آخرین خبرهااقتصادیملی

سفیرجمهوری ازبکستان در ایران: توسعه تجارت در حوزه ابریشم بین ایران و ازبکستان دنبال می‌شود

سفیر جمهوری ازبکستان در ایران هدف از سفر به گیلان را توسعه تجارت و افزایش سرمایه‌گذاری در حوزه ابریشم بین ۲ کشور اعلام و بیان کرد: امیدواریم در این حوزه شرکت‌های گیلانی و ازبکستانی فعال، همکاری بیشتری در این زمینه داشته باشند.

سفیرجمهوری ازبکستان در ایران: توسعه تجارت در حوزه ابریشم بین ایران و ازبکستان دنبال می‌شود

به گزارش تدبیرشرق، بریدالدین نصریوف روز سه‌شنبه در راس هیات بزرگی متشکل از اتحادیه صنعت ابریشم، اتاق بازرگانی و صنایع، وزارت سرمایه‌گذاری، صنعت و تجارت و وزارت کشاورزی ازبکستان در دیدار با معاون هماهنگی و امور اقتصادی استانداری گیلان گفت: ایران و ازبکستان کشورهای دوست هستند؛ گیلان دارای ظرفیت بالایی در حوزه ابریشم است و این نوع ملاقات‌ها همواره بسیار سازنده بوده ضمن اینکه در نشست با اعضای اتاق بازرگانی گیلان اطلاعات بسیار زیادی در مورد این استان نیز بدست آمد.

توسعه تجارت در حوزه ابریشم بین ایران و ازبکستان دنبال می‌شود 
 بریدالدین نصریوف سفیر جمهوری ازبکستان در ایران

وی میزان روابط تجاری ۲ کشور در سال گذشته را بیش از ۵۰۰ میلیون دلار اعلام کرد و افزود: در ملاقات‌های روسای جمهور ۲ کشور تصمیم به افزایش میزان مبادلات تجاری به ۲ میلیارد دلار گرفته شد؛ لازمه دستیابی به این مهم افزایش روابط بین کشورها است.

نصریوف برای امضای موافقت‌نامه در زمینه تجارت و سرمایه‌گذاری ابریشم بین گیلان و ازبکستان اعلام آمادگی کرد و این تفاهم‌نامه را شروعی برای ادامه همکاریها دانست.

توسعه تجارت در حوزه ابریشم بین ایران و ازبکستان دنبال می‌شود 
 نشست معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری گیلان با سفیر جمهوری ازبکستان

گیلان بستر لازم را برای حضور سرمایه‌گذاران ازبکستانی فراهم می‌کند

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری گیلان نیز در این نشست تاکید کرد: گیلان آمادگی دارد بستر لازم را برای حضور سرمایه‌گذاران ازبکستانی فراهم کند.

الهیار مصباحی با اشاره به روابط تاریخی بین ۲ کشور، گیلان را خواستگاه و مرکز اصلی تولید ابریشم دانست و افزود: شرایط اقلیمی مناسب تجربه ارزشمند نسل‌های گذشته و نیروی انسانی ماهر موجب شده این صنعت همچنان جایگاه ویژه‌ای در اقتصاد و فرهنگ گیلان داشته باشد.

وی افزود: فرصت‌های فراوانی برای همکاری مشترک با کشور ازبکستان وجود دارد؛ نخست تبادل دانش و فناوری نوین برای پرورش کرم ابریشم و صنایع تبدیلی هایتک در حوزه ابریشم است که انتظار داریم در این زمینه تبادلات علمی بین ۲ کشور برقرار شود.

وی گفت: فرصت دوم سرمایه‌گذاری مشترک در واحدهای صنعتی یا بروزرسانی این واحدها و کارخانجات مدرن ریسندگی و نساجی در گیلان است.

معاون هماهنگی و امور اقتصادی استانداری گیلان در ادامه سومین فرصت را توسعه بازارهای صادراتی مشترک با بهره‌گیری از موقعیت جغرافیایی ممتاز ایران در دسترسی به خلیج فارس، اروپا و جایگاه استراتژیک ازبکستان در آسیای‌میانه دانست.

مصباحی اضافه کرد: برندسازی مشترک ایران و ازبکستان می‌تواند ارزش افزوده و شهرت جهانی برای محصول ابریشم ۲ کشور به همراه داشته باشد.

معاون هماهنگی و امور اقتصادی استانداری گیلان پیشنهاد تشکیل کارگروه مشترک اقتصادی در حوزه ابریشم و برگزاری نمایشگاه‌های مشترک در رشت و تاشکند و همچنین تنظیم تفاهم‌نامه‌های عملیاتی برای توسعه همکاری‌ها را در این نشست مطرح کرد.

مصباحی افزود: این همکاری‌ها می‌تواند موجب اشتغال پایدار، افزایش صادرات غیرنفتی، تحکیم روابط اقتصادی و فرهنگی ۲ کشور شود.

وی حضور مسئولان استانی و کشوری فعال در حوزه اقتصادی و ابریشم را نشان‌دهنده جایگاه و اهمیت این محصول در استان دانست و بر تشکیل کمیته مشترک بین گیلان و ازبکستان تاکید کرد و گفت: این کمیته بعنوان میز ابریشم در گیلان سرآغاز فصل تازه‌ای از همکاری‌های مشترک بین ایران، گیلان و ازبکستان خواهد بود.

پرورش کرم ابریشم و تولید سنتی ابریشم برای بافندگی، سال ۱۴۰۱ در شهر رباط مراکش به‌ عنوان بیست و یکمین عنصر میراث ‌فرهنگی ناملموس کشورمان مشترک با کشورهای افغانستان، آذربایجان، ترکیه، تاجیکستان، ترکمنستان و ازبکستان در هفدهمین نشست کمیته بین‌الدولی پاسداری از میراث ‌فرهنگی ناملموس یونسکو ثبت جهانی شد.
قدمت ابریشم گیلان به دوران اشکانیان و ساسانیان برمی‌گردد و جزو مرغوبترین تولیدات ایران و جهان محسوب می‌شود؛ تعداد زیادی از بناهای مجموعه ابریشم گیلان دارای ارزش تاریخی است و در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.

۳۱ استان کشور در حوزه صنعت نوغانداری فعالیت دارند و گیلان به عنوان قطب تولید پیله‌تر ابریشم در کنار خراسان رضوی علاوه بر برخورداری از رتبه دوم تولید پیله‌تر با تولید ۸۵ درصد نخ ابریشم کشور پایتخت ابریشم‌کشی ایران به شمار می‌رود.

مطالب پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا