آخرین خبرهافرهنگی و هنریملی

گزیده‌ای از جدیدترین کشف‌های باستان‌شناسی ایران رونمایی شد

گردهمایی سالانه باستان‌شناسی ایران با معرفی و نمایش تازه‌ترین دستاوردهای باستان شناسی ایران از سال ۱۴۰۲ آغاز شد. تدفین نوزادی از هزاره پنجم پیش از میلاد از محوطه غرق‌شدۀ «چپرآباد» در استان آذربایجان غربی از جمله یافته‌های ویژه نمایشگاه امسال به شمار می‌آید.

گزیده‌ای از جدیدترین کشف‌های باستان‌شناسی ایران رونمایی شد

به گزارش تدبیرشرق، بیست‌ودومین گردهمایی سالانه باستان‌ شناسان ایران با حضور جمعی از پیشکسوتان و دانشجویان باسته‌شناسی از صبح یکشنبه پنجم اسفندماه در موزه ملی ایران آغاز شد. این گردهمایی با ارائه گزارش‌های پژوهشی از کاوش‌های باستان‌شناسی تا هفتم اسفندماه در همین مکان ادامه خواهد داشت.

گردهمایی باستان‌شنای ایران از اوایل دهه پنجاه خورشیدی به همت «فیروز باقرزاده» برپا شده و اکنون بیست‌و دومین دوره آن برپا شده است.

همزمان با این گردهمایی، گزیده‌ای از اکتشافات باستان‌شناسی در سال ۱۴۰۲ در نمایشگاهی که در موزه ملی ایران برپا شده است، نیز به نمایش درآمد. نمایشگاه گزیده نویافته‌های باستان‌شناسی تا پایان فروردین‌ماه سال ۱۴۰۴ در سالن نمایشگاهی موزه ملی ایران برپا است.

جبرئیل نوکنده، رئیس موزه ملی ایران که میزبان این گردهمایی بود، گفت که در نمایشگاهی که برپا شده است ۲۷۳ اثر از ۱۳ محوطه به نمایش گذاشته شده است. ساعت بازدید نمایشگاه از ۱۰ صبح تا ۱۷ است و بلیت بازدید جداگانه‌ای برای دیدن این نمایشگاه نیاز نیست.

گردهمایی سالانه باستان‌ شناسی افزون بر نمایش نویافته‌ها، فرصتی است برای ارایه و بررسی گزارش‌های پژوهشی. در سه روزی برپایی این همایش، قرار است نتایج کاوش‌های باستان‌شناسی قلعه کرد آوج قزوین، محوطه کمیشانی دشت نکا در حوزه جنوب شرق دریای کاسپی استان مازندران، چغاگلان استان ایلام، تل آجری پارسه استان فارس، غار اسپهبد خورشید سوادکوه استان مازندران، محوطه بازه هور و آتشکده قلعه دختر استان خراسان رضوی، دژ الموت، غار زل هستیجان استان مرکزی، تپه دوین خراسان شمالی، قلعه بالا در استان کردستان، تپه بریس استان اردبیل، بررسی باستان‌شناسی زیرآب دریای کاسپی از رامسر تا تنکابن استان مازندران، شهرستان دیر استان بوشهر، بررسی‌های فراگیر باستان‌شناختی در کرانه‌ها و جزایر دریای پارس و مکران، محوطه بردو استان بوشهر، تپه سیلک استان اصفهان، محوطه ایزگام استان مازندران، شهرستان زرقان استان فارس، دشت قم، فصل ششم کاوش‌های آبراهه‌های تخت جمشید، گورستان باستانی محله کورش اهواز استان خوزستان، قواخ تپه (قباق تپه) کوزان استان کرمانشاه، شهرستان پلدشت استان آذربایجان غربی، بررسی پارینه سنگی پهنه جغرافیایی طبس استان خراسان جنوبی، بررسی تکمیلی شهرستان مریوان استان کردستان، گمانه‌زنی اضطراری در تپه تیلینه استان کرمانشاه، کاوش آموزشی دانشگاه تهران در مشکین تپه بویین زهرا در استان قزوین و تپه پیرزال سیستان در استان سیستان و بلوچستان ارائه شود.

در این مراسم، که سیدرضا صالحی امیری، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از نیمه‌های آن به جمع پیوست، جبرئیل نوکنده، رئیس موزه ملی ایران درخواست‌هایی را مطرح کرد. معصومه مصلی، سرپرست پژوهشکده باستان‌شناسی گزارشی از وضعیت کاوش‌های باستان‌شناسی ارائه کرد و محمدابراهیم زارعی، رئیس پژوهشگاه میراث‌ فرهنگی و گردشگری پیشنهادهایی را مطرح کرد و ناصر نوروززاده چگینی، نخستین رئیس پژوهشکده باستان‌شناسی نیز تاکیدهایی داشت.

همچنین سه کتاب مجموعه مقالات باستان‌ شناسی، مجله باستان‌شناسی و گزیده گزارش‌های باستان‌شناسی ۱۴۰۲ با حضور سیدرضا صالحی امیری، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و پیشکسوتان حاضر در جمع رونمایی شد. در ادامه نیز به خواست وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دانشجویان به این جمع اضافه شدند تا عکس یادگاری گرفته شود و در پایان هم نمایشگاه گزیده یافته‌های باستان‌شناسی ایران با بازدید رسمی صالحی امیری، افتتاح شد.

مطالب پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا