در جلسه غیرعلنی شورای شهر رشت مطرح شد: نیروهایی که غیرقانونی وارد شهرداری شدهاند، تعیین تکلیف شوند|دست زدن به میله های بی آر تی تابو شده!
به گزارش تدبیرشرق عصر دیروز هجدهم دی ماه، بیست و دومین جلسه صحن شورای شهر رشت به ریاست حجت جذب، نایب رئیس شورا در تالار شورا برگزار شد.
در این جلسه اعضای شورا تاکید کردند، جریان ها اخیر درخواست های صنفی شهروندان بوده و باید به مشکلات مردم رسیدگی کرد و با این حال نباید شرایطی برای سوء استفاده دشمنان نظام را فراهم نماید.
درجلسه شب گذشته و در حضور شهردار، اعضای شورا خواستار ترمیم نوارهای حفاری، رسیدگی به وضعیت قرارداد شرکت های پیمانکاری و تعیین هیات ۳نفره برای رسیدگی به مشکلات اصناف شدند.
عدم ترمیم نوارهای حفاری و نارضایتی شهروندان
حجت جذب، مناسبت های هفته را گرامی داشت و با اشاره به جریان های اخیرگفت: حوادث اخیر یک جریان اعتراضی صنفی بود ولی برخی جریانات با سوء استفاده از آن دنبال اهداف دیگری بودند.
نایب رئیس شورای شهر رشت ادامه داد: کسانیکه می خواهند از این اختلاف ها سوء استفاده نماید، بدانند که مردم برای این کشور هزینه و شهدای زیادی داده اند و استکبار و ایادی آن بدانند که هرجا بخواهند بین اقشار مختلف تفرقه ایجاد کنند، و اصل نظام و ولایت را زیر سوال ببرند، همه احاد ملت با اتحاد جلوی آنها می ایستند.
حجت جذب ضمن تقدیر از عوامل برگزاری برنامه روز رشت ادامه داد: هرچند آقایان کوچکی نژاد و جعفرزاده، نماینده های شهرستان رشت در مجلس بودند، ولی از آقای حسنی دیگر نماینده مردم رشت در مجلس که اتفاقا در رشت نیز حضور داشتند، اصلا دعوت نشده بود. با وجود تلاش همکاران در برگزاری این برنامه، ولی حق مطلب ادا نشد و جا داشت بجای سخنرانی نماینده شهرستان دیگری ، از نماینده مردم رشت استفاده می شد.
عضو هیات رئیسه شورا همچنین به در پیش بودن ایام الله دهه فجر اشاره نمود و ابراز کرد: از مدیریت شهری و سازمان های مربوطه انتظار می رود از هم اکنون برای هرچه باشکوه تر برگزار شدن برنامه های پیروزی انقلاب برنامه ریزی نمایند و کمیسیون فرهنگی شورا نیز تدارک ببیند.
حجت جذب همچنین مناسبت های هفته و قیام ۱۹ دی ماه سال ۱۳۵۶ خورشیدی را نیز گرامی داشت و طی چند تذکر خطاب به شهردار رشت گفت: با وجود تماس های مکرر اعضای محترم شورا، هنوز کارت هدیه نیروهای حجمی پرداخت نشده است.
نایب رئیس شورا همچنین ابراز کرد: وضعیت نوارهای حفاری و عدم ترمیم آنها وضعیت بقرنجی را در شهر ایجاد کرده است. روزانه شهروندان زیادی به اعضای شورا به دلیل وضعیت نامناسب آسفالت معابر و کنده کاری ها تماس می گیرند.
جذب همچنین مورد دیگری را هم خطاب به شهردار متذکر شد و افزود: برخی آرای کمیسیون ماده صد که حکم به دریافت جریمه داده شده است، شهروندان تمام مبلغ را به حساب شهرداری واریز کرده اند با این حال شهروندان با دریافت حکم دیوان عدالت اداری توانسته اند رای را تغییر دهند و با وجود مراجعات مکرر به شهرداری هنوز نتوانسته اند مابه تفاوت جریمه را دریافت نمایند.
تاخیر در پرداخت حقوق نیروهای پیمانکار
محمد حسن علیپور در نطق پیش از دستور جلسه گفت: ماه های پایان سال نزدیک است ولی هنوز نیروهای پیمانکار مطالبات عیدی سال گذشته را طلب دارند. و با وجود تذکرات متعدد هنوز پرداخت نشده است.
عضو شورا افزود: چه کسی باید پیگیر مطالبات کارگران حجمی باشد؟! نیروهای حجمی سازمان فرهنگی و مربیان سالن های ورزشی شهرداری هنوز حقوق معوقه دارند. باید قاطعانه و با همدلی برای دفاع از حقوق کارکنان تلاش کنیم.
وی تصریح کرد: نیروهای خدمات شهری را به کربلا فرستادند مشروط به اینکه حقوق آنها کسر نشود، ولی از ماموریت که برگشتند، حقوق انها کم شده و برای آنها غیبت رد شده است.
فاطمه شیرزاد نیز در این باره گفت: سال گذشته نیز حقوق کارگران خدمات شهری کسر شد و شورا تذکر داد و قرار بود این اتفاق تکرار نشود و لازم است در کمیسیون های فرهنگی و بودجه شورا این مورد پیگیری گردد.
دریافت عوارض تابلوی شناسنامه اصناف قانونی نیست
اسماعیل حاجی پور نیز در نطق پیش از دستور جلسه، قیام ۱۹ دی و شهدای تبریز، قم و مشهد را گرامی داشت و اظهار کرد: از شهروندان و مردم کشور و گیلان و رشت تقدیر می کنم که بار دیگر آمدند و گفتند مشکلات کشور ما به خودمان مربوط است و کسانیکه برای ما اشک تمساح می ریزیند، به دنبال رفاه مردم ما نیستند.
عضو شورا رسانه ها را یار دوازدهم شورا توصیف کرد و ضمن قدردانی از تلاش های رسانه در انعکاس اخبار شورا تاکید کرد: رسانه ها باید امانت دار و اخلاق مدار در حرفه خود باشند. بعضا دیده شده، وقتی اعضای شورا در جلسه غیر رسمی و دوستانه با هم صحبت می کنند، عزیزان رسانه حرفهای دوستانه و شوخی ما را در رسانه ها درج نموده و حتی تیتر می کنند. این در شان یک رسانه نیست که صحبت های غیر رسمی را به گونه ای بنویسند که اتفاقات ناخوشایندی را رقم بزند و تشنج ایجاد نماید و چه بسا بین اعضای شورا هم تفرقه ایجاد شود. قرار است ما در کنار هم بمانیم و برای ارتقای شهر رشت تلاش کنیم.
عضو شورا افزود: هیچکدام از اعضای شورا منافع شخصی ندارند. بنابراین از دوستان رسانه انتظار داریم به این پروسه کمک کنند. نه اینکه با اخبار نادرست اتفاقاتی را رقم بزنید که شان شهر زیر سوال برود. رسانه ها بعضا صحبت های اساسی را منعکس نمی کنند ولی حرفهای غیر مرتبط با جلسه را منتشر می کنند اگر آرامش نباشد قطعا در تصمیم گیری دچار مشکل می شویم.
حاجی پور از اجرای برنامه روز رشت تقدیر نمود و اظهار کرد: با این وجود این برنامه نواقصی هم داشت. آقای مرادیان گروسی شاعر بزرگ رشت در مراسم بود ولی هیچ ذکری از وی نشد و شاید هم دلخور شده باشد. و یا استاد احمد سمیعی گیلانی دبیر فرهنگستان ادبیات کشور چرا دعوت نشده بود. و یا دکتر مجتهدی بنیانگذار مدرسه البرز نامی از وی برده نشد حداقل انتظار می رفت از خانواده های ایشان دعوت شود و یا نامی از ایشان برده شود. آقایان هوشنگ عباسی، جکتاجی، دکتر فایق استاد بهزاد و… مفاخر رشت هستند انتظار می رفت حداقل یکی از مفاخر به عنوان سخنران دعوت می شد یا پروفسور اکبرزاده را ۴۸ساعت قبل دعوت کرده اند که برای وی مسلما مقدور نبود از فرانسه حضور یابند. این موارد را به شهردار تذکر بدهید.
عضو شورا در مورد دریافت غیر قانونی عوارض تابلو ها هم به شهردار تذکر داد و افزود: تابلوهایی که معرفی یک چهره علمی یا صنفی هستند، تابلوی تبلیغاتی محسوب نمی شود. مگر اینکه یک کالا و یا خدماتی معرفی گردد. بنابراین اخذ وجه از تابلویی که جنبه معرفی دارد، رای دیوان هم دارد، غیر قانونی است. متاسفانه عوامل شهرداری با برخورد بسیار بد تابلوهای اصناف را پایین می کشد. چنین رفتارهایی شایسته نیست و باید خود را با قانون تطبیق بدهیم.
حاجی پور همچنین خواستار تشکیل کمیسیون توافق شد و افزود: طرح تفصیلی بلای بزرگی بسر ماآورده و مردم و شهرداری را گرفتار کرده و سرمایه گذاران را از رشت فراری داده است. تقاضا می شود کمیسیون توافق را تشکیل داده و با راه اندازی آن وضعیت ساخت و ساز را ساماندهی نمایید و اجازه ندهید هم تخلف ساخته شود و هم درآمد شهردار دچار مشکل گردد. در تمام شهرها چنین کمیسیونی وجود دارد و کلانشهر های دیگر و شهرهای همتراز رشت نیز با ایجاد کمیسیون توافق مشکلات حوزه ساخت و ساز را رفع می نمایند.
عضو شورا تاریخچه تشکیل گروه موزیک شهرداری را یادآور شد که در شورای نخست راه اندازی شده بود و ادامه داد: این گروه موزیک توسط مهندس شگفت احیا شد. شورای دوم و سوم حمایت کردند ولی در شورای پنجم اعضای شورا پراکنده شده و یا از کارکنان روابط عمومی شهرداری شده اند. باید این گروه دوباره به درستی احیا و حمایت شود و موجب شادی مردم گردند. ظرف یک هفته دستور بدهید تا شهردار دوباره گروه موزییک شهرداری را احیا کند. این بهانه است که اعضای گروه موزیک بازنشست شده اند قرار نیست این نیروها در جای دیگر بکار گرفته شوند و فقط در مناسبت ها گروه موزییک برنامه اجرا نماید.
ضرورت ایجاد پارکینگ
رئیس کمیسیون ترافیک شورا ایجاد پارکینگ را نیاز ضروری شهر خواند و تصریح کرد: قانونا جرایم کسر پارکینگ که دریافت می شود باید در حساب جداگانه ای واریز و برای ایجاد پارکینگ هزینه شود. این خلاف قانون است که در جای دیگر هزینه شود. اعضای شورا کمک کنند تا مصوب گردد تا ابلاغ نماییم تا شهرداری پارکینگ احداث نماید.
حاجی پور همچنین در مورد پست یکی از معاونت ها تذکر داد و گفت: شهردار احکامی که صادر می کنند، حتما باید طبق دستور العمل بودجه ۱۳۹۷ را ملاک قرار دهد. پست سازمانی که در چارت نیست، نباید به نام افراد حکم زده شود. معاون عمرانی جایگاه ندارد که برایش پست زده اند، هر امضایی معاون عمرانی بزند، غیر قانونی است. اکنون دو نفر با وظایف مشترک در یک پست هستند!
عضو شورا نیز متذکر شد، بن کارت های شب یلدا به همه کارکنان تخصیص نیافته است و باید به شهردار تذکر دهید که به همه اختصاص دهند.
رضا رسولی نیز خطاب به هیات رئیسه شور متذکر شد که طرح های ارجاعی از سوی اعضای شورا برای بررسی و اجرا اقدام به موقع شود . وی افزود: طرح شفاف سازی عملکرد شورا و همچنین تحقیق و تفحص از سازمان فرهنگی می باید پیگیری گردد.
اصناف آمادگی همکاری با شهرداری را دارند
جلال الدین محمد شکریه نیز در نطق پیش از دستور جلسه به سخنان حاجی پور اشاره نمود و گفت: ۱۸ روز پیش شهردار محترم به اتاق اصناف دعوت شد و با حضور روسای اتحادیه صنفی مشکلات را مطرح کردیم. و قرار بود شهردار یک کارگروه ۳ نفره را به جامعه اصناف معرفی کنند که تاکنون اقدامی نشده است.
عضو شورا در مورد تابلوهای واحدهای صنفی هم گفت: تابلوی نصب شده در سردرب واحد صنفی، شناسنامه واحد صنفی است و شهرداری طبق قانون نباید مطالبه وجه نماید. در شهری که ادعای جذب گردشگر دارد، اگر تابلوی صنفی خاموش باشد، مخالف گردش اقتصادی است. دستور العمل هم داریم که به رای حکم دیوان شهرداری نمی تواند برای تابلوی شناسنامه واحد صنفی عوارض دریافت نماید. گذاشتن جرثقیل و نردبان شهرداری و… جلوی واحد صنفی توهین به شاکله اقتصادی شهر است.
شکریه در بخش دیگری از سخنان خود گفت: عوارض شغلی اصناف در برخی مشاغل سالهاست دپو شده و با تغییر مشاغل در یک واحد صنفی، از سوی مناطق شهرداری هم عزمی برای دریافت عوارض اصناف دیده نمی شود. در نشستی که با روسای صنفی و شهردار داشتیم، هم اعلام شد که واحدهای صنفی آمادگی دارند تا این بدهی ها را با شهرداری تسویه نمایند اما در مناطق شهرداری مشخص نیست که اصناف باید به کدام واحد مراجعه نمایند. با وجود درخواست اصناف هنوز شهردار هیات ۳نفره را معرفی نکرده است.
وی تاکید کرد: در شرایطی که شهرداری با بحران مالی روبروست و اصناف نیز امادگی همکاری با شهرداری برای پرداخت عوارض دارند، نباید در معرفی این هیات ۳نفره تاخیر صورت گیرد.
دبیرخانه دایمی روز رشت تشکیل می شود
محمد حسن عاقل منش نیز در مورد برنامه های روز رشت گفت: انتقادها می تواند راهگشا باشد. با این حال مجریان زحمات زیادی کشیدند و لازم است از دست اندکاران برگزاری این برنامه تقدیر شود.
رئیس کمیسیون فرهنگی شورا افزود: کلیات برنامه که از سوی سازمان فرهنگی ارایه شده بود، در صحن شورا مصوب شد. البته برنامه های فرهنگی ورزشی زیادی در پیاده راه پیش بینی شده بود که به دلیل شرایط جوی نتوانستیم اجرا نماییم.
وی خواستار تشکیل دبیرخانه دایمی برای روز رشت شد و تصریح کرد: در کمیسیون فرهنگی شورا با حضور عوامل برگزاری، برنامه روز رشت نقد و بررسی می شود.
فرهام زاهد نیز گفت: مراسمی که بنام روز رشت است، بهتر بود به زبان گیلکی بیشتر توجه شود. برای برند شدن روز رشت باید زبان گیلکی در آن پررنگ تر دیده می شد. سین برنامه ها هم باید از قبل به اطلاع شورا می رسید. اگر برنامه خوب برگزار نشود، شورا و شهرداری زیر سوال می رود و نه فقط سازمان فرهنگی و یا رئیس کمیسیون فرهنگی.
به دنبال تسویه حساب با فرزندان انقلاب نباشیم
احمد رمضانپور دیگر عضو شورا نیز با اشاره به آشوب های خیابانی گفت: حوادث ناگواری از آشوب و خشونت و تعرض به اموال مردم رخ داد. این حوادث هرچند خسارت هایی داشت ولی محاسنی هم برای ما داشت که ما باید متوجه شویم، صداها و خواسته های مردم را بشنویم و بی تفاوت از معضلات و مشکلات اجتماعی و اقتصادی جامعه نگذریم.
عضو شورا ضمن ابراز تاسف از سوء استفاده دشمنان از این جریانات ابراز کرد: قبح این حوادث این بود که رضا پهلوی باید دعیه دار رهبری این جریان باشد! و یا اسرائیل و امریکا برای ما دلسوزی کنند. ترامپ که بارها در توئیت های شخصی خود به ملت ایران توهین کرده است، باید دلسوز ما باشد! همه اینها نشان می دهد این آشوب ها نشات گرفته از یک جریانی بود.
رمضانپور تصریح کرد: باید یک آسیب شناسی علمی و دقیق در این جریان ها صورت گیرد. و البته متوجه باشیم که به دنبال تسویه حساب با فرزندان انقلاب نباشیم و انهایی که در شکل گیری انقلاب نقش داشتند، آنها را متهم به فتنه گری ننماییم.
وی ابراز کرد: اگر اجازه دهیم ادم های ناخلفی حاکم شوند، دوباره دچار چالش می شویم. در دولت قبل شاهد بودیم۸۰۰ میلیارد به باد فنا رفت، ۲۰۰ میلیارد اصلا به خزانه نرفت، بابک زنجانی ها و شهرام جزایری ها ایجاد شدند، دکل نفتی و کشتی با بارش گم شد، افرادی حاکم شدند که از فرمان رهبری سرپیچی کردند و الان هم منتقد معضلات بوجود آمده شده اند! تورم های ایجاد شده در دولت قبل اصلا در رسانه ملی مطرح نشد.
رمضانپور تاکید کرد: این جریان نباید هدفی برای تسویه حساب های گروهی و باند بازی شود. هر چند این فتنه گری ها شناسایی شد و در شورای امنیت ملی هم به آنها تذکر داده اند ولی آنها که بنزین برداشته و روی آتش می ریزند، بدانند که شرایط بدتر می شود. امریکا و اسرائیل و رضا پهلوی دسلوز ما نیستند و باید با درایت این مسایل را حل کنیم.
رمضانپور یاد همه شهدای انقلاب، جنگ تحمیلی و شهدای مدافع حرم را گرامی داشت و تاکید کرد: همه بدانند که مردم پشتیبان این نظام هستند و ما برای این نظام خون شهدای زیادی داده ایم و به راحتی این مملکت آسیب نمی بیند. اکنون بهترین قانون اساسی، بهترین رهبری و دولت و مردم را داریم. مردم انقلاب را تاکنون حفظ کرده اند و در صحنه های مختلف ماندند و امیدواریم دیگران که مدعی هستند، با فرزندان انقلاب و این مملکت به گونه ای دیگر رفتار نکنند. دزدی ها و چپاول ها با آمدن بهترین نیروها در مسئولیت ها از بین می رود و عکس آن با آمدن بدترین نیروهاست که شاهد دزدی و چپاول هستیم.
عضو شورا در بخش دیگری از نطق پیش از دستور جلسه نیز در تذکری به شهردار گفت: شهردار می باید گزارشی از وضعیت درآمد و هزینه بر اساس بودجه سال جاری را به شورا گزارش دهد تا در آستانه تدوین بودجه بدانیم که از بودجه ۹۰۰میلیارد تومانی، چه اندازه محقق شده است؟ و بودجه سال آینده را چگونه باید ببنیدم.
رمضانپور با اشاره به لحاظ شدن دریافت وام در دفترچه بودجه گفت: دریافت وام که درآمدزایی نشد. وام گرفتن به عنوان درآمد زایی در کدام بودجه مشابهت دارد که در بودجه امسال دیده شده است؟
وی همچنین وضعیت نامناسب آسفالت را نیز تذکر داد و تاکید کرد: دو ماه بیشتر تا پایان سال نمانده اما با وجود تذکرهای متعدد اعضای شورا همچنان همه جای شهر سوراخ و کنده کاری شده است. لوله های پروژه هدایت آبهای سطحی و مصالح در شهر دپو شده ایا ماشین و نیروی انسانی در شهرداری نیست که لوله ها را جمع آوری نماید؟!
رمضانپور همچنین تذکر داد: کارت هدیه به ایثارگران شهرداری داده شده و این ماه هم پایان مهلت دریافت آن است اما همین کارتی که تنها ۲۵۰ هزار تومان ارزش دارد، شارژ نشده است.
عضو شورا به جذب نیرو به صورت غیر قانونی هم در شهرداری تذکر داد و افزود: شهردار گزارش دهد تا کنون چند نفر نیرو و با چه مجوزی جذب شده اند؟! چه فشاری بر شهردار هست که باز نیرو جذب می کند. اگر بنا به جذب نیروست، روزانه همه اعضای شورا مراجعات مردمی درخواست اشتغال دارند و آن هم در شرایطی که ۳ ماه است حقوق کارگران عقب افتاده است، چرا باز نیرو جذب می کنیم.
رمضانپور ضمن تقدیر از رئیس کمیسیون فرهنگی شورا از برگزاری برنامه روز رشت، به برخی از نواقص این برنامه اشاره نمود و ابراز کرد: برخی دلایل برای نواقص این برنامه پذیرفتنی نیست و از ریاست محترم کمیسیون فرهنگی انتظار بیشتری می رفت که لااقل سین برنامه را به اطلاع اعضای شورا هم می رساندند و اعضای شورا نیز از جزییات اجرای برنامه ها باخبر می شدند.
پرداخت به موقع حقوق اولویت شوراست
امیر حسین علوی ریاست شورای شهر رشت در بخش دوم جلسه اظهار کرد: امروز شهرار محترم به صحن شورا دعوت شده تا در مورد مشکلاتی نظیر مرکز دپوی زباله سراوان، تصفیه خانه سراوان و وضعیت پرداخت حقوق صحبت نموده و از شهردار گزارش بخواهیم.
وی در بخشی از سخنان خود گفت: اینکه حقوق پرسنل روزانه دریافت شود برای اعضای شورا ضروری است. اینکه شرکتها چه مطالباتی دارند و چقدر ذی حق هستند و شهرداری چگونه بر آن نظارت دارند، وظیفه شهردار است و باید به آنها پرداخته شود و جلوی اشکالات گرفته شود. با این حال شورا پاسخ مشخص می خواهد که چه زمانی کارگران به موقع حقوق خود را دریافت می کنند. توضیح پیرامون مفاد قرارداد و پیمان نامه ها برای شورا توجیه پذیر نیست. باید مکانیزمی تعریف شود که به موقع حقوق همه پرسنل پیمانکاری و حجمی و… پرداخت گردد.
رئیس شورا افزود: بعد از ۳ماه از حضور جنابعالی انتظار داریم همانند پرسنل رسمی، رضایت نسبی پرسنل حجمی و شرکتی هم جلب شده و به موقع حقوق انها پرداخت گردد. با هر مکانیزم که ممکن است با شرکتها به نتیجه رسیده و اعضای شورا نیز همراهی و حمایت می کنند.
شرکت های خدمات شهری، از شهرداری مطالبه دارند
شهردار رشت در جمع اعضای شورا درباره موضوع رفت و روب، ایجاد لندفیل سراوان و زباله سوز گفت: موارد یاد شده از اساسی ترین معضلات رشت است و سعی شده در دستور کار قرار گیرد.
مسعود نصرتی در مورد حقوق نیروهای حجمی توضیح داد: در ۳ماه اخیر، تلاش شد حقوق معوقه پرداخت شود. تا ماه گذشته بر اساس قرارداد پیش رفتیم. و طبق قرارداد دو ماه می باید هر شرکت توان پرداخت حقوق را داشته باشد. ولی اکنون پیمانکار بر اساس مفاد قرارداد عمل نمی کند. طبق پیمان شرکت باید دو ماه جلوتر پرداخت کند. پیمانکاران اکنون مدعی هستند که ۱۶ میلیون مطالبه از شهرداری دارند و چون طلبشان سنگین شده، مفاد پیمان را رعایت نمی کند.
دراین ۳ماه شهرداری تلاش کرد حقوق را به روز رسانی کند، و با مذاکره با پیمانکاران نمی خواهد شرکت ها حاشیه ایجاد کنند.
شهردار در مورد حقوق پرسنل رسمی هم گفت: حقوق کارکنان رسمی تا پایان آذر و حقوق نیروهای حجمی تا پایان آبان پرداخت شده است. و نیروهای نگهبان هم چون مشکل قرارداد دارند، باید مشکل قرارداد آنها حل شوند والا پرداخت حقوق غیر قانونی است. مبلغ ان تامین شده و اماده پرداخت هستیم.
نصرتی ابراز کرد: تنها حوزه پیمانکاران رفت و روب است که دو ماه تاخیر پرداختی داریم. با تشریک مساعی اعضای شورا می توانیم مشکل را حل کنیم. طبق قانون دو ماه با فاصله باید به شرکت های رفت وروب پرداخت نماییم و مستقیم نمی توانیم به نیروها پول دهیم. راهکار این است که با شرکت های مذکور مذاکره نموده و در صورت عدم رعایت مفاد، تسویه حساب نماییم.
مدیرعامل سازمان پسماند نیز در این باره گفت: بخشی از مشکلات شرکتها به طلب قبلی برمی گردد. حدود ۷میلیارد و ۶۰۰میلیون مطالبه قبلی پیمانکاران رفت و روب کل مناطق شهرداری است که به سال جاری منتقل شده است.
حاجی پور برخی از مفاد قرارداد پیمانکاران و صورت وضعیت قرارداد انها را هم توضیح داد و افزود: شرکتها می باید دو ماه را با تعهد خود به پرسنل پرداخت حقوق می داشتند اما این شرکتها چون از شهرداری طلب دارند، ادعا می کنند که نمی توانند مفاد دو ماه را رعایت کنند. با وجود جلسات مکرر با شرکتهای مذکور، فقط یکی از مناطق حاضر به پرداخت شده است.
نیروهایی که غیرقانونی وارد شهرداری شده اند، تعیین تکلیف شوند
فاطمه شیرزاد نیز گفت: بالغ بر ۲۰ میلیارد حوزه خدمات شهری مطالبه دارند شرکت های فضای سبز نیز بیش از ۵میلیارد تومان از شهرداری طلب دارند اگر فکری به حال این وضعیت نکنید، نارضایتی ها جدی می شود. هنوز حقوق ابان شرکتها پرداخت نشده است. مطالبات بیمه ای کارکنان هم سنگین شده و دفترچه بیمه برای کارکنان مشکل ساز شده است. در بخش نگهبان ها هم گویا یک شرکت جدید ورود نموده است.
رئیس کمیسیون بهداشت شورا افزود: اخیرا حدود ۳۰ نفر دوباره در بدنه شهرداری جذب شده اند اگر توان پرداخت حقوق ندارید این نیروها چگونه جذب شده اند! باید تکلیف نیروهای منابع انسانی که غیر قانونی وارد شده اند، مشخص شود. اگر مدیری تخلف کرده است، شخص شهردار باید به تخلفات رسیدگی نماید.
شیرزاد تاکید کرد: مطالبات پیمانکاران را زمان بندی نموده و با تشکیل کمیته مطالبات وضعیت بدهی ها را تعیین تکلیف نمایید.
وی در مورد احیای گروه موزییک شهرداری هم گفت: گروه موزیک تعیین تکلیف شود لایحه هم شده است و از شهردار انتظار داریم گروه موزیک را احیا نماید.
شهردار رشت گفت: حضور من برای همفکری برای رفع مشکلات است. نیروهایی که جذب شده اند، در زمان حضور بنده نبوده و از قبل ورود نموده اند. در مورد حقوق هم کلمه ساده ای است. باید به طلب شرکتها هم فکر کرد یا شرکتها را به شورا دعوت کرده و با حمایت اعضای شورا مشکل را رفع نماییم یا با شرکت تسویه حساب نماییم. بپذیریم که وضعیت مالی شهردری های کشور در شرایط خاص است. و طلب شرکتهای مذکور بدهی های قبلی است و بنده از زمان حضورم تلاش کردم هر ماه و در زمان مقرر به شرکتها پرداخت نمایم.یا باید شرکت را تحت فشار بگذاریم تا طبق مفاد پیمان عمل نماید و یا تسویه نماییم. از شورا هم انتظار داریم برای تعیین تکلیف شرکتها تعیین تکلیف نماید.
اسماعیل حاجی پور نیز گفت: شهردار در شرایط فعلی تحت فشار است و از پیمانکارانی که با وجود طلب از شهرداری، باز بموقع حقوق پرداخت کرده است باید تقدیر نمود. با این حال باید طلب پیمانکاران را پرداخت کرد. و به هر نحو ممکن توافق نماییم زیرا خود شرکتها نیز منافع دارند و چاره ندارند با شهرداری توافق نمایند.
عضو شورا تاکید کرد: همه اعضای شورا باید تلاش نمایند به شهردار کمک نموده تا مشکلات پیش رو مرتفع گردد. اما در نظر بگیرید که وقتی نگهبان و نیروی خدمات شهری هم که حقوق معوقه دارد، گلایه های خود را به اعضای شورا منتقل می کنند.
وی در مورد بودجه سال آتی هم گفت: هرچند هنجار شکنانه است ولی بودجه سال آتی را واقعی ببندید. عرف این است که حداقل ۲۰ درصد رشد داشته باشد و یا بر مبنای درآمد ۹ماه سال جاری و ۳ماه اخر سال گذشته بودجه نوشته شود. اگر بودجه واقعی ببندید، دوباره دچار مشکلات نمی شویم.
عضو شورا در مورد گروه موزییک شهرداری هم گفت: این گروه الگویی بود که شهرهای دیگر از رشت الگو گرفتند ولی اعضای گروه یا بیمار شده و یا در بخش های دیگر بکار گرفته شده اند. ظرف مدت ۱۰ روز این گروه باید احیا شود.
علیپور هم گفت: دو ماه مانده به پایان سال و هنوز کارگران مطالبه بیمه و حقوق سال قبل را دارند. از شهردار می خواهم کارگران را به بخش خصوصی واگذار کند و وضعیت آنها بدتر شده است. همه ما در پیشگاه خداوند مسئولیم. کارگران را بردیدید کربلا و حقوق آنها را کسر کرده اند.
رمضانپور نیز گفت: بنده به عنوان فردی که کار اجرایی کرده ام، از شهردار سوالاتی دارم، به واقع شهرداری پول ندارد و ما باید سیاست گذاری نموده و کمک حال شهردار برای تسریع در پرداخت مطالبات باشیم. اگر واقعا شهرداری پول دارد و کم کاری می کند، باید به شهردار تذکر داد. ۹ ماه از سال گذشته ایا واقعا درامدی که پیش بینی شده وصول شده است؟ نباید احساسی حرف زد.
عضو شورا افزود: شورای پنجم از مجموع نخبگان هستند و مردم از ما انتظار ارایه راهکار دارند. با این حال در سفارشات پیامبر هم هست که تا عرق کارگر خشک نشده باید حقوقش را داد. شرکتی که از شهرداری طلب دارد باید پرداخت شود.
وی ادامه داد: حرف شهردار هم توجیه پذیر نیست که این طلبها مال گذشته است. وقتی شرکتی ۱۷میلیارد مطالبه دارد، کافی است ۲ روز شرکت زباله ها را جمع نکند و بحرانی برای شهر ایجاد شود باید سیاست گذاری نموده و راهکاری ارایه داد.
رمضانپور تصریح کرد: بارها از اعضای هیات مدیره شرکت تعاونی شهرداری به بنده مراجعه کرده اند، وقتی تشکیلات قانونی داریم چه ضرورتی است که با شرکتهای دیگر برای قرارداد دعوت شود. با همین شرکت تعاونی شهرداری برای پیشبرد اهداف قرارداد ببندید.
حجت جذب نیز خطاب به شهردار رشت گفت: عدم نظارت شهرداری بر شرکتهای حجمی جدی است. انتظار می رود در دوره مدیریت شما اصلاح شود. مبالغی که به کارکنان داده می شود بسیار کمتر از مبلغ مفاد است. از کارگران تسویه حساب سفید امضا می گیرند، اضافه کاری و بیمه را کامل نمی پردازند. معاینه ادواری و تعطیل کاری را هم مطابق پیمان نامه نمی پردازند. هر ماه ۱۵۰ هزار تومان بابت اموزش از حقوق انها کسر می شود بدون اینکه به آنها اموزشی داده شود. بنظر می رسد حراست و بازرسی هم نظارتی بر عملکرد شرکتها ندارد.
چه مافیایی است که دست زدن به بی ارتی تابو شده است!
شکریه نیز اظهار کرد: شهرداری اکنون یک نهاد ورشکسته است، تاکی باید منتظر بمانیم و ببینیم چه بما تحویل داده اند. یک سال بعد دیگر نمی توانیم بگوییم دیون از گذشته داریم. با مردم گفتمان داشته باشیم و صادقانه و به واقع به مردم گزارش دهیم که شهرداری چه وضعیتی دارد. اگر حسابرس های شما پاسخ نمی دهند من حسابرس بگیریم و شفاف به مردم بگویم بالاخره چقدر دیون داریم. خواسته و نخواسته میراثی را از گذشته تحویل گرفته ایم که باید پاسخگو باشیم. ۴سال بعد ما هم باید گزارش دهیم چه کرده ایم.
عضو شورا افزود: چه مافیایی هست که امروز دست زدن به میله های بی آر تی تابو شده است! یکنفر باید این جراحی را انجام دهد. هر شرکتی در شهرداری بوده و منافع داشته باید پاسخگو باشد.
در حال حاضر بسیاری از کارهایی که در شهرداری با روابط انجام می شود، باید بررسی گردد. درچاپ بنر، انتشارات، تابلوهای تبلیغاتی و… باید بررسی شود و یک بار برای همیشه عضو شورا دامن خود را از این ماجراها بیرون بکشد. چرا پای هر شرکتی یک عضو شورا هست! مافیایی در شهرداری هست که یک غده چرکین شده و اگر شورای پنجم این غده را جراحی نکند، هیچ شورای دیگری این کار را نخواهد کرد.
تاکید بر جلوگیری از هزینه های غیر ضرور
حامد عبدالهی نیز مشکلات قرارداد را متذکر شد و گفت: بیشتر شرکتها ۷۰ درصد کاری که در تعهدشان هست، انجام نمی دهند و پول آن را از شهرداری دریافت می کنند. در مناطق نیز هیچ گونه کنترل ونظارتی بر عملکرد پیمانکاران وجود ندارد.
عضو شورا افزود: مرخصی به پرسنل رفت و روب داده نمی شود. هرچقدر هم بگوییم مسئول بدهی ها و جذب نیرو نیستیم، باز آمدن ما به شورا پذیرفتن یک مسئولیت است و باید پای تعهد خود بایستیم.
وی افزود: بده بستان هایی از سوی پیمانکاران و برخی مدیران شهرداری صورت گرفته و شرکتهایی که قراردادشان تمام نشده، اسناد پیمان خود را هم از مناطق گرفته و به شهرهای دیگر رفته اند و نیروهای کارگر مانده اند که چند ماه است حقوق نگرفته اند.
خزانه دار شورا گفت: صرفه جوی در هزینه ها را از خود شورا آغاز کنیم. اعضای شورا ۲۲ راننده نیاز دارند؟! هزینه ها را از خود شورا کاهش دهیم به نام راننده هر عضو شورا چندین نیرو گرفته اند. هر روز لیست مشاوران جدید امضا می شود همه این مشاوران بار مالی و هزینه برای شهرداری است برای هرکاری در شورا و شهرداری قرارداد مشاوره می بندیم و همان نیرو باید کارهای شخصی من عضو شورا را انجام دهد!
عضو شورا ابراز کرد: سازمان اتوبوسرانی نیروهای بلاتکلیفی دارد که قراردادشان تمام شده و در آستانه شکایت از شهرداری هستند. و باید این نیروها تعیین تکلیف شوند. یکی از سازمانها از هزینه عمرانی کسر کرده و به کارکنان پرداخت نموده است و اینها باید رسیدگی شود.
عبدالهی همچنین گفت: شهر ما کثیف است، خیابانها تمیز نیست، تابلوهای اضافی، استندهای شکسته، تابلوهای غیر کاربردی در شهر زیاد است و کسی هم به این وضع رسیدگی نمی کند. لوله ها و مصالح رها شده در شهر زیاد و ورودی های شهر نابسمان است.
خزانه دار شورا ادامه داد: مدتی بود که تهاترها خوب پیش می رفت ولی اکنون دوباره به مناطق محول شده و مناطقی که کم برخوردارند در این راه توفیقی نداشته و طلب هم دارند، چگونه باید بدهی خود را بپردازند؟!
عبدالهی همچنین نسبت به اجرای کف پوش برخی از پیاده روها اعتراض کرد و گفت: در شرایطی که پروژه ها مهم ما رها شده ، دوباره می بینیم کف پوش پیاده روهایی که نیاز نیست دوباره کف پوش جدید اجرا می کنند.
فاطمه شیرزاد نیز خطاب به شهردار گفت: شما با علم به این مشکلات وارد رشت شدید و مدیران و شما علم به مشکلات شهر داشتند انتظار داریم شهردار بر پیمان نامه ها نظارت داشته باشد. منابع انسانی در شهرداری زیاد است باید برای هر پروژه و ناحیه و محله یک ناظر بگذارید.
شهردار رشت در توضیح عملکر شرکت های پیمانکار گفت: در اکثر شهرها بر اساس وزن، زباله ها را جمع آوری می کنند. اگر قرار باشد به جزییات قرارداد شرکت ها وارد شویم، چرا دیگر قراراد با شرکتها بستیم؟! قراردادی که قبلا بسته شده فسخ آن بار حقوقی دارد. قراردادها نیاز به اصلاح دارند ولی باید یک مقدار تحمل کنیم تا این بار حقوقی اصلاح شود تا دچار تبعات آن نشویم. و گرنه هرماه باید در مورد جزییات قرارداد شرکتها و وضعیت حقوق بحث کنیم. اگر قرار باشد در جزییات لباس و حقوق نیروهای شرکتی بحث کنیم، اصلا چرا به بخش خصوصی واگذار کرده ایم!
به شهردار فرصت اصلاح امور داده شود
علوی هم گفت: خزانه دار شورا با خبر است که شورا تلاش نموده جلوی خرج های مازاد گرفته شود. حسابرسی سنوات گذشته، هم با تلاش شورای چهارم پیگیری شد.۴ سال برای این موضوع جنگیدیم. همین امروز تفریغ سال ۹۵ را نداریم و از رئیس کمیسیون بودجه انتظار همکاری داریم تا تفریغ بودجه ۹۶ صورت گیرد.
وی بر همدلی میان اعضای شورا و شهردار تاکید کرد و ادامه داد: تاکنون هم حمایت های اعضای شورا بوده که شهردار توانسته بر مشکلات فایق شود و هر یک هفته در میان با شهردار و مدیران جلسه خواهیم داشت تا گزارش از شهردار بخواهیم.
علوی تاکید کرد: مشکلات فعلی میراث دوره های گذشته است، حداقل یک سال ونیم پایان شورای چهارم بسیار پرتنش بود و مسایل حقوقی، مالی و… زیادی انباشته شده است. پایان شورای چهارم به ما گزارش دادند ۹۰میلیون شهرداری بدهی دارد. یکمرتبه بدهی به ۴۰۰ میلیون رسید. اجازه دهیم دکتر نصرتی گام برای اصلاح ساختار شهرداری را بردارد. اینکه در نظارت بر خدمات شهری مشکل داشتیم، نیاز به بازکردن نیست.