آخرین خبرهااستان هااسلایدر

انتقاد استاندار گیلان از واردات برنج خارجی در فصل برداشت محصول

انتقاد استاندار گیلان از واردات برنج خارجی در فصل برداشت محصول

به گزارش تدبیرشرق، استاندار گیلان با اشاره به آغاز فصل برداشت برنج، گفت: یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های کشاورزان گیلانی در این ایام، کاهش شدید قیمت محصول به دلیل ورود برنج خارجی است. متأسفانه هر سال با تکرار این چرخه معیوب مواجه هستیم.

هادی حق‌شناس امروز شنبه ۲۸ تیر در نشست ستاد تنظیم بازار استان که با حضور فرمانداران به‌صورت ارتباط تصویری، مدیران اجرایی و نمایندگان بخش خصوصی در سالن جلسات استانداری برگزار شد، اظهار کرد: از حضور همه مدیران ستاد تنظیم بازار در جنگ ۱۲ روزه رژیم صهیونی تشکر می‌کنم که با تمام تلاش و توان اجازه ندادند بازار دچار چالش شود.

وی با بیان اینکه این جنگ منجر به افزایش سرمایه اجتماعی شد، افزود: در چنین شرایطی ممکن است به لحاظ اقتصادی در بازار شرایط اضطراب و کمبود کالا اتفاق بیافتد که در گیلان با وجود ورود چهار میلیون مسافر چنین اتفاقی رخ نداد و به عبارتی به بازار شوک وارد نشد.

استاندار گیلان با اشاره به هزینه بالای حمل گندم وارداتی از جنوب کشور به استان، بیان کرد: گندم از اروپا و آرژانتین وارد کشور می‌شود، حمل این گندم از جنوب هزینه‌بر است، همچنین دان مرغداری‌ها هم از جنوب کشور به استان وارد می‌شود، باید به گونه‌ای برنامه‌ریزی کنیم که از کشورهای حاشیه خزر نظیر قزاقستان گندم و دان مرغداری‌ها را وارد کنیم تا هزینه حمل کاهش یابد این امر با کمک اتاق بازرگانی و صمت قابل انجام است.

استاندار گیلان با اشاره به موقعیت جغرافیایی و زیرساخت‌های حمل‌ونقل استان، گفت: گیلان می‌تواند با تکیه بر ظرفیت مرزهای دریایی، ریلی و جاده‌ای نقش مهمی در تأمین گندم کشور ایفا کند؛ از این روز واردات مستقیم گندم از کشورهای تولیدکننده مانند قزاقستان از طریق بخش خصوصی، علاوه بر کاهش هزینه‌ها، زمینه‌ساز اشتغالزایی، سرمایه‌گذاری و بهره‌برداری از ظرفیت‌های صنایع تبدیلی استان می‌شود.

وی با اشاره به توان بالای کارخانجات آرد گیلان در فرآوری گندم، گفت: در حال حاضر ۵۰ درصد ظرفیت آرد کارخانجات فعال است، در حالیکه با وارد کردن گندم از قزاقستان این ظرفیت می‌تواند برای تأمین نیاز سایر استان‌ها و صادرات به کشورهای همسایه مانند عراق نیز مورد استفاده قرار گیرد. لذا باید از ظرفیت دریای خزر برای واردات گندم و آرد مورد نیاز آزادپزان استفاده کنیم.

حق شناس با اشاره به برنامه‌ریزی گسترده برای اعزام زائران اربعین حسینی در سال جاری گفت: با ورود ۳۰ دستگاه اتوبوس جدید، ظرفیت جابه‌جایی روزانه در این بخش به ۶۰۰ تا ۷۰۰ نفر افزایش یافته است.

وی با بیان اینکه راه‌آهن نیز با ظرفیت روزانه حدود ۶۵۰ نفر وارد چرخه اعزام شده، افزود: حمل‌ونقل ریلی در صورت تداوم اعزام روزانه می‌تواند نقش مؤثری در کاهش هزینه‌های سفر و افزایش رفاه زائران ایفا کند.

حق‌شناس همچنین از آغاز پروازهای مستقیم عراق به گیلان خبر داد و گفت: پروازها از روز گذشته آغاز شده و اکنون شش پرواز در هفته انجام می‌شود که این تعداد تا هفته آینده به ۱۰ پرواز خواهد رسید. این ظرفیت می‌تواند گزینه مناسبی برای زائران با توان مالی متوسط باشد.

وی با اشاره به آغاز فصل برداشت برنج، گفت: یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های کشاورزان گیلانی در این ایام، کاهش شدید قیمت محصول به دلیل ورود برنج خارجی است. متأسفانه هر سال با تکرار این چرخه معیوب مواجه هستیم؛ سالی که به دلیل کاهش تولید یا افزایش تقاضا، قیمت بالا می‌رود و سال بعد، به‌دلیل افزایش تولید و همزمانی با واردات بی‌برنامه، قیمت‌ها سقوط کرده و کشاورزان زیان می‌بینند.

استاندار گیلان با انتقاد از نبود سیاست‌گذاری مؤثر و تنظیم‌گری به‌موقع قیمت برنج تصریح کرد: کشاورزان با تحمل هزینه‌های سنگین تولید و امید به فروش مناسب وارد فصل برداشت می‌شوند، اما به دلیل نبود کنترل در واردات و عدم هماهنگی بین دستگاه‌های مسئول، متضرر می‌شوند و انگیزه برای کشت سال بعد کاهش می‌یابد.

حق‌شناس با اشاره به دغدغه نانوایان در خصوص افزایش هزینه حمل آرد، گفت: اگر نحوه اجرای طرح تأمین آرد به‌گونه‌ای باشد که هزینه نهایی نان را خارج از چارچوب قیمت‌گذاری قرار دهد، ادامه آن در استان منطقی نخواهد بود.

وی با تأکید بر ضرورت شکستن انحصار در زنجیره هزینه حمل آرد تصریح کرد: مجموعه‌هایی که توان رقابت با شرکت فعلی را دارند و می‌توانند آرد را با قیمت مناسب‌تر و کیفیت بهتری حمل کنند تا هزینه حمل برای نانوایان گران نشود، مورد حمایت قرار می‌گیرند. هدف ما توازن بین قیمت تمام‌شده، رضایت نانوایان و حفظ منافع مردم است.

مطالب پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا