سیاسییادداشت

رامیز دانشور/ ژنرال ها جای خود را به سربازان بدهند!!

رامیز دانشور

یادداشت – رامیز دانشور// با نزدیک شدن به آخرین روزهای عمر دولت یازدهم مباحثات و مناقشات مختلفی از گروه ها و تشکل های گوناگون در سطح کشور در محافل سیاسی و جراید و رسانه ها در خصوص استقرار کابینه مطلوب دولت دوازدهم مشاهده میشود دولتی که در سال 92 در شرایطی خاص و با آرایی شکننده به روی کار آمد در حالی که جامعه آن روزهای کشورآبستن حوادث و بحران های سیاسی فرهنگی اجتماعی خاصی بود.

دکتر روحانی در سال 92 به درستی دریافت که در حضور مجلسی یکپارچه از جناح مقابل چندان توان رویارویی نخواهد داشت و با رویکرد و اولویت حفظ وضعیت موجود تا اوضاع بدتر از آنی که هست نشود دست به انتخاب کابینه ای زد که آنروزها آنطور که باید نتوانست به طور کامل انتظارات حامیان خود را برآورده کند .

دولت یازدهم با هر کیفیتی به پایان عمر خود نزدیک گشته و امروز جدال های مختلفی بر سر ابقا و ترفیع و تنزل برخی اعضای کابینه جریان یافته که جملگی نشان از پویایی فضای سیاسی کشور دارد اما نکته ی قابل توجه آن که اکثریت گروه ها و تشکل ها اعم از احزاب و فراکسیون های مختلف حامی دولت در مجلس نیز به جد تغییرات اساسی در کابینه را دنبال میکنند و ادامه مسیر و پاسخ به مطالبات مردم را با اعضای فعلی کابینه میسر و ممکن نمیدانند.

در این راستا رییس جمهور محترم نیز بارها در مصاحبه های اخیر خود اعلام داشته که پیام 24 میلیون رای مردم را دریافت کرده است و در دیدار با اعضای هییت رییسه فراکسیون امید بر تغییراتی 50 درصدی در کابینه اشاره داشته است نکته نهفته در این دیدگاه رییس جمهور آن است که ایشان افزایش رای چشمگیر خود نسبت به سال 92 را مطلوب بودن شرایط قبلی و حفظ وضعیت موجود کابینه تعبیر نکرده بلکه ایشان از ارای 24 میلیونی مردم ، پیام لزوم تغییرراهبرد در سیاست گذاری های دولت و امتداد امید مردم به آینده کشور را دریافت نموده است .

ثمره این دیدگاه رییس جمهور نسبت به آینده کشور را میتوان به وضوح در جامعه لمس کرد که به سبب آن علی رغم سو تبلیغات گسترده دلواپسان در جهت نا امید کردن مردم نسبت به دولت منتخب خود ، همچنان بارقه های امید در دل تک تک 24 میلیون رای دهنده به دولت تدبیر و امید زندست و مردم به روزهای آتی امیدوارند.

در حالی که رییس جمهور 24 میلیونی جمهوری اسلامی ایران این چنین بی پرده به دریافت پیام تغییر مردم تاکید میکند و خود را پاسخگوی مطالبات میبیند ، در چنین شرایطی انتظار میرود به تاثی از عالی ترین مقام اجرایی کشور سایر نهادهای دولتی به خصوص استانداران و مدیران کل و فرمانداران نیز پیام مردم استان و شهرستان و روستای خود را دریافت کرده و خود را ملزم به تطبیق سیاست های خود با راهبرد جدید دولت و اجرای هرچه بهتر منویات دولت در راستای مطالبات مردم بدانند.

به اذعان اکثریت کارشناسان و فعالین سیاسی کشور ، دولت یازدهم به سبب ملاحضات موجود در کابینه که پیشتر اشاره شد ، با نصب مدیران تصمیم گیر نه چندان موفق در دریافت پیام رسای دولت ، در این حوزه نتوانست موفق عمل کند طوری که رییس جمهور خود زبان به گلایه گشود و صراحتا برخی اعضای هییت دولت و مدیران اجرایی کشور رو به محتاط حرکت کردن در دفاع ازدولت محکوم کرددر چنین شرایطی اصرار به حضور و ابقا و ترفیع مدیرانی که در دریافت پیام دولت عاجز ماندند، نمیتوان امیدی به درک تغییر راهبرد دولت توسط انها در دولت دوازدهم داشت بنابراین عدم پالایش در سطح مدیران و مسئولین اجرایی کشور به خصوص در شهرستان ها جفای بزرگی به ساحت 24 میلیون رای مردم محسوب میشود.

حال به سبب راه یابی تنها 4 کاندیدا از لیست امید از حوزه انتخابیه استان گیلان به مجلس دهم و قرار گرفتن تریبون به دست یکی از بی انصاف ترین نمایندگان مخالف دولت در مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه بسیار حساس تالش ماسال رضوانشهر، شکست قریب به اتفاق لیست شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان استان گیلان در انتخابات شورای شهر و روستا ، همچنین منازعات پی در پی فعالین سیاسی میان اعتدالیون و اصلاح طلبان به خصوص در برخی شهرستان ها ، میتوان عملکرد مسئولین سیاسی استان گیلان و همچنین جریان حامی دولت در استان را به قضاوت گذاشت .

در مقابل تمام این نارسایی های موجود در استان گیلان که پیشتر بدان اشاره شد این مردم بودند که در انتخابات 29 اردیبهشت 96 با هم صدا شدن با نیروهای متعهد و بی حاشیه جریان ، پیام رییس جمهور 24 میلیونی خود را دریافتند و نتیجه ای کم نظیر را رقم زدند امید است با توجه به آرای 71 درصدی استان گیلان در انتخابات اخیر ، عقلا و زعمای جریان حامیان دولت همچنین مسئولین سیاسی استان این ارای کم نظیر مردم را به پای عملکرد خود فاکتور سازی نکنند و منازعات و مناقشات و شکست های پی در پی حامیان دولت در استان را تطهیر نفرمایند انتظار میرود مجموعه متولیان سیاست گذاری استان همچون رییس جمهور 24 میلیونی کشور پیام مردم مبنی بر تغییر را دریافت کرده و خود را با راهبرد جدید دولت انطباق دهند.

هر چند ، چه بسیار مدیران کل ،مسئولین ، فرمانداران و بخشداران که در این چهار سال موفق به دریافت پیام دولت نگشتند که عملکردشان گواه این مسالست. ما را نیز امیدی به انها در دریافت راهبرد تغییر نگاه دولت اتی نیست . علاوه بر لزوم تغییر رویکرد مدیران نسبت به دولت دوازدهم تحقق این مهم مستلزم آن است تا ژنرال های جریان خود را بیش از این به زحمت نیانداخته و به سربازان خود اعتماد کنند و با راهنمایی ها و مشاوره های خود عرصه را بر جوانان برای شادابی بیشتر فضای سیاسی استان باز کنند چرا که اتکا و اعتماد مجدد به تفکری که به وجود اوردنده مشکلات و چالش های موجود است قطعا نمیتواند حل کننده مشکلات و چالش های پس از ان باشد بلکه تاکید بر استمرار آن منجر به تبدیل چالش به بحران خواهد شد بنابراین بدنیست برای انکه دستانمان الوده به تزریق بحران در پیکره ی جریان حامی دولت در استان نشود به دست های گره خورده غرق در هزاران امید جوانان انگاه که امیدمان واژه واژه ای بود که از هنجره شیخمان بیرون آید ، تامل کنیم و در مقابل بازنگری راهبرد جریان و نقد درون کرنش را به واکنش ترجیح دهیم.

مطالب پیشنهادی

‫3 دیدگاه ها

  1. نماینده تالش ایشان را نقره داغ کرده است بخاطر همان است که به او بی انصاف ترین می گوید.برادر اصلاحاتی دیروز و اعتدالی امروز شما هنوز بر سر عقاید خودت استوار و پایبند نیستی.لطفا شما برای رئیس جمهور نسخه نپیچید.

  2. نمیخواهم لب بگشایم.امروز که شما حرف از چهار نماینده حامی دولت در گیلان میزنید یکی از عوامل و مسبب این تفرق و باعث شدن اینکه نماینده بی انصافی که به آن اشاره میکنید مستقر باشد خود خود شما هستید جناب دانشور.وقتی با خودزنی یوسفی کاندیدای حامی دولت از عباسی حمایت میکردید و جلسات اجماع تشکل های سیاسی حامی دولت را از نتیجه گیری دور میکردید و چند بار جلسات را بهم زدید و آخر سر هم باعث به اجماع نرسیدن شدید خود شما هستید.به جرات میتوان گفت بزرگترین عامل باخت کاندیدای حامی دولت در تالش شما بودید آقای محترم.

  3. شاهکارهای شما حزب مخالف هنوز یاد همه هست.لطفا تو یکی از دلسوزی برای دولت حرف نزن.تمام مشکلاتی رو که ما میکشیم از دست شماست.تمام اختلاف ها آخرش به شما ختم میشه.شما هم تو انتخابات مجلس و هم تو انتخابات ریاست جمهوری باعث شدی تفرقه بیوفته.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا