آخرین خبرها

گلایه های یک استاد ادبیات دانشگاه در شب شعر شیراز

گلایه های یک استاد ادبیات دانشگاه در شب شعر شیراز

استان‌ها > فارس – «خبرجنوب» نوشت: دکتر حسن لی گفت: شیراز شهری متفاوت است اما این تفاوت به دلیل داشتن مدیران توانمند نیست بلکه به دلیل وجود فرهنگوران ارزشمند است.

«شب شعر شیراز» همزمان با سومین جشنواره شیرازشناسی در میان حضور قابل توجه علاقمندان به شعر و ادبیات فارسی، اساتید دانشگاهی و همچنین شاعران معاصر در بوستان بعثت شیراز برگزار شد. برنامه ای که به همت مرکز شیرازشناسی برای آشنایی بیشتر مردم با ظرفیتهای فرهنگی و ادبی استان فارس به اجرا درآمد و شاعرانی همچون ایوب پرندآور، غلامعلی خوشبخت، رضا علی اکبری، غلامرضا کافی، محمد حسین بهرامیان، مرضیه مرادی، محمدکاظم حسینی، حمید روزی طلب، هادی فردوسی و محمد مرادی، نوسروده های خود را برای حاضران قرائت کردند.
به گزارش «خبرجنوب»، در ابتدای این مراسم رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز، شاعران معاصر را میراث داران و حافظان فرهنگ و تمدن غنی این شهر دانست و گفت: شیراز شهری است که شیرازه تمدن و فرهنگ اسلامی ایرانی است و از لحاظ ادب و هنر از بسیاری از شهرهای کشور برتر است.
احمد همتی با اشاره به این که دو رکن از ارکان خمسه ادبیات کشور در شیراز هستند، تصریح کرد: با توجه به این که مهم ترین ابزار انتقال این مفاهیم و فرهنگ زبان هنر است پاسداشت این زبان ارزشمند ضرورت دارد.
وی بیان کرد: انجمن های شعر نه تنها در شیراز که در تمامی استان فعالیت های خوبی دارند و مردم برای حضور در این انجمن ها علاقه زیادی نشان می دهند.
رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز با بیان این که مرکز شیرازشناسی به صورت چند بعدی به شهر شیراز نگاه میکند، عنوان کرد: این مرکز هم به مسائل شیراز شناسی در ابعاد صنایع دستی و هنرهای تجسمی و هم به آداب، رسوم، فرهنگ و هنر شهر نگاه ویژه دارد.
وی با تاکید بر لزوم توجه هرچه بیشتر شورای اسلامی شهر شیراز به تقویت زیرساختهای گردشگری به منظور رونق اقتصاد هنر و افزایش درآمدهای ناشی از گردشگری و هنر در سومین حرم اهل بیت (ع) خاطرنشان کرد: در این زمینه یکی از کارهایی که می شود انجام داد همین فعالیتهایی است که در مرکز شیرازشناسی انجام می شود.
معاون فرهنگی شهردار شیراز با بیان این که شعر و ادبیات، برندهترین و قاطع ترین زبان انتقال مفاهیم فرهنگی و اجتماعی است، گفت: یکی از مهمترین راههای برطرف کردن آسیبهای اجتماعی کمک گرفتن از شعرا است.
همتی تصریح کرد: بسیاری از حکایات و اشعار سعدی شیرازی راهکارها و نکته های آموزشی ارزندهای در زمینه های تربیتی ارائه کرده است که صدها دانشکده علوم تربیتی آن ها را در خود ندارد.
دكتر كاووس حسن لي، استاد دانشگاه شيراز نيز در اين شب شعر، ادبيات را بزرگترين عنصر فرهنگي دانست و گفت: شاعران ما در واقع بزرگ ترين سفراي فرهنگي هستند كه بايد مورد توجه قرار گيرند.
وي با بيان اين كه همه جهان به بزرگي و اهميت ادبيات فارسی اذعان دارند و در مقابل عظمت آن سر تعظيم فروميآورند، اظهارداشت: شيراز شهري متفاوت است اما اين تفاوت به دليل داشتن مديران توانمند نيست بلكه به دليل وجود فرهنگوران ارزشمند است.
اين استاد دانشگاه با اشاره به اين كه در همه جا شيراز را با عنوان شهر شعر و ادب مي شناسند، گفت: باید پرسید اين عناوين چه تفاوتي را در نگاه كارگزاران فرهنگي ايجاد كرده است؟
حسنلي در تشريح بيشتر اين موضوع خاطرنشان كرد: اين طبيعي است كه هر كدام از شهرهاي كشور نمادي مخصوص به خود داشته باشند و آن را در وروديها و خيابان هاي خود به نمايش درآورند اما بايد پرسيد در شيراز كه آن را با عنوان شهر شعر و ادب و فرهنگ مي شناسند تا چه اندازه نمادهاي فرهنگي، ادبي و هنري بر در و ديوار شهر خودنمايي مي كند؟
وي با طرح اين پرسش كه شهر شيراز با همه پيشينه فرهنگي، ادبي و هنري اش چه تفاوتي با شهرهايي مثل اصفهان و تبريز دارد، اظهار داشت: حمايت مسئولان استان و مسئولان شيراز از فعالان فرهنگي، ادبي و هنري كجا ديده شده كه در اين شهر شاعري آرزو دارد يك ميليون و 200 هزار تومان داشته باشد تا بتواند كتاب خودش را چاپ كند؟ اين جاست كه بايد پرسيد مسئولان چقدر از فعالان ادبي، فرهنگي و هنري شهر حمايت مي كنند و نقش حمايت آن ها كجاست؟
استاد دانشگاه شيراز با تاكيد بر اين كه اين شهر همه جريان هاي شاخص و شناخته شده شعر معاصر را در خود دارد و شاعران صاحب نامي را به خود ديده است، بيان داشت: مديران اين شهر چقدر شاعران آن را مي شناسند؟
حسن لي ادامه داد: به اعتقاد من هر مديري كه مي خواهد گزارش كارش را بدهد يكي از افتخاراتش باید اين باشد كه از چند شاعر و اديب در طول دوران کاری اش حمايت كرده است.
وي در بخش ديگري از سخنان خود به نحوه برخورد مسئولان كشورهاي حوزه اسكانديناوي با نويسندگان و شاعران شان اشاره كرد و گفت: در آن كشورها وقتي كتاب نويسنده اي به كتابخانه های عمومی وارد مي شود و در اختيار عامه مردم قرار مي گيرد به صورت قانوني، مبلغي به حساب نويسنده يا شاعر آن مجموعه واريز مي شود چرا كه معتقدند با ورود كتاب به كتابخانه ها بخشي از مشتريان ناشر، مولف، نويسنده و يا شاعر كه ميتوانستند خريدار بالقوه كتاب باشند از بين مي رود و بايد به طريقي جبران شود.حسنلي با بيان اين مطلب گفت: حال جاي اين سوال باقي است كه مسئولان ما چگونه از نويسندگان، شاعران، هنرمندان و مولفان كشور حمايت مي كنند؟
استاد دانشگاه شيراز در پايان سخنان خود خطاب به اعضای شوراي شهر شيراز گفت: اميدواريم اعضاي شورا در طول دوران كاري خود فكري براي حمايت از نويسندگان و شاعران اين شهر بكنند و در پايان كارشان گزارش دهند كه از چند شاعر و نويسنده در راستاي چاپ آثارشان حمايت كرده اند چرا که حمايت عملي آن ها مي تواند زمينه تثبيت اين رفتار در كشور را فراهم نمايد.
گفتني است، جشنواره «شيراز شناسي» بعدازظهر فردا جمعه در بوستان بعثت شيراز به كار خود پايان مي دهد.

46

مطالب پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا