آخرین خبرهااسلایدرسیاسیملی
گزارشی از رفتو آمد وزرا به بهارستان ؛خط و نشان مجلس برای دولت
گروه سیاسی : «از قول من بگویید دولت و وزرا با مجلس و نمایندگان یک رو و صادقانه تعامل داشته باشند و این دو کارت زرد مجلس پیام هشیاری برای دولت بود که مجلس در وظیفه نظارتی خود جدی است. بنابراین با مجلس تعامل صادقانه داشته باشد.» این را محمدرضا عارف بعد از کارت زرد مجلس به وزیر تعاون و کار و رفاه اجتماعی خطاب به علی ربیعی گفت. پیامی که بعد از دومین کارت زد مطرح شد و این تنها سه ماه بعد از رای اعتماد مجلس به کابینه دولت دوازدهم رخ داد.
به گزارش تدبیر شرق ؛ تنها بعد از سه ماه از رای اعتماد نمایندگان مجلس به کابینه پیشنهادی حسن روحانی برای دولت دومش، این روزها رفت و آمد دولتیها به بهارستان بیشتر شده است ابتدا وزیر کشور و بعد وزیر کار و روز گذشته هم رئیس سازمان مدیریت برای پاسخ به سوال نمایندگان در صحن علنی مجلس حاضر شدند.
اما این تنها به همین خلاصه نشده است و دو نماینده فراکسیون امید طرح سوال از وزیر ارتباطات را مطرح کرده اند و روز گذشته هم طرح سوال دیپری از رحمانی فضلی اعلام وصول شد. ضمن اینکه برخی نمایندگان نیز به دنبال استیضاح وزیر جهاد کشاورزی هستند.
این اتفاقها در حالی رخ میدهد که به اصطلاح هنوز ماه عسل دولت که به صورت عرف شش ماه است به پایان نرسیده است و بسیاری معتقدند که نمایندگان مجلس، زودتر از موعد دست به کار شدهاند. ضمن اینکه نکته جالب توجه در این میان وزرای مورد سوال هستند که این افراد در زمان رای اعتماد به عقیده برخی از نمایندگان عملکرد مناسبی نداشتند یا گزینه مناسبی برای وزارت نبودند.
اما چه در جلسات خصوصی نمایندگان با این وزرا گذشت مشخص نیست اما نتیجه این شد که در راستای حمایت و همکاری با دولت بهتر است به تمامی گزینه رای اعتماد داده شود. اما حالا گویا نظر نمایندگان تغییر کرده است و نارضایتی خود از عملکرد را اینگونه بروز میدهند.
همین نکته را هم در پیام محمدرضا عارف به رئیس جمهور می توان دید. هرچند عارف به صورت واضح و شفاف این را بیان نکرده است که منظور آنها از تعامل دولت با مجلس چیست اما گویا آنها انتظاراتی از دولت داشته اند و یا در زمان رای اعتماد دولتیها وعدههایی داده اند که حالا نمایندگان انتظار عملی شدنشان را دارند.
ولی با این حال سوالات زیادی مطرح است که بعضا برخی از نمایندگان ترجیح میدهند به آنها پاسخ ندهند و بعضی دیگر با بیان عدم تمایل برای صحبت در خصوص این سوالات اعتراض خود را به طرح زودهنگام پرسش از وزرا اعلام میکنند.
سوالاتی مانند اینکه اگر چنین ضعفهایی در اقدامات دولتیها وجود داشت چرا رای اعتماد به آنها داده شد؟ چرا در زمان جلسات خصوصی رای اعتماد این سوالات مطرح نشده بود؟ اگر قصد نمایندگان حمایت از دولت بود چرا تنها با گذشت حدود سه ماه دو کارت زرد و یه طرح استضاح عاید دولت شده است؟
نمایندگان بهتر بود کمی صبر پیشه میکردند
در همین خصوص محمد بادامچی نماینده مردم تهران در مجلس طی گفتوگو با فرارو عنوان کرد: «کارت زردهای اخیر و همچنین طرح سوال از وزرا پیام روشنی برای دولت بود که نارضایتی خاصی از عملکردشان میان نمایندگان و عموم مردم وجود دارد. البته من با طرح این سوالات در زمان فعلی موافق نبودم و حتی رای من برای کارت زرد مثبت نبود.»
وی ادامه داد: «به نظر من همکاران ما در مجلس بهتر بود کمی صبر می کردند و به دولت زمان کافی برای اجرای برنامه ها و وعده های خود میدادند. البته این را هم تاکید کنم که طرح سوال حق نمایندگان است و در هر زمانی می توانند آن را مطرح و از وزرا پاسخ بخواهند اما زمان فعلی مناسب این مسئله نبود.»
این نماینده مجلس تاکید کرد: «سوال نمایندگان با حمایت از دولت منافاتی ندارد. نمی توان انتظار داشت که صرفا به واسطه رای اعتماد به وزرا، زمانی که یک کم کاری را می بینند به آن بی توجه باشند. به هرحال این سوالاتی که مطرح شده، مطالبات مردمی بوده است و مردم از نمایندگانشان انتظار دارند که پیگیر این خواستهها باشند.»
بادامچی تصریح کرد: «اما با این حال باید نمایندگانی که به وزرا کارت زرد دادند یا به طور کلی سوالات را مطرح کرده اند، به این سوال پاسخ دهند که چرا در زمان رای اعتماد این پرسشها از وزرا پرسیده نشده بود که در صورت عدم پاسخ مناسب، به آنها رای اعتماد ندهند؟ اما باز هم اینها هشداری برای دولت بود که بداند مردم به دنبال مطالباتشان هستند.»
او در خصوص طرح استیضاح وزیر کشاورزی گفت: «من گمان نمیکنم که این استیضاح نتیجه خاصی در پی داشته باشد اما با اینحال برخی از نمایندگان تاکید دارند که این مسائل منافاتی با قوانین و حمایت و همکاری با دولت ندارد. اما به نظر شخص من بسیار زود وارد این مباحث شده اند و نباید تا این حد عجله میکردند.»
بادامچی در خصوص نامه نمایندگان و درباره اعمال محدودیت برای رئیس دولت اصلاحات که خطاب به رئیس جمهوری نوشته شده بود، گفت: «به هرحال زمانی که تعداد زیادی از نمایندگان یک مطالبه ای دارند و همه پیگیر آن هستند و رئیس جمهوری به آن بی توجهی کند، احتمال اینکه طرح سوال از وی مطرح شود و ایشان به صحن بیاید وجود دارد. هرچند هنوز مشخص نیست که پاسخ آقای روحانی به نامه چه باشد اما به هرحال این تعداد نماینده که نامه را امضا کرده اند می توانند از رئیس جمهور طرح سوال کنند.»
قطعا وزرای بیشتری برای پاسخ به مجلس خواهند آمد
همچنین عبدالرضا هاشم زایی دیگر نماینده مجلس در گفتوگو با فرارو درباره چرایی سوالات اخیر گفت: «به هرحال یک زمانی کابینهای به مجلس معرفی میشود و مجلسیها یک نگاهی به لیست میاندازند و یک متوسطی را در نظر میگیرند و برای همکاری و حمایت از رئیس جمهوری، به آن رای اعتماد میدهند. یعنی با توجه به شرایط موجود در آن برهه تصمیم به رای اعتماد میگیرند.»
وی تصریح کرد: «اما اینکه بعد از رای اعتماد وزیر یا وزرایی کارت زرد میگیرند به این دلیل است که مواردی مطرح میشود که نمایندگان لازم میبینند که از وزرا طرح سوال کنند. در این شرایط کارت زرد به پاسخ وزرا بستگی دارد. خب زمانی که پاسخ قانع کننده داده نمیشود نباید انتظار داشت که نمایندگان نادیده بگیرند. قطعا در چنین وضعیتی کارت زرد داده میشود و کاملا طبیعی است.»
او افزود: «واقعیت این است که این روزها بسیاری از نمایندگان از عملکرد وزرا رضایت ندارند و حتی شاید اگر همین وزرا الان به مجلس معرفی میشدند بسیاری از آنها رای اعتماد نمیگرفتند. این صحبت نمایندگان است که در جلسات خصوصی مطرح میشود. به عنوان مثال به هیچ عنوان از تیم اقتصادی دولت رضایت وجود ندارد.»
این نماینده مجلس تاکید کرد: «درحال حاضر آنچه شاهد هستید که میان دولت و مجلس رخ میدهد، واکنشی است به همین نارضایتیها. البته بعضا سوال و نحوه پاسخ به سوال هم موجب کارت زرد شده باشد. یعنی به شخصه تمام این ماجرا را محدود به واکنش مجلس نمیکنم. زیرا بعضا وزرا واقعا پاسخ مناسب نمیدهند و باعث میشود کارت زرد بگیرند.»
بادامچی در پایان گفت: «بعید نیست در هفتهها و ماههای آینده شاهد سوالات بیشتری از وزرا باشیم. البته فعلا موردی مطرح نیست اما با توجه به این سطح نارضایتی از عملکرد دولت قطعا در آینده نزدیک وزرای بیشتری به مجلس خواهند آمد. البته این در خصوص وزرای شاخص مثل آقایان ظریف و زنگنه و هاشمی مطرح نیست.»