یادمان رفته در همین مجلس رئیسجمهور علیه رئیس مجلس و خانواده او سی دی پخش کرد؟ / کسی ککش نگزید که چطور اموال ایران در آن سالها به غارت رفت
معاون اول رئیس جمهور با حضور در مجلس از کابینه پیشنهادی دولت دوازدهم دفاع کرد.
به گزارش انتخاب به نقل از خبرگزاری ها، اسحاق جهانگیری عصر امروز در صحن علنی مجلس شورای اسلامی گفت: من از نمایندگان محترم، ریاست و هیات رئیسه مجلس تشکر میکنم. یکی از بحثهای جدی مجلس بحث کابینه است که جدی و طولانی است و نیازمند حوصله بیشتری است.
او ادامه داد: چهار سال قبل هم در بحث کلیت برنامههای دولت، پس از سخنان موافقان و مخالفان، به نمایندگی از ریاست جمهوری مطالبی را مطرح کردم. در آن زمان که به شاخصها نگاه میکردم و با توجه به اطلاعاتی از اوضاع اقتصادی و مدیریتی کشور، سیاست داخلی و نیروهای انقلاب داشتم و به اتفاقات حوزه سیاست خارجی نگاه میکردم، فکر میکردم وارد یک دوره جدید از مسئولیت شدهایم.
معاون اول رئیسجمهور اظهار داشت: وضعیت جدید و سخت بود اما تیمی که به عنوان کابینه معرفی شد توانست این شرایط را پشت سر بگذارد. پس از چهار سال اگر اوضاع کشور از هر جهت بررسی شود، قابل افتخار و قابل عرضه در سطح بینالمللی است.
جهانگیری با اشاره به وضعیت کشور در عرصه سیاست خارجی تصریح کرد: علیرغم همه محدودیتهایی که وجود داشت، در بحث سیاست خارجی امروز به نقطهای رسیدهایم که به دولت اعتراض میشود شما منابع اقتصادی زیادی وارد کشور نکردهاید. در منطقهای که گروههای تکفیری حضور دارند و از سوی دولتهای منطقهای و فرامنطقهای حمایتهای مالی، تسلحیاتی و ایدئولوژیک میشوند، مسائل منطقه را حل نکردهاید. پس دهها مسئله دیگر در این عرصه حل شده است.
او با بیان اینکه بحث ایرانهراسی دیگر وجود ندارد، خاطرنشان کرد: اینکه فردی به اتهام ایرانی بودن نمیتوانست حساب بانکی داشته باشد، چنین وضعی دیگر وجود ندارد. ما به توافق مهمی رسیدیم. ما از فصل هفتم خارج شدیم و دیگر مخل صلح جهانی شناخته نمیشویم. رئیس جمهورمان در سازمان ملل موضوع جهان عاری از خشونت را مطرح و به اتکا اکثریت آرا تصویب شده است .
معاون اول رئیسجمهور تاکید کرد: طرح تحول سلامت در همین دوره اجرا شد.
جهانگیری اضافه کرد: امروز در سیاست داخلی، کسی دیگری را متهم نمیکند. در بحث کابینه دیگر مسائل و بحثهایی که درخصوص کابینه در سال ۹۲ مطرح شد، تکرار نمیشود. نیروهای انقلاب و فرزندان امام و رهبری دور دیگر جمع شده و هدفشان پیشرفت کشور است.
او با بیان اینکه کشور از انسجام برخوردار شده است، ابراز داشت: یادمان رفته است در همین مجلس سیدی توسط رئیسجمهور علیه رئیس مجلس و خانواده وی پخش میشد ولی امروز روسای سه قوه در یک راستا کنار هم کار میکنند، هر چند ممکن است نقدهایی به یکدیگر داشته باشیم.
جهانگیری با بیان اینکه در امور فرهنگی، ارتباطاتی میان اصحاب فرهنگ ایجاد شده و امید در میان آنها به وحود آمده است، عنوان کرد: این امید و ارتباطات ایجاد شده، دستاورد کمی است؟
او با بیان اینکه در سال اول دولت یازدهم مقام معظم رهبری سیاستهای اقتصاد مقاومتی را ابلاغ کردند که به نسخه مورد اتکای دولت تبدیل شد، یادآور شد: در شاخصههای کلان اقتصادی، تورم چهل درصدی به کمتر از ۱۰ درصد کاهش یافته است، رشد منفی شش، هشتم درصدی که عمق رشد رکود و تورم در کشور بود و در تاریخ ۵۰ ساله کشور سابقه نداشته، به ۱۲ درصد رسیده است. کم اتفاقی در این باره رخ داده است؟
معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: در حوزه نفت و گاز، اگر آقای زنگنه محدودیتهای کشور را در سال ۹۲ بیان کند که هنوز برخی از آنها وجود دارد، متوجه شرایط میشویم. یکی از دلایل اصرار ما بر بودن آقای زنگنه این بود که نتوانستیم در این باره همه مسائل را مطرح کنیم.
جهانگیری با اشاره به برخی از انتقادات بیان کرد: گفته شده ۱۰۰ میلیارد ذخایر آزاد شده، چرا خود را نشان نمیدهد. ما نگفتیم این ذخایر کجا حبس شده است؟ نگفتیم ارز بانک مرکزی در کجا سرمایهگذاری شده و به شرکت نیکو داده شده است.
او با بیان یکی از بحثهای آقای زنگنه تمرکز بر پارس جنوبی بود، گفت: زمانی برداشت ایران و قطر از میدانهای مشترک پارس جنوبی مساوی بود. سپس برداشت قطر از این میدان دو برابر از ما شد ولی امروز برداشت ما از پارس جنوبی مساوی و حتی بیشتر است. کسی هم ککش نگزید که چطور اموال ایران در این سالها به غارت رفت.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به انتقاداتی که به وزارت نفت و بخش گازرسانی میشود، گفت: میگویند دولت یازدهم نتوانسته به روستاها به خوبی گازرسانی کند. چرا چنین حرفی را میزنید؟ در این دولت بیشترین روستاها گازرسانی شدند آن هم در شرایطی که با کمبود منابع روبرو بودیم. ما با خلاقیت و فناوری و بدون تکیه به خیلی از مسائل توانستیم طرحهای مهمی را اجرا کنیم.
او ادامه داد: امروز به وزیر جهاد کشاورزی ایراد میگیریم. مگر یادمان رفته که شش میلیون تن در سال ۹۲ گندم وارد کردیم. امروز آقای حجتی نمیداند با سه میلیون گندم مازاد داخلی چه کند. ما در تمامی کالاها که امنیت غذایی را برعهده دارد خودکفا هستیم.
او ادامه داد: سال ۹۳ در سفری که به کرمان داشتم بیمارستانی وجود داشت که مراجعهکنندگان آن شاکی و ناراضی بودند. یک سال بعد یعنی عید ۹۴ وقتی به آنجا رفتم دیگر کسی نبود که شکایت کند. همه تشکر کردند.
معاون اول رئیس جمهور درباره انتقاداتی که در بخش صنعت به دولت یازدهم میشود، عنوان کرد: شما پیشرفتها را نمیبینید؟ در بخش صنعت رشد ما منفی۱۰ درصد و در سرمایهگذاری خارجی منفی۲۰ درصد بود. صنعت کشور به راه افتاده و بنگاههای کوچک و بزرگ در حال کردن هستند.
او همچنین ادامه داد: در بخش بنیه دفاعی واقعا کارنامه درخشانی وجود دارد. ما با محدودیتها گام برداشتیم و امروز در اینجا قرار گرفتیم. حتماً چالشهای پیشروی ما در چهار سال آینده نیز بیشتر خواهد شد.
او خاطرنشان کرد: امروز تک تک خانوادههای ایرانی با معضل بزرگی به نام بیکاری دست و پنجه نرم میکنند. در هشت سالی که گذشت خالص شغل ما صفر درصد بود اما حالا ما سالی ۶۰۰ هزار شغل ایجاد میکنیم.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به طرح دولت یازدهم برای ایجاد سالانه ۹۵۵ هزار فرصت شغلی اظهار داشت: باید در سالهای آینده حدود یک میلیون شغل ایجاد کنیم که باید سرمایهگذاری خارجی صورت بگیرد. اگر میخواهیم وضعیت اشتغال کشور پیشرفت کند باید به بخش خصوصی احترام بگذاریم و بخشهای دیگر را توانمند کنیم.
جهانگیری افزود: امروز نظام بانکی ما به خوبی پیشرفت کرده. وزارت اقتصاد و بانک مرکزی دیگر مشکلی ندارند.
او ادامه داد: بعد از برجام برای اولین بار موفق شدیم یک هواپیمای نو خریداری کنیم که البته این کار در زمان دولت اصلاحات نیز رخ داده بود. قرارداد خرید هواپیما حدود ۱۵ الی ۱۶ میلیارد دلار برای ما سود داشت.
معاون اول رئیس جمهور با تشکر از وزیر نفت گفت: قرارداد توتال در شرایطی بسته شد که امریکا میگفت کشورها حق ندارند قراردادی بیش از۲۰ میلیون دلار با ایران ببندند اما در این فضا قراردادی به این بزرگی بسته شد.
او با اشاره به برنامههای دولت در بخش فرهنگی نیز گفت: دولت یازدهم بیشترین همت خود را برای زندگی فرهنگیان گذاشت. ما برای نخستین بار با وجود کمبود بودجه رتبهبندی فرهنگیان را انجام دادهایم.
او ادامه داد: یک رئیس جمهور میتواند با مشورت کابینه خود را بچیند قطعاً آقای روحانی با شخصیتهای سیاسی، ارکان نظام و و قوای دیگر برای بستن کابینه مشورت و مذاکره داشتند. امروز آقای روحانی مورد اعتماد ملت ایران است. حدود ۲۴ میلیون نفر به او رای دادند که سرمایه بزرگی در اختیار اوست.
او تاکید کرد: آقای روحانی باید قدر این سرمایه اجتماعی را بداند و حضور ۴۲ میلیون نفر در انتخابات می تواند دولت را قدرتمند کند. باید بتوانیم با برنامهریزیهای دقیق آن مسئولیتی که مردم بر دوش ما گذاشتند را به خوبی انجام دهیم.