آخرین خبرهااستان هااسلایدرخبر داغفوری

شالیکوبی گیلان در مسیر مدرن شدن

شالیکوبی گیلان در مسیر مدرن شدن

واحدهای شالیکوبی گیلان با اجرای برنامه‌های نوسازی، مدرن‌سازی و استقرار سیستم‌های سورتینگ و بسته‌بندی، مسیر خود را از روش‌های سنتی به صنعتی و استاندارد هموار کرده‌اند و کیفیت و راندمان تولید برنج در استان بهبود یافته است.

به گزارش تدبیرشرق به نقل از خبرگزاری فارس، شالیکوبی در گیلان سابقه‌ای طولانی دارد و در گذشته عمدتاً به‌صورت سنتی و محلی انجام می‌شد اما با رشد جمعیت و افزایش تقاضا، برخی واحدها مجهز به تجهیزات نیمه‌صنعتی شدند، اما ضایعات و کیفیت پایین برنج همچنان چالش اصلی بود.سازمان جهاد کشاورزی با اجرای برنامه‌های نوسازی، رتبه‌بندی واحدها و استقرار سیستم‌های سورتینگ و بسته‌بندی، روند مدرن‌سازی را آغاز کرد.گیلان با تعداد قابل توجه شالیکوبی دارای پروانه بهره‌برداری، رتبه نخست کشور در تعداد شالیکوبی و صنایع تبدیلی استان را داراست و برنامه‌های توسعه و نوسازی با هدف کاهش ضایعات، افزایش کیفیت برنج و ایجاد برندهای کیفی، گام‌های مهمی در مسیر صادرات و تثبیت جایگاه بازار داخلی برداشته شده است.
به گفته صالح محمدی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان، تاکنون عملیات نوسازی، تجهیز و رتبه‌بندی برای ۴۰۷ واحد شالیکوبی گیلان انجام شده و کار اصلاح ساختار در سطوح مختلف برای حدود ۷۷۰ شالیکوبی دیگر در استان انجام شده است، اما این روند باید به‌صورت مستمر هر چند سال یک بار تکرار شود.وی با بیان اینکه گیلان با برخورداری از یک هزار و ۴۲۵ شالیکوبی دارای پروانه بهره‌برداری، رتبه نخست کشور را در این خصوص دارد، افزود: کارخانه‌های شالیکوبی استان همچنین رتبه نخست صنایع تبدیلی را به خود اختصاص داده‌اند.رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان ظرفیت اسمی تبدیل شلتوک به برنج سفید در واحدهای شالیکوبی استان را حدود ۱.۲ میلیون تن و ظرفیت عملی آن‌ها را ۷۰۰ هزار تن در سال اعلام کرد و گفت: اصلاح ساختار، مدرن‌سازی، اجرای طرح توسعه، بازسازی و نوسازی واحدهای شالیکوبی، استقرار سیستم سورتینگ و بسته‌بندی با هدف کاهش ضایعات، افزایش کیفیت و راندمان تولید و برندسازی برنج کیفی از اولویت‌های سازمان است.
کارشناسان معتقدند مدرن‌سازی شالیکوبی و بهبود فرآیندهای تبدیلی تنها با همکاری بهره‌برداران، آموزش مستمر و استقرار سیستم‌های مکانیزه امکان‌پذیر است و این روند موجب افزایش کیفیت محصول، کاهش ضایعات و ارتقای برند برنج استان می‌شود.با تداوم نوسازی، تجهیز و اصلاح ساختار واحدهای شالیکوبی، گیلان مسیر شالیکوبی سنتی را به صنعتی و استاندارد تبدیل کرده و علاوه بر کاهش ضایعات و افزایش کیفیت برنج، زمینه برندسازی و ارتقای جایگاه استان در بازار داخلی و خارجی فراهم شده است.

مطالب پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا