مخالفان در حال حمله به رییسجمهوری و دولت او هستند آنان همه چیز را تخریب میکنند و زمانی که میخواهند در قدرت قرار گیرند قصد دارند ادعا کنند که کشور را نجات دادند اما با چه چیزی با ابزارها و موفقیتهای این دولت؟ محافظهکاران حتی برنامه روشنی هم برای تغییر ندارند.
سایت «المانیتور» با انتشار گزارشی اشاره میکند که تجربه بیشتر حسن روحانی رییسجمهوری ایران بزرگترین خاری است که کماکان در چشم دشمنان و رقبای محافظهکار او باقیمانده است.
به گزارش تدبیر شرق؛ این سایت در ادامه اشاره میکند که حسن روحانی رییسجمهوری ایران قصد دارد یک دوره دیگر نیز در مقام خود باقی بماند و خود را در انتخابات ۱۹۹ ماه مه در معرض قضاوت و رای نهایی مردم قرار دهد. دستیاران و مشاوران روحانی به نظر نمیرسد که تردیدی داشته باشند که دولت همه وعدههای خود را عملی نکرده است با این حال، آنان معتقدند که دولت وضعیت کشور را بهتر از چهار سال قبل کرده است. یک منبع سیاسی ناشناس نزدیک به اردوگاه روحانی میگوید: «تنها یک سال و چند ماه از برجام اجرا شده است. همه چیز نیاز به زمان دارد اما مردم میتوانند تفاوت را احساس کنند ما در حال افزایش صادرات نفت هستیم و سرمایهگذاریهای بیشتری را جذب کردهایم و در ماههای آینده نیز وضعیت بهتر خواهد شد».
این سایت در ادامه اشاره میکند که نزدیکان روحانی میدانند که مخالفان محافظهکار میخواهند روی موضوع عدم بهبود شرابط اقتصادی مانور دهند. این منبع میافزاید: «آنان میخواهند دستاوردهای دولت را بربایند. آنان در حال حمله به رییسجمهوری و دولت او هستند آنان همه چیز را تخریب میکنند و زمانی که میخواهند در قدرت قرار گیرند قصد دارند ادعا کنند که کشور را نجات دادند اما با چه چیزی با ابزارها و موفقیتهای این دولت؟ محافظهکاران حتی برنامه روشنی هم برای تغییر ندارند».
یک استاد دانشگاه تهران اشاره میکند که رسانه نقش بسیار مهمی در گرمکردن انتخابات دارد. پوشش گسترده از روند ثبتنام نامزدها در رسانههای خبری و شبکههای اجتماعی موجب علاقمندی بخش قابلتوجهی از مردم به انتخابات شده است».
المانیتور مینویسد: «از این بین رئیسی و قالیباف به نظر میرسد که رئیسی میتواند جدیترین رقیب برای روحانی باشد. رئیسی عمدتا به انجام وظیفه در دستگاه قضایی پرداخته است. روحانی و رئیسی هر دو اعضای مجلس خبرگان هستند و از این رو دارای شرایط بالا با توجه به سطح مطالعات به عنوان مجتهد هستند. در حالی که روحانی دارای مدرک دکترا از دانشگاه گلاسکو اسکاتلند است، رئیسی مدرک دکترا در رشته فقه اسلامی و حقوق از دانشگاه شید مطهری تهران را دارد. مزیت واقعی روحانی تاکنون در مقایسه با رئیسی تجربه گسترده او در سیاست است که از سال ۱۹۸۰ میلادی آغاز شد؛ زمانی که یکی از نمایندگان مجلس بود و در سال ۲۰۱۳ میلادی به اوج خود رسید؛ زمانی که رییسجمهور شد. نام رئیسی در چندین گزارش به عنوان فردی نزدیک به رهبری مطرح شده است اما نقطه ضعف او فقدان تجربه سیاسی اوست.
المانیتور در ادامه میافزاید: «برای طرفداران رئیسی این موضوع مهمی نیست. آنان میگویند که او به هیچ جریان سیاسی وابسته نیست. یک منبع از اصولگرایان فعال در انتخابات میگوید: «شش ماه قبل از انتخابات هیچ نامزد واقعیای برای متحد کردن اصولگرایان وجود نداشت تا زمانی که نام رئیسی توسط برخی از فعالان جوان اصولگرا مطرح شد آنان گفتند که او قدرت تغییر و متحد کردن اصولگرایان را دارد. او اما میگوید که رئیسی فاصله خود را از تمام جناح ها حفظ کرده است آن هم به طور مساوی.
سطح بالای رقابتها نشانهای از وجود شکاف عمیق در جامعه ایران است. او میگوید در ایران به ویژه در دو دهه گذشته نقد و بحث و کنفرانسهای خبری در طول انتخابات ریاستجمهوری فضا را گرم کرده است.