دلق پوش، در کمیته رسیدگی به وضعیت معادن استان گیلان: اولویت در برداشت های معدنی، پروژه های عمرانی گیلان است
به گزارش تدبیر شرق ،رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان گیلان استفاده از منابع معدنی در تامین مواد اولیه پروژ های صنعتی و فراهم نمودن امکانات زیرساختی و عمرانی استان را یک ضرورت دانست و عنوان کرد: قطعا باید به نحوی برنامه ریزی و هدف گذاری کنیم که از مزیت های معدنی استان در پروژه های کلان که منجر به بهبود وضع اقتصادی استان می شود، استفاده گردد.
وی از معادن به عنوان یکی از مزیت های متعدد استان گیلان یاد کرد و تصریح کرد: علیرغم وجود چند کارخانه صنایع معدنی، سهم استان در بحث فرآورده های معدنی اندک است و گسترش استخراج و فرآوری مواد معدنی ضمن ایجاد ارزش افزوده می تواند نیاز های نیروهای تحصیلکرده بخش معدنی استان را نیز پاسخگو باشد.
دلق پوش تشکیل شورای معادن در استان بعنوان هم طراز شورای عالی معادن کشور را جهت سیاستگذاری مطلوب، یک نیاز اساسی برشمرد و اذعان کرد: باید به نحوی برنامه ریزی گردد که از خام فروشی برخی مواد معدنی استان جلوگیری شود و از مزیت ذخایر معدنی در راستای توسعه اقتصادی استان و اشتغال آفرینی بهره گیری شود.
وی با مقایسه استان گیلان با بسیاری از استان های کویری کشور، از بی توجهی به پتانسیل ها و مزیت های موجود گیلان گلایه کرد و گفت: در گیلان با توجه به پتانسیلهای موجود، نیازی به خلق مزیت نداریم که برای سرمایه گذار و توسعه اقتصادی جذاب باشد. فقط سیاستگذاری درست برای بهره مندی از منابع و مزیت های موجود در جهت ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی استان، کفایت می کند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان گیلان در پایان بر نظارت موثر بر برداشت های معدنی تاکید کرد و عنوان نمود: با توجه به اقلیم طبیعی استان برداشت های معدنی، نظارت و دقت بیشتری مورد نظر است و در این راستا نیازمند تعامل سایر نهادها از جمله آب منطقه ای، محیط زیست، منابع طبیعی و نیروی انتظامی استان می باشیم.
گفتنی است برداشت مواد معدنی فاقد مجوز از این سازمان بر اساس قانون جرم مشهود تلقی شده و توسط عوامل نیروی انتظامی مورد پیگرد قضایی قرار می گیرد. هم اکنون استان گیلان صرف نظر از اجازه برداشت های موقت معدنی، دارای ۱۱۲ معدن دارای مجوز بهره برداری می باشد.