن، به وظیفه خود نیز اشاره کردهاند و گفتهاند: «ما نیز باید درد مردم را بفهمیم و صدای آنها را بشنویم و…» موسوی خوئینیها سپس تصریح کرده که «از دبیر محترم شورای نگهبان میپرسم که آیا جنابعالی و سایر اعضای محترم شورای نگهبان در رابطه با وظایفی که برعهده دارید بهویژه درباره تایید یا عدم تایید صلاحیت افراد برای نامزدی در انتخابات مجلس خبرگان رهبری، مجلس شورای اسلامی و ریاستجمهوری، صدای اعتراض مردم را شنیدهاید؟ این سوال تنها درباره رد صلاحیتها نیست، بلکه درباره برخی تایید شدگان نیز هست. یادآوری میکنم که جناب آقای جنتی در همین نشست گفتهاند: «ما نمیتوانیم انتظار داشته باشیم صدای کسی درنیاید، مردم باید حرفشان را بزنند». موسوی خوئینیها سپس از دوگانگیها درباره شنیده صداها انتقاد کرد و از جنتی پرسیده است: «تاکنون چه کسی انتظار داشته است که صدای کسی درنیاید؟ آیا دولت فعلی و دولتهای گذشته چنین انتظاری داشتهاند؟ در این دولتها، حتی در دولتهای نهم و دهم، همواره صدای مردم از طریق رسانهها بر سرشان بلند بوده است؛ حتی رسانه ملی کشور صدای خودش را بیش از صدای مردم آنقدر بر ضد دولت فعلی بلند کرده است که صدای همه را درآورده است و این هم از ویژگیهای ماست که روزی نیست مگر آنکه رسانه ملی کشورمان بر ضد رئیسجمهور منتخب ملت یا دولت او برنامهای داشته باشد».
ماهیت اعتراض مردم چیست؟
موسوی خوئینیها در ادامه آورده است: «در اینجا نمیتوانم از یادآوری نکتهای صرفنظر کنم: بنده انکار نمیکنم که مردم مشکلات معیشتی دارند و این مشکلات عمیق و گسترده است، ولی این مطلب مهم نباید دستاویز کسانی شود که میخواهند علت تمام نارضایتیها را بر دوش این دولت و دولتهای گذشته بگذارند، کسانی که با اقدامات نسنجیده خود به شخصیت انسانی، سیاسی و اجتماعی مردم لطمهها و صدمات شدیدی وارد کردهاند و ضربههایی به روحیه آزادیخواه و آزاده ملت زدهاند که زخم ناشی از مشکلات معیشتی و اقتصادی را دردناکتر و عمیقتر از آنچه هست، احساس میکنند. پس مقامات عالی کشور مانند آیتا… جنتی باید با بصیرت لازم به اعتراضهای مردم نگاه کنند و در عمق زخم ناشی از مشکلات معیشتی و اقتصادی، زخمهای عمیقتری را ببینند. اگر همه مقامات عالی کشور مانند جناب آیتا… جنتی به اعتراضات مردم نگاه کنند و هرکس چنان سخن بگوید که گویا این اعتراضات، در واقع، اعتراض به عملکرد دیگران و بهویژه دولت بوده است و خواهد بود نه اعتراض به من و به عملکرد من، ممکن است امید به اصلاح امور، خدای نخواسته، به یأس مبدل شود و چنین مباد.» در نهایت موسوی خوئینیها مردم را به حضور در راهپیمایی ۲۲ بهمن دعوت کرد و نوشت: «بار دیگر بیستودوم بهمن را به ملت بزرگوار ایران تبریک عرض میکنم و امیدوارم، اگر مشکلات جسمی مانع نشود، بتوانم در راهپیمایی این روز فرخنده شرکت کنم. امیدوارم همه کسانی که مشکلی برای حضور در این راهپیمایی ندارند در آن شرکت کنند تا این پیروزی افتخارآمیز و غرورآفرین همواره برای ملت ماندگار گردد و کسی یا کسانی نتوانند آن را مصادره کنند، انشاءا…»