آخرین خبرهااستان هااسلایدرخبر داغفوری

تولید برق توسط عشایر گیلانی؛ از بهبود کیفیت زندگی تا توسعه پایدار انرژی

تولید برق توسط عشایر گیلانی؛ از بهبود کیفیت زندگی تا توسعه پایدار انرژی

اخیرا چهار پنل خورشیدی به عشایر گیلانی در رضوانشهر واگذار شده که این امر نقش مهمی در بهبود کیفیت زندگی، استقلال اقتصادی و توسعه پایدار جمعیت عشایری دارد.

به گزارش تدبیرشرق به نقل از خبرگزاری فارس، عشایر به عنوان گروهی از جامعه که به زندگی در مناطق دورافتاده و استفاده از منابع طبیعی وابسته‌اند، نقش مهمی در اقتصاد، تولید و فرهنگ کشور و گیلان دارند. یکی از چالش‌های اساسی که جمعیت عشایری به ویژه استان گیلان با آن مواجه است، دسترسی به انرژی و برق است. تولید برق توسط عشایر می‌تواند به‌عنوان یک راه‌حل پایدار و مؤثر در بهبود کیفیت زندگی آن‌ها و افزایش استقلال اقتصادی‌شان مطرح شود.

تحویل چهار دستگاه پنل خورشیدی به عشایر شهرستان رضوانشهر

فریدون طالبی رئیس اداره امور عشایر گیلان امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در خبری مسرت بخش اظهار کرد: در راستای خدمات‌رسانی به عشایر و با پیگیری‌های اداره امور عشایر استان تعداد چهار دستگاه پنل خورشیدی توسط شرکت توزیع برق استان به عشایر شهرستان رضوانشهر تحویل داده شده است.
تولید برق توسط عشایر گیلانی؛ از بهبود کیفیت زندگی تا توسعه پایدار انرژی

بهبود کفیت زندگی و استقلال اقتصادی عشایر با تامین برق پایدار

دسترسی به برق با پنل‌های خورشیدی باعث می‌شود که عشایر بتوانند از امکانات مدرن مانند روشنایی، گرمایش، یخچال و وسایل ارتباطی بهره‌مند شوند و این امر به بهبود کیفیت زندگی و افزایش رفاه اجتماعی آن‌ها کمک می‌کند. تولید برق در سطح خانوار به عشایر این امکان را می‌دهد که به‌طور مستقل از شبکه‌های برق سراسری عمل کنند و این مهم می‌تواند به کاهش هزینه‌ها و افزایش خودکفایی اقتصادی خانوارهای عشایری منجر شود. استفاده از منابع تجدیدپذیر مانند انرژی خورشیدی و بادی در مناطق عشایری به حفظ محیط زیست و کاهش آلودگی کمک می‌کند و این نوع تولید برق با اصول توسعه پایدار همخوانی دارد و به حفظ منابع طبیعی کمک می‌کند.

پنل خورشیدی تحولی بزرگ در زندگی عشایری

محمدی یکی از عشایر گیلانی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس می‌گوید: استفاده از پنل‌های خورشیدی می‌تواند تحول بزرگی در زندگی ما ایجاد کند، ما به شدت به برق نیاز داریم، اما دسترسی به منابع انرژی برای ما دشوار است. به گفته وی، پنل‌های خورشیدی می‌توانند منبعی پایدار و اقتصادی برای تأمین برق مورد نیاز ما باشند و این فناوری می‌تواند به ما کمک کند تا در مناطق دورافتاده‌تر نیز زندگی راحت‌تری داشته باشیم. اظهارنظر عشایر نشان می‌دهد استفاده از پنل‌های خورشیدی می‌تواند تأثیرات مثبت زیادی بر زندگی عشایر داشته باشد چرا که از تأمین انرژی پایدار گرفته تا بهبود کیفیت زندگی و ایجاد فرصت‌های شغلی جدید، این فناوری می‌تواند به عنوان یک راه‌حل مؤثر در مناطق دورافتاده محسوب شود. تولید برق می‌تواند فرصت‌های شغلی جدیدی را در زمینه نصب و نگهداری سیستم‌های انرژی تجدیدپذیر ایجاد کند و این امر می‌تواند به تقویت اقتصاد محلی و کاهش بیکاری در جوامع عشایری کمک کند. با فراهم شدن برق، دسترسی به خدمات آموزشی و بهداشتی نیز تسهیل می‌شود و مدارس و مراکز بهداشتی می‌توانند از امکانات الکتریکی برای ارائه خدمات بهتر بهره‌مند شوند. تولید برق محلی می‌تواند به تقویت فرهنگ و هویت عشایری کمک کند و با فراهم شدن امکانات مدرن، عشایر می‌توانند به حفظ سنت‌ها و فرهنگ‌های خود ادامه دهند در حالی که از فناوری‌های نوین نیز بهره‌مند می‌شوند.
تولید برق توسط عشایر گیلانی؛ از بهبود کیفیت زندگی تا توسعه پایدار انرژی

هزینه بالای پنل خورشیدی، بزرگترین چالش عشایر

اما علیرغم مزیت‌هایی که پنل‌های خورشیدی برای عشایر دارد، برخی از چالش‌ها نیز در این مسیر وجود دارد و یکی از مهمترین آن‌ها هزینه اولیه پنل‌های خورشیدی است.سرمایه‌گذاری اولیه برای نصب سیستم‌های انرژی تجدیدپذیر ممکن است برای برخی خانوارهای عشایری دشوار باشد که با خدمات خاص شرکت توزیع برق استان، این چالش رو به تسهیل است. تولید برق توسط عشایر نه تنها می‌تواند به بهبود کیفیت زندگی آن‌ها کمک کند، بلکه نقش مهمی در توسعه پایدار، استقلال اقتصادی و حفظ محیط زیست ایفا می‌کند. با توجه به چالش‌های موجود، حمایت دولت‌ها و سازمان‌های غیردولتی در زمینه تأمین مالی، آموزش و ارائه فناوری‌های نوین می‌تواند به تحقق این هدف کمک کند، در نهایت، سرمایه‌گذاری در این حوزه نه تنها به نفع عشایر بلکه به نفع جامعه و کشور خواهد بود.

مطالب پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا