آخرین خبرهااستان ها

درحالیکه هنوز آزادراه قزوین رشت ناقص است؛ آغاز ساخت یکی از غیرضروری ترین تقاطع های پرهزینه کشور در گیلان!

درحالی شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور، ساخت تقاطع غیرهمسطح میدان کیسم شهرستان آستانه اشرفیه در گیلان را با بودجه ای برابر با سه هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال آغاز کرده است که به اذعان اهالی منطقه، یکی از غیرضروری ترین پل های کشور خواهد بود.

 درحالیکه هنوز آزادراه قزوین رشت ناقص است؛ آغاز ساخت یکی از غیرضروری ترین تقاطع های پرهزینه کشور در گیلان!

به گزارش تدبیرشرق، هفته اول مهر ماه جاری، معاون وزیر راه، معاون عمرانی استاندار گیلان، نماینده آستانه اشرفیه و تنی چند از مدیران محلی، در میدان کیسم آستانه اشرفیه جمع شدند تا کلنگ یکی از پرهزینه ترین تقاطع های کشور را بر زمین بزنند.

پلی به طول ۳۱۸ متر و عرض ۲۲ متر در مسیر بزرگراه رشت به لاهیجان؛ اما وسعت میدان به حدی عریض و طویل است که اجرای چنین پروژه ی عظیم، پرزحمت و شاید غیر ضروری را دچار ابهامات جدی می کند.

اهالی نیز کمتر ترافیک یا تصادف حادثه سازی را در این میدان به یاد دارند، نمی گویند اتفاق نیفتاد، ولی انقدری نبود که به آن، نقطه حادثه خیز اطلاق گردد. می توانستند با نصب چراغ راهنمایی و یا سرعت گیر، جلوی اندک عیوب میدان را بگیرند اما احداث چنین پروژه زمان بری در آن کمی عجیب به نظر می رسد.

رضا نادم متخصص مهندسی ترافیک در همین رابطه به خبرنگار ما گفت: احداث تقاطع غیرهمسطح میدان کیسم آستانه اشرفیه باید براساس شاخص‌های فنی کلیدی مانند نرخ تصادفات به ازای هر میلیون کیلومتر وسیله نقلیه طی‌شده، حجم ترافیک متوسط روزانه سالانه، نسبت حجم به ظرفیت و تحلیل هزینه – فایده بررسی شود که در نگاه اول فاقد توجیه فنی لازم است.

 وی افزود: سوال جدی در این رابطه این است که آیا در گزارشات رسمی و آمارهای پلیس، نرخ حوادث در این نقطه توجیه کننده احداث تقاطع غیرهمسطح است؟

نادم ادامه داد: عوامل اصلاح تصادفات برای گزینه‌های جایگزین مانند سیستم‌های هوشمند کنترل ترافیک یا اصلاح هندسی میدان با دوربرگردان‌های بهینه که تداخل را تا ۴۰ درصد کاهش می‌دهد و هزینه‌ای کمتر از ۱۰ درصد پروژه فعلی دارند، کارآمدتر هستند. در عین حال که امکان دارد مشکلات تملک برای احداث تقاطع غیرهمسطح آن را به سرنوشت پل ورودی فومن دچار کند و در بهترین حالت، از این تقاطع غیرهمسطح، تنها یک پل روگذر برجا بماند.

در همین رابطه و برای توجیه این هزینه، ابراهیم نجفی نماینده آستانه اشرفیه در مجلس شورای اسلامی، صرفا داشتن هفت ورودی به میدان را یکی از دلایل احداث این تقاطع نامید، درحالیکه کارشناسان امر هرگز تعداد ورودی به یک میدان را دلیلی بر احداث تقاطع نمی دانند و در عوض تلاش می کنند، مسیرهای ورودی به میادین را کنترل کنند.

 در هر صورت بنا به گفته هوشنگ بازوند مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربنا‌های حمل و نقل کشور، قرار است این پروژه ۳۶ ماه طول بکشد و برآورد اولیه آن سه هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال است ولی تجربه در کشورمان ثابت کرده نه تنها زمان طولانی تری ثبت خواهد شد بلکه باتوجه به تورم، و درنظر گرفتن هزینه تعدیل و هزینه های جانبی، احتمال رسیدن این عدد تا حدود ده هزار میلیارد ریال نیز وجود دارد.

طی گزارش خط اول، یکی نیست بگوید در استانی که طبق آمار سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی آن، ۲۲۰۰ پروژه ناتمام و بلاتکلیف وجود دارد که بخش قابل توجهی از آن‌ها در حوزه راه‌هاست، چه نیازی به چنین ریخت و پاش کم ارزشی بود، این بودجه می تونست راه های روستایی فراوانی را بهبود بخشد و یا اگر استاندارش نگران حجم مسافر در ایام تعطیل هست با این پول آزاد راه ناقص قزوین رشت را تکمیل می کرد، اما ظاهرا برای برخی احداث این تقاطع غیر ضروری مهم تر بوده است!

مطالب پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا