با حضور استاندار گیلان؛ نخستین خط تولید تبدیل کیوی به پاستیل گیلان در رودسر راه اندازی شد
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رودسر گفت: خط تولید تبدیل کیوی به پاستیل در گیلان با حضور استاندار برای نخستین بار در رودسر راه اندازی شد.

به گزارش تدبیرشرق، مهتاج سروش پنجشنبه شب در گفت و گویی با بیان اینکه سرمایه گذار سردخانه ای به ظرفیت پنج هزار تن داشته است، افزود: سرمایه گذار در کنار این سردخانه خط تولیدی با ظرفیت سالیانه بیش از یکهزار تن راه اندازی کرده است.
مدیر جهاد کشاورزی رودسر گفت: این واحد تولیدی با هدف صادرات به کشور های هدف که عمدتا روسیه است ، راه اندازی شده است.
وی ادامه داد: سال گذشته بیش از ۱۰ میلیون دلار کیوی سورت شده به روسیه صادر شده است.
سروش پیش بینی کرد که محصول کیوی امسال در رودسر از یکهزار و ۴۲۰ هکتار باغ کیوی با ۲۵ درصد افزایش بیش از ۶۰ هزار تن برداشت شود.
سروش ادامه داد: از ۷ مهرماه گذشته تا کنون ارزش دلاری صادرات محصول کیوی به بیش از ۲ میلیون دلار رسیده است.
وی شهرستان رودسر را مستعد برای محصول کیوی عنوان و بیان کرد: راه اندازی خط تولیدی این محصول علاوه بر ارز آوری برای ۲۰ نفر اشتغالزایی ایجاد کرده است.
امیر مرادی فرماندار رودسر نیز در جشنواره کیوی با انتقاد از خامفروشی محصولات کشاورزی در سالهای گذشته گفت: سالها کیوی، پرتقال و سایر محصولات ما بدون فرآوری روانه بازار میشد و این امر موجب از دست رفتن ارزش افزوده و اشتغال ما می شد اما در یکسال اخیر صنایع تبدیلی در رودسر شکل گرفته و در حال گسترش است.
وی با بیان اینکه در حوزه فندق، پرتقال و بهویژه کیوی، واحدهای فرآوری فعال شدهاند، افزود: امروز برای اولین بار در کشور، کیوی در رودسر تبدیل به پاستیل شده و قابلیت عرضه به بازار جهانی دارد.
وی ادامه داد: ین اتفاق باعث افزایش ارزش افزوده و اشتغال جوانان میشود.
فرماندار رودسر با اشاره به هماهنگیهای انجامشده برای تقویت صادرات گفت: تلاش کردیم کیوی از رودسر به سمت استانهای همجوار منتقل نشود، چون ظرفیت سردخانه و انبارداری در شهرستان کاملاً کافی است.
به گفته وی، با هماهنگی انجامشده، تولیدکنندگان، سردخانهداران و صادرکنندگان کنار هم قرار گرفتند تا محصول همینجا فرآوری، بستهبندی و صادر شود.
مرادی با ارائه گزارشی از عملکرد صادراتی شهرستان گفت: سال گذشته صادرات کیوی رودسر حدود ۱۰ میلیون دلار بوده است در حالی که از ۶۰ هزار تن تولید سالانه کیوی، تنها نزدیک پنج هزار تن صادر میشود.
وی تصریح کرد: هدف ما این است که با توسعه صنایع تبدیلی و ارتقای استانداردها، سهم صادرات را افزایش دهیم.




