آخرین خبرهااسلایدرسیاسی
سکوت همزمان قالیباف و دستگاه های نظارتی نسبت به تخلفات گسترده در شهرداری تهران
تدبیرشرق: هر چند احتمالا از منظر رسانهها، خوانندگان آنها و مردم عادی، اظهار نظر در مورد انتخابات مجلس آینده زود هنگام باشد، اما از نظر سیاستمداران و فعالان سیاسی از هم اینک باید تحرکات ابتدایی جناحهای سیاسی برای آرایش مجلسی حزبی و کارشناسی که به منافع ملی توجه دارد، آغاز شده باشد. چندی پیش اخباری مبنی بر تشکیل جلسه هیات رئیسه شورای عالی اصلاحات با اعضای فراکسیون امید تشکیل شد. در جناح مخالف نیز اظهار نظر در مورد آینده «جمنا» نشان از آغاز آرام برنامهریزی اصولگرایان برای مجلس آینده دارد.
ورود محتمل
بعد از انتخابات ریاست جمهوری و پیروزی اصلاحطلبان در این انتخابات و انتخابات شورای شهر تهران، محمدباقر قالیباف جز یک بار آن هم به صورت کوتاه هیچگونه اظهار نظر مهمی در عرصه سیاسی نداشته است. در همان یک بار هم او اعلام کرد اگر انصراف نمیداد به طور یقین نتیجه انتخابات ریاست جمهوری تغییر میکرد. اگر این اظهار نظر را تنها اظهار نظر مهم قالیباف بعد از پذیرش شکست از روحانی و انصراف به نفع حجتالاسلام رئیسی بدانیم، از فحوای سخن وی میتوان اینگونه برداشت کرد که قالیباف این سردار شکست خورده عرصه سیاست، قصد کنارهگیری از عرصه سیاسی را ندارد. هرچند او این روزها سکوتی سنگین را سرلوحه کار خود قرار داده است اما برخی اعتقاد دارند قالیباف درصدد تجدید قوا و احتمالا اقدامات تشکیلاتی بر محور جمنا و اصولگرایان در انتخابات مجلس آینده است. او به شدت در حال رصد تحرکات اصلاحطلبان و برخی از جدا شدگان از مکتب اصولگرایی برای برنامهریزی در جهت حضور خود و مدیران نزدیکش به همراه برخی اصولگرایان در مجلس یازدهم به منظور بازگشت به چرخه سیاست است.
تیر خلاص
اگر این موضوع را بپذیریم که محمدباقر قالیباف مرد کنارهگیری از عرصه سیاسی نیست و سکوت او را به منظور سازماندهی نیروهای نزدیک به خود برای فتح سنگر مجلس بدانیم، باید افشاگری محمدعلی نجفی را تیر خلاص اصلاحطلبان به نقشههای قالیباف برای ورد به مجلس یازدهم بدانیم. بسیاری از کارشناسان سیاسی معتقدند سکوت شهردار سابق تهران در مقابل افشاگری محمدعلی نجفی تاکتیکی موقتی است و او به سکوت ادامه خواهد داد تا از پاسخگویی در مورد عملکرد خود در شهرداری تهران طفره رود.
سازمان بازرسی
یک حقوقدان و وکیل دادگستری در مورد تخلفات احتمالی شهرداری تهران در زمان قالیباف به «آرمان» گفت: گزارش شهردار محترم تهران به عنوان یک مقام عالی اجرایی مستند به مدارک و اسناد محکمه پسندی است که البته گزارش آن به شورای شهر تهران ارائه شده است. حسین احمدی نیاز ادامه داد: در نتیجه، تخلفات صورت گرفته در شهرداری تهران در زمان قالیباف جنبه بیتالمال پیدا کرده و میطلبد در چارچوب آیین دادرسی کیفری و اختیاراتی که دادستان طبق این قانون دارد، همچنین اختیاراتی که ریاست محترم قوه قضائیه در این زمینه حسب۱۵۶ قانون اساسی در این راستا دارد، دادستانی به این موضوع ورود کرده و اعلام جرم نماید و دادسرا هم با بررسی موضوع و در صورت تشخیص وقوع جرم، پرونده برای متهم و متهمان تشکیل شود. از بعد دیگر سازمانهای نظارتی نیز در این زمینه وظایفی دارند مانند سازمان بازرسی کل کشور. این سازمان برای بررسی شهرداریها دارای اداره مستقل است. سازمان بازرسی در چارچوب قانون ملزم و مکلف است به وظایف خود رسیدگی کند و در صورت بررسی میتواند تقاضای رسیدگی دستگاه قضائی را به تخلفات احتمالی شهرداری تهران بنماید.
نگاه اصلاحطلبان
همچنین یک فعال سیاسی نیز در این ارتباط به «آرمان» گفت: گزارش اخیر شهردار تهران براساس آمار و اطلاعاتی است که مستند به سند است. حسین کاشفی ادامه داد: نمیتوان آمارهای نجفی از تخلفات و وضعیت شهرداری تهران را سیاسی دانست. البته آقای قالیباف و سایر مسئولان شهرداری باید در مقابل این گزارش پاسخگو باشند. زمانی که براساس شفافیت مردم را نامحرم ندانیم و مسئولان را امانتدار بدانیم، در نتیجه تمام مدیران باید پاسخگو باشد. درگزارش اعلام شده به هبچ وجه بحث تسویه حساب و برخوردهای جناحی وجود ندارد. نگاه اصلاحطلبان به تخلفات نگاهی ملی است. مردم باید احساس کنند که افرادی که به آنها رأی دادند نمایندگان واقعی آنها هستند. از این منظر باید به گزارش آقای نجفی با دیدی مثبت نگاه کرد. این گزارشات باید موجب هجمه رسانهها به طرف محکوم گزارش نشود و مخاطبان این گزارشات هم باید بتوانند از خود دفاع کنند. در این صورت نوعی تفاهم ملی برای عبور از مشکلات بین جناحها به وجود خواهد آمد.