آخرین خبرهااسلایدرسیاسیملی
خیز اصولگرایان برای دولت سیزدهم و مجلس یازدهم / راستسنتی در آرزوی فروپاشی اتحاد چپ و میانهروها/۴ تاکتیک اصوگرایان برای تصاحب دولت و مجلس
گروه سیاسی : اصولگرایان که گمان نمیکردند در انتخابات ریاستجمهوری سال96 رأی 16 میلیونی به دست بیاوردند این روزها به دنبال این هستند که با ادامه سازو کار اجماعی و تحولات درونی جریان اصولگرایی دوباره آب رفته را به جوی بازگردانند و قدرت را به دست بگیرند. اصولگرایان در شرایط کنونی روی چهار نقطه کانونی تحولات آینده سیاسی ایران سرمایهگذاری کردهاند.
اظهارات محمدرضا باهنر دبیرکل جبهه پیروان خط امام و یکی از اصولگرایان تأثیرگذار در یک دهه اخیر سیاسی کشور راستسنتی در آرزوی فروپاشی اتحاد چپ و میانهروها/۴ تاکتیک اصوگرایان برای تصاحب دولت و مجلس آیندهمبنی بر اینکه اصولگرایان به دنبال تصاحب دولت سیزدهم و مجلس یازدهم هستند نشاندهنده تشکیل اتاق فکر جریان اصولگرایی برای رسیدن به دولت و مجلس آینده است.
اصولگرایان که گمان نمیکردند در انتخابات ریاستجمهوری سال96 رأی 16 میلیونی به دست بیاوردند این روزها به دنبال این هستند که با ادامه سازو کار اجماعی و تحولات درونی جریان اصولگرایی دوباره آب رفته را به جوی بازگردانند و قدرت را به دست بگیرند.
اصولگرایان در شرایط کنونی روی چهار نقطه کانونی تحولات آینده سیاسی ایران سرمایهگذاری کردهاند. نخستین نقطه کانونی برای اصولگرایان ضرورت تحول درونی در جریان اصولگرایی و تطبیق این جریان با مطالبات نسل جدید جامعه است. جرقه این کار را نیز محمد باقر قالیباف پس از انتخابات ریاست جمهوری زد. پس از این بود که تئوریسینهای اصولگرا به ضرورت این تغییر و تحولات درونگروهی پرداختند. در نتیجه اصولگرایان در مرحله اول تلاش خواهند کرد فاصله به وجود آمده بین خود و مردم را کاهش بدهند و با استفاده از شعارهای نوین و مدرن نسل جدید را با خود همراه کنند.
دومین نقطه امید اصولگرایان عملکرد دولت روحانی و نداشتن کارنامه قابل قبول دو دولت یازدهم و دوازدهم است. اصولگرایان به خوبی به این نکته آگاه دارند که برگ برنده پیروزی اصلاحطلبان در انتخابات سال 1400 رضایت اقشار مختلف مردم از عملکرد هشت ساله حسن روحانی است. در نتیجه اصولگرایان به دنبال این هستند که دولت روحانی به هر دلیلی نتواند عملکرد قابل قبولی از خود برجای بگذارد. نقطه محوری این هدفگذاری نیز وضعیت معیشتی مردم خواهد بود. بدون شک اصولگرایان در بزنگاه انتخابات ریاست جمهوری آینده از همه امکانات و ابزارهای خود استفاده خواهند کرد تا مشکلات اقتصادی مردم را بزرگ و دولت روحانی را ناتوان از برطرف کردن این مشکلات نشان بدهند. اصولگرایان به همان اندازه که روی پتانسیلهای خود حساب کردهاند روی عملکرد دولت روحانی نیز حساب باز کردهاند.
کانون سوم هدفگذاری اصولگرایان به سیاستهای تخریبی دولت ترامپ علیه دولت روحانی باز میگردد. اصولگرایان در ظاهر با دولت روحانی برای مقابله با دولت ترامپ در آمریکا همراهی میکنند اما در باطن از اینکه رویکرد باراک اوباما در آمریکا نسبت به ایران ادامه پیدا نکرد و قدرت به دست یک راستگرای افراطی مانند ترامپ افتاد خوشحال هستند. به همین دلیل نیز در سالهای آینده و به خصوص در آستانه انتخابات ریاستجمهوری تلاش خواهند کرد سیاستهای دولت روحانی در زمینه برجام را شکستخورده و در حالت رادیکالتر آن خائنانه به مردم معرفی کنند تا به این وسیله محبوبیت به وجودآمده برای روحانی و ظریف را نزد افکار عمومی از بین ببرند و اجازه ندهند اصلاحطلبان از ظرفیت توافق هستهای به عنوان یکی از افتخارات خود استفاده تبلیغاتی و انتخاباتی کنند.
چهارمین و مهمترین کانون هدفگذاری اصولگرایان برای تصاحب دولت سیزدهم و مجلس یازدهم به امید فروپاشی اتحاد بین اصلاحطلبان و اصولگرایان معتدل است. ائتلافی که در چهار انتخابات اخیر اصولگرایان را آچمز کرده و مجال هیچگونه عرض اندامی به آنها نداده است. بدون شک استراتژیکترین نقطه هدفگذاری اصولگرایان همین مسأله خواهد بود و اصولگرایان به دنبال هر راهی خواهد بود تا زمینه ائتلاف اعتدالگرایان و اصلاحطلبان را از بین ببرند. ائتلافی که بیش از آنکه به عملکرد اصولگرایان معتدل بستگی داشته باشد به تصمیم نهایی اتاق فکر جریان اصلاحات بستگی خواهد داشت.
در شرایط کنونی اصلاحطلبان به دنبال معرفی گزینه طلایی اصلاحطلب برای انتخابات ریاستجمهوری آینده هستند و به همین دلیل اصولگرایان تلاش میکنند این هدف اصلاحطلبان را به منزله خط کشی و ایجاد فاصله با گفتمان اعتدال ارزیابی کنند و درسطح افکار عمومی بین اصلاحطلبان و اعتدالگرایان فاصله ایجاد کنند. با این وجود جریان اصولگرایی این نکته را فراموش کرده که بیش از آنکه در اندیشه افتراق در جبهه رقیب باشد باید به فکر برطرف کردن تضادهای درونی و چالشهای موجود در گفتمان اصولگرایی باشد. اصولگرایان همچنین باید راهکار دقیق و منطقی برای کاهش فاصله خود و مردم پیدا کنند تا دوباره با رأی سلبی مردم مواجه نشوند.