آخرین خبرهااستان هااسلایدر

گیلان با مدیریت آب، سال زراعی برنج را به خوبی پیش می‌برد

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: کشاورزی استان در مسیر توسعه تولید است و امسال با مدیریت میزان آب و همکاری برنجکاران سال زراعی خوبی در استان پشت سرگذاشته شد.

گیلان با مدیریت آب، سال زراعی برنج را به خوبی پیش می‌برد

به گزارش تدبیرشرق، صالح محمدی روز یکشنبه در نشست خبری و تجلیل از خبرنگاران فعال در حوزه کشاورزی گیلان اظهار کرد: توسعه آبزی‌پروری از جمله سیاست‌های جهاد کشاورزی استان در توسعه تولید است.

وی جهاد کشاورزی را دستگاه متولی امنیت غذایی خواند و اضافه کرد: امنیت غذایی جزو موضوعات با اولویت کشورها است و در ایران نیز مورد تاکید رهبر معظم انقلاب است و جهاد کشاورزی نیز در راستای منویات رهبری گام برمی دارد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه برنج بعد از گندم دومین غله پرمصرف در دنیا و به تبع آن در ایران است،بیان کرد: برنج باید به عنوان یک محصول استراتژیک دیده شود.

وی با تشریح تولید برنج در سال زراعی جاری اضافه کرد: به رغم کاهش بارندگی‌ها و افزایش دما برای مدیریت آب کشاورزی همکاری لازم با آب منطقه‌ای گیلان انجام گرفت و سال زراعی خوبی پشت سر گذاشته شد.

محمدی با بیان اینکه تولید برنج در گیلان بدون مشکل انجام شد و هم‌اینک در مرحله برداشت قرار دارد اظهار کرد: بر اساس آخرین آمار، تاکنون ۲۱۳ هزار هکتار از زمین‌های شالیزاری استان در مرحله خوشه‌دهی، ۱۴۶ هزار هکتار در مرحله رسیدگی قرار دارد و ۵۶ هزار هکتار نیز برداشت شده‌است.

وی با بیان اینکه تکلیف جهاد کشاورزی در حوزه برنجکاری تولید برنج است و تمام تلاش‌ها در این خصوص به کار گرفته می‌شود اضافه کرد: در تولید برنج مشکلی نداریم اما در خصوص بازار برنج به دنبال شرایط مطلوب هستیم.

گیلان سال زراعی خوبی را پشت سر گذاشت

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان بیان کرد: برای جبران کسری تولید و به منظور صیانت از تولید برنج اعلام آمادگی کرده‌ایم تا از این طریق نگرانی‌ها بابت کسری تولید به حداقل برسد.

وی اضافه کرد: قیمت هر کیلو برنج هاشمی تا اردیبهشت امسال در بازار یک میلیون و ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار ریال بود اما بعد از آن افزایش یافت؛ بر این اساس میزان تولید و هزینه‌های تولید برنج به وزارت جهاد کشاورزی اعلام شد؛ برنجکاران باید به سود متعارف دست یابند و دغدغه تولید نداشته باشند.

گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و با کیفیت برنج در کشور به شمار می‌آید که با ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری رتبه نخست کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و همچنین رتبه دوم تولید برنج را به خود اختصاص داده‌است.

۳۰۰ هزار شالیکار در گیلان فعالیت دارند؛ به طور متوسط سالانه حدود یک میلیون و ۱۵۰ هزار تن شلتوک برنج در استان تولید می‌شود که حدود ۳۰ درصد از کل برنج تولیدی کشور است.

مطالب پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا