رای الیوم: رزمایش بیسابقه روسیه و مصر در دریای سیاه؛ ماجرا چیست؟
محمود القیعی در رای الیوم نوشت: در فضای بین المللی ملتهب و در بحبوحه تحرکات مختلف، اعلام انجام اولین رزمایش دریایی بزرگ بین نیروهای مصر و روسیه در دریای سیاه، که یک اتفاق بی سابقه است، سوالات زیادی را در مورد اهداف و پیامهای این رزمایش، به دنبال دارد.
به گزارش تدبیرشرق، در ادامه این مطلب آمده است: دفتر روزنامهای ناوگان دریایی روسیه در دریای سیاه، در بیانیهای اعلام کرد که نیروهای دریایی روسی و مصری رزمایشهای مشترکی را در دریای سیاه برگزار میکنند و در حال برنامه ریزی برای چگونگی انجام رزمایش هستند.
در این بیانیه آمده است که در طول آموزش ها، کشتیهای جنگی وابسته به ناوگان دریای سیاه، که متعلق به نیروهای دریایی روسیه و مصر هستند، با حمایت جنگنده ها، به دفاع از گذرگاههای دریایی علیه تهدیدات مختلف میپردازند. این رزمایشها شامل استقرار نیروها و کمک رسانی به آنها در دریا و نیز بازرسی کشتیهای مشکوک است.
پیام
طلعت مسلم، کارشناس نظامی و استراتژیک در گفتگو با رای الیوم تصریح کرد: «محتوا و پیام این رزمایشها آن است که امکانات همکاری نظامی بین مصر و روسیه فراوان است و در صورتی که مصر احساس کند به همکاری نظامی نیاز دارد، روابط مصر و روسیه، اجازه چنین همکاری را در هر شرایطی میدهد و تاریخ روابط حسنه بین دو کشور، گواه خوبی برای این مهم است».
وی در پاسخ به سوالی در مورد پیام سیاسی پشت این رزمایشهای مصری روسی گفت: «قطعا این رزمایشها پیامی دارد، اما نه یک پیام مستقیم، پیامی مبتنی بر اینکه مصر قدرتمند است و هر کشوری به ان تعرض کرده یا تهدیدش کند، با خسارت شدیدی مواجه میشود».
مسلم در خصوص مزایای استراتژیک این مانورها میگوید: «قطعا مزایای مختلفی دارد، از جمله آنکه دربردارنده این موضوع است که هر همکاری و آموزش مشترکی بین نیروهای دو کشور، حاکی از آن است که روسیه و مصر، آماده انجام عملیات نظامی واقعی در صورت لزوم هستند و این امر، در علوم نظامی، توان بازدارندگی خوانده میشود.»
این در حالی است که مصر با دولتهای متعددی روابط نظامی خوبی دارد و تاریخ نظامی این کشور نشان میدهد که قدرت نظامی اش قادر به انجام عملیات مهمی است و هر طرفی که در زمینه با مصر همکاری کند، سود خواهد کرد.
در پاسخ به سوالی در مورد اینکه آیا رزمایش مصری-روسی و حضور مصر در دریای سیاه، در واکنش به حضور ترکیه در مدیترانه است یا نه، مسلم خاطر نشان میکند: «چنین اعتقادی ندارم، دولتها باید فراتر از انتقام و عکس العمل به یکدیگر فکر کنند و آنچه اتفاق افتاد، اقدامی است که هدف از آن، حمایت از ظرفیتهای دفاعی مصر است».
محاسن استراتژیک
ایمن سلامه، عضو شورای امور خارجی مصر در این باره میگوید: این نخستین بار است که مصر در رزمایشهای نظامی در دریای سیاه مشارکت میکند و در ادامه، مزایای استراتژیک زیادی را برای خود محقق میکند، بویژه در این زمان مهم که به دلیل تلاشهای ترکیه برای سیطره بر منابع انرژی، شاهد تنش در مدیترانه هستیم. ضمن اینکه تقویت روابط استراتژیک مصر با روسیه، میتواند باعث نگرانی آنکارایی شود که به دلیل دخالت در لیبی و درگیری بین آذربایجان و ارمنستان، روابط خوبی با مسکو ندارد.
پیامهای سیاسی
تحلیلگران بر این عقیده اند که رزمایشهای نظامی در کنار اهداف آموزشی، بدون شک پیامهای سیاسی را نیز دربردارند، مبنی بر اینکه همانطور که رزمایشهایی در مدیترانه و در نزدیکی سواحل مصر انجام شد، مصر هم میتواند در نزدیکی سواحل ترکیه رزمایش برگزار کند.
واکنش ترکیه
در این باره تحلیلگران بر این عقیده اند که احتمالا ترکیه به ائتلافها و روابط تازهای روی میآورد.
/انتخاب