نقش تفکر شورایی-شهروندی بر سیستم مدیریت جامع شهری
لاهیجان برای کسب و بهبود جایگاه فرهنگی و اجتماعی خود نیازمند حضور و مشارکت آگاهانه شهروندان است که با درک صحیح از حقوق شهروندی خویش بتوانند به نحو احسن بر تصمیمات اخذ شده اثر گذار باشند
شهروند نمود انسانی شهر است و حقوق شهروندی کاتالیزوری جهت تسهیل روابط و تعاملات اجتماعی در راستای بهره گیری هرچه مطلوبتر از خدمات ارائه شده می باشد. دنیای امروز شهر را به مثابه سیستم یکپارچه ای قلمداد میکند که ممکن است در صورت عدم مدیریت هوشمند و هدفمند، به دلیل اعمال موازی کاریها به مردابی از صرف بودجه های دولتی بدون حصول حداقل پیشرفت و توسعه مدنظر تبدیل شود. شاید یکی از راهکارهای مسلم مواجهه با این پدیده، مدیریت جامع و یکپارچه شهری است که ضمن کاستن از دوباره کاریها، افزایش خدمات رسانی، افزایش رضایت عمومی و افزایش مشارکت مردمی(شورای شهر – گروه های مردم نهاد) را به همراه خواهد آورد.
امروزه سیستم مدیریت موفق شهری به گونه ای کارآمدتر است که یک نهاد خاص متولی امر بوده و سایر سازمانهای خدمات رسان از قبیل ناوگان حمل و نقل عمومی، امداد رسانها، سازمانهای فرهنگی و هنری و گروه های مردمی و … در عمود آن نهاد خاص (شهرداری) فعالیت نمایند. از جمله مزایای سیستم مدیریت جامع شهری اقدامات به موقع و هماهنگ در مواقع بحران است که میتوان با بسیج ضربتی تمامی تجهیزات و امکانات به رویارویی با بحران پرداخت.
مدیریت در شهر زیبا، کوچک و توریستی لاهیجان چون سایر شهرهای کشور نیازمند سیستم مدیریت جامع شهری است که بتواند در ازای ارائه خدمات حداکثری به شهروندان، اعتماد به مدیران شهری و افزایش رضایتمندی اجتماعی را به همراه آورد. لاهیجان برای کسب و بهبود جایگاه فرهنگی و اجتماعی خود نیازمند حضور و مشارکت آگاهانه شهروندان است که با درک صحیح از حقوق شهروندی خویش بتوانند به نحو احسن بر تصمیمات اخذ شده اثر گذار باشند. از این حیث با کاستن از هزینه های شهری، بر توانایی مدیریت شهری نیز افزوده خواهد شد. انتخاب آگاهانه اعضای شورای شهر به عنوان اهرم نظارتی که رسالت مهم آن مانیتورینگ و اقدام بر مبنای شورا و خرد جمعی باشد از مصادیق بارز این حضور فعالانه است. شورای شهری که متشکل از کارشناسان و متخصصین دلسوز، متعهد و خلاق در عرصه های مختلف علمی باشد که پس از انجام مطالعات میدانی به برنامهریزی و نظارت بر چگونگی و الویت اجرای پروژها بپردازند. نکته حائز اهمیت دیگر آنست که تلاش شود معماری المان های شهری به عنوان شناسنامه تاریخی – فرهنگی شهر حفظ و به نسل آینده منتقل شود. همچنین ایجاد انگیزه و مشوق برای جذب منابع مالی و اسپانسر برای توسعه شهری از دیگر الزامات است، که این مهم محقق نمی شود مگر از طریق بکارگیری سرمایه های عظیم شهروندی و ایده های ناب آنها. انشاالله … .
دکتر حجت طیران _ نائب رئیس شورای اسلامی شهر لاهیجان