«دولتی بودن» معضل اقتصاد ایران است
ایمان اسلامیان کارشناس اقتصادی: در حال حاضر مهم ترین چالش اقتصاد ایران، تحمل در برابر دخالتهای دولتی است. تاب آوردن اقتصاد ایران مقابل دولتی بودن، بسیار سختتر از تحمل فشار تحریم است. مساله کل اقتصاد کلان کشور است که اقتصاد خرد را هم تحت تاثیر قرار میدهد و متاسفانه با توجه به سالها تلاش کارشناسان برای تغییر اندیشه دولت و ایدئولوژیهایی که برای اقتصاد تلاش کردند، این تصمیمات در جهت رقابتی کردن اقتصاد و تقویت بخش خصوصی حرکت نکرد
در حال حاضر مهم ترین چالش اقتصاد ایران، تحمل در برابر دخالتهای دولتی است.» این مطلب بخشی از اظهارنظر «ایمان اسلامیان»، تحلیلگر اقتصادی، در پاسخ به این پرسش است که با توجه به انفجار قیمتها در شرایط رکود تورمی، چه راهی برای برون رفت از وضعیت فعلی وجود دارد؟ اسلامیان به «فراز»، گفت: « تاب آوردن اقتصاد ایران مقابل دولتی بودن، بسیار سختتر از تحمل فشار تحریم است»
او در ادامه صحبتهای خود، بیان داشت: « اما این تابآوری در مقابل تصمیمات داخلی اقتصاد دولتی از اهمیت بسیار بیشتری برخوردار است».
او همچنین افزود: « باید توجه داشت که اقتصاد ایران بیش از هر تکانهای از هجوم نقدینگی و افزایش دلالی و واسطهگری زیان دیده است. سالها نقدینگی به سمت حوزههای غیرتولیدی هدایت و بیشتر سرمایهها در بازار مسکن قفل شده است».
این کارشناس بانکی همچنین اظهار داشت: «ما در سیاستهای داخلی خودمان متاسفانه استراتژی منطقی و مستقل در راستای ساماندهی معضلات و مشکلات اقتصادی نداشتیم و همچنان نداریم و همواره افق دید سیاستمداران ما بسیار کوتاهمدت بوده است؛ مساله فقط یک حوزه خاص نیست. مساله کل اقتصاد کلان کشور است که اقتصاد خرد را هم تحت تاثیر قرار میدهد و متاسفانه با توجه به سالها تلاش کارشناسان برای تغییر اندیشه دولت و ایدئولوژیهایی که برای اقتصاد تلاش کردند، این تصمیمات در جهت رقابتی کردن اقتصاد و تقویت بخش خصوصی حرکت نکرد».
/انتخاب