علم و تکنولوژی

ایران و کره جنوبی تفاهم نامه همکاری انتقال فناوری امضا کردند

ایران و کره‌ جنوبی ۲۲ تفاهم‌نامه همکاری مشترک انتقال فناوری

ایران و کره‌ جنوبی ۲۲ تفاهم‌نامه همکاری مشترک برای انتقال فناوری بین شرکت‌های بخش خصوصی امضا کردند.

با حضور ۸ بنگاه خارجی و ۵۰ بنگاه داخلی در چهارمین نشست به‌هم‌رسانی فناوری؛ محور بنگاه‌های کوچک و متوسط ایران و کره جنوبی ، تفاهم‌نامه‌هایی در زمینه‌های مختلف از جمله تولید عایق‌های حرارتی و برودتی، صفحه‌های خورشیدی و انرژی‌های نو، باتری‌های لیتیومی و موتورهای برقی به امضا رسید.

این تفاهم‌نامه‌ها با حضور مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران و رایزن اقتصادی کره جنوبی در تهران به امضا رسید.

در این مراسم معاون وزیر صنعت و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران اعلام کرد که راه اندازی مراکز مبادله‌ای بین کشورهای مختلف تجربه‌ای بسیار خوب و انتخاب کره جنوبی نیز هوشمندانه بوده است.

به گفته‌ی صادق نجفی، امروز کره جنوبی با کمک بنگاه‌های کوچک و متوسط به یکی از ۲۰ اقتصاد بزرگ جهان تبدیل شده است و بنگاه‌های ایرانی باید از این تجربه بنگاه‌های کره‌ای نهایت استفاده را ببرند؛ در این میان، وظیفه دولت بسترسازی است.

مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران، اولویت خود را پیوند دادن صنایع داخلی با بنگاه‌های متوسط و بزرگ و بازارهای خارجی و همچنین ارتقاء فناوری و بهره‌وری این صنایع دانست و گفت: «باید ایران را از اقتصاد تک‌محصولی نجات داد که راهکار آن، توسعه صنایع کوچک و متوسط است.»

به گفته وی، باید از تجربه‌ی همکاری بخش خصوصی ایران و کره جنوبی برای توسعه تبادل تجربیات با سایر کشورهای هدف صادراتی مانند هند، ژاپن و… استفاده کرد.

فروردین‌ماه امسال نیز ۱۶ تفاهم‌نامه همکاری‌های مشترک انتقال فناوری بین شرکت‌های بخش خصوصی ۲ کشور در سئول امضا شده بود.

شهریورماه گذشته نیز در دومین نشست انتقال فناوری ایران و کره جنوبی، ۱۰ تفاهم‌نامه همکاری مشترک با حضور ۴۰ بنگاه صنعتی کوچک و متوسط از ایران و ۹ بنگاه از کره جنوبی در زمینه قطعه‌سازی، شیلات و محیط زیست دریایی، زنبورداری، کودهای بیولوژیک، ریخته‌گری، نفت و گاز و … امضا شد.

مبادلات مالی و تجاری جمهوری اسلامی ایران و کره جنوبی از شهریورماه پارسال با سفر رئیس جمهور پیشین این کشور به تهران وارد مرحله تازه‌ای شد و ۲ کشور توافق کردند مبادلات تجاری خود را با ارز یورو تسویه کنند.

همزمان با رایزنی‌های هیئت کره جنوبی در تهران پس از برجام، این کشور آمادگی بانک‌های خود را برای اختصاص خطوط اعتباری و فاینانس به طرح‌های ایرانی اعلام کرد.

کره جنوبی، هم در زمینه‌ی صادرات و هم در زمینه‌ی واردات جزو پنج کشور اولی است که با ایران مبادلات تجاری دارند و حتی در دوره تحریم علیه ایران نیز همواره یکی از طرف‌های اصلی مبادلات تجاری با کشور ما بود.

بر اساس گزارش گمرک، سال ۱۳۹۵ کره جنوبی با ۲ میلیارد و ۸۷۶ میلیون دلار، پس از کشورهای چین، امارات، عراق و ترکیه، پنجمین مقصد صادرات ایران بود. میزان صادرات کره به ایران سال گذشته سه میلیارد و ۴۶۰ میلیون دلار برآورد شد و بین کشورهای صادرکننده به ایران در جایگاه سوم قرار گرفت.

مطالب پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا