به دنبال برگزاری دومین دور مناظرههای انتخابات ریاستجمهوری ایران، خبرگزاری رویترز به انعکاس و تحلیل مواضع کاندیداهای این انتخابات پرداخت.
به گزارش تدبیرشرق، خبرگزاری رویترز گزارش داد که رقبای محافظهکار «حسن روحانی» رئیسجمهوری ایران در جریان مناظرهای که روز جمعه برگزار شد، از وی به دلیل عدم بهبود وضعیت اقتصادی بعد از توافق هستهای سال ۲۰۱۵ انتقاد کردند. ولی روحانی تصریح کرد که صادرات نفتی احیا شده و برای بهبود وضعیت اقتصادی تنها به زمان بیشتری نیاز است.
در این مناظره که از تلویزیون رسمی ایران پخش شد، روحانی با انتقادهایی مبنی بر اینکه تعداد کمی از مردم ایران نتایج ملموسی از توافق هستهای سال ۲۰۱۵ را حس کردهاند، روبهرو شد.
با این وجود تمامی منتقدان روحانی در این مناظره تصریح کردند از آنجا که برجام یک «پیمان ملی» بوده است، به آن پایبند هستند.
روحانی همچنین گروهی از تندروها که به طور مشخص به آنها اشاره نکرد را به تلاش برای به شکست کشاندن توافق هستهای از طریق آزمایش موشک بالستیک در سال ۲۰۱۶ متهم کرد.
بر اساس این گزارش، چشمانداز کلی اقتصادی ایران از زمان دستیابی به توافق هستهای بهبود یافته است. بر اساس تخمین صندوق بینالمللی پول، رشد اقتصادی ایران در سال ۲۰۱۶ میلادی رقمی بین چهار تا پنج و نیم درصد بوده است که نسبت به میزان یک و سه دهم درصدی پیش از دستیابی به توافق هستهای، بهبود یافته است.
تحلیلگران معتقدند که به رغم وضعیت آسیبپذیر روحانی در حوزه اقتصاد، وی شانس بالایی برای انتخاب مجدد به عنوان رئیسجمهوری دارد چرا که تنها کاندیدایی است که توسط اردوگاه هوادار اصلاحات حمایت میشود، این در حالی است که محافظهکاران موفق به متحد شدن پشت سر یک کاندیدا نشدهاند.