منطقه آزاد مازندران با تکیه بر مزیتهای راهبردی، در مسیر تحول اقتصادی شمال کشور
به گزارش تدبیرشرق، امین افقی؛ رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل منطقه آزاد تجاری-صنعتی مازندران در مراسم معارفه:
منطقه آزاد مازندران با قرار گرفتن در موقعیت ژئوپلتیک و بهرهمندی از ظرفیتهای اقتصادی، طبیعی و اجتماعی این استان از جمله موقعیت جغرافیایی، منابع طبیعی غنی، زیرساختهای بندری و پتانسیل گردشگری، تنوع تجاری در صنعت و کشاورزی، شیلات، فناوری، نیروی انسانی جوان و متخصص و بخش خصوصی توانمند، مزیتهای بسیار خوبی برای کمک به اقتصاد کشور و توسعه صادرات دارد.
بهرهمندی از ۲ بندر استراتژیک امیرآباد و نوشهر که در سال گذشته با عنوان منطقه ویژه اقتصادی در مجموع ۶.۵ میلیون تن تخلیه و بارگیری داشتند و ۶۸ درصد عملکرد بنادر شمالی کشور را به خود اختصاص دادند نشان میدهد که این استان تا چه اندازه ظرفیت اقتصادی برای توسعه اقتصاد دریامحور دارد.
بنادر امیرآباد و نوشهر در کنار منطقه مستعد و با ظرفیت چپکرود و میرود بهعنوان مثلث توسعهای استان با همافزایی ظرفیتها، اعمال مزیتها و معافیتهای قانونی مناطق آزاد و خلق ارزش برای سرمایهگذاران به عنوان مکمل یکدیگر ماموریتها و اهداف تشکیل منطقه آزاد مازندران را عملیاتی میکنند.
منطقه آزاد مازندران که باهدف توسعه مبادلات تجاری با کشورهای حوزه خزر و CIS تشکیل شد، میتواند با توسعه و تکمیل زیرساختهای سختافزاری و نرمافزاری، لجستیکی، فعالسازی کریدورهای بینالمللی از جمله کریدور نستراک و کریدور کمربند-جاده و جذب سرمایهگذاری جدید در حوزه بندری و دریایی به هاب داد و ستد کالا به دریای کاسپین تبدیل شود.
آغاز فعالیت سازمان منطقه آزاد تجاری-صنعتی مازندران با استقرار ساختار اداری، مطالعه طرح جامع و تدوین سند راهبردی، پیادهسازی مزیتهای گمرکی و برقراری فرآیندهای ثبت شرکت و صدور مجوزهای قانونی بستر مناسب برای جذب سرمایهگذاران را فراهم کرده است.
با همکاری اعضای محترم هیئت مدیره سازمان منطقه آزاد مازندران، سازمانی چابک، کوچک، تسهیلگر، و شفاف و پاسخگو در چارچوب قانون با بهرهوری بالاخواهد بود که با کاهش بروکراسی و اجرای ماده ۶۵ اهتمام دایمی ریلگذاری نظاممند در مسیر راهاندازی، توسعه استان خواهد داشت.
استفاده از ظرفیت موافقتنامه اقتصادی اوراسیا و پیمانهای شانگهای و بریکس در کنار توسعه دیپلماسی اقتصادی و همگرایی اقتصادی با کشورهای هدف، بهرهمندی از تجربه مناطق آزاد ملی و بینالمللی و تسهیلگری فعالیت اقتصادی بخش خصوصی با حمایت دستگاههای ملی و استانی مازندران از راهبردهای این سازمان برای افزایش و گسترش نقشآفرینی در اجرای سیاستهای توسعه همهجانبه اقتصاد دریامحور در دریای خزر به عنوان دریای صلح و دوستی است.
بندر امیرآباد در سند آمایش لجستیک کشور به عنوان یک شهرک لجستیکی موجب خواهد شد با اعمال ظرفیتها و مزیتهای قانونی مناطق آزاد، نقشی بیبدیل در تجارت فرامرزی کشور ایفا کند.
با توجه به مزیتهای مازندران و زیرساختهای ارتباطی و نزدیکی به مراکز جمعیتی کشور از جمله تهران، نزدیکی به فرودگاه، اتصال به شبکه ریلی، افزایش نقشآفرینی بخش خصوصی فعال و توانمند در برگزاری نمایشگاههای تخصصی داخلی و بینالمللی در حوزه دریای کاسپین و منطقه اوراسیا از دیگر برنامههای این سازمان است.
توسعه فعالیتهای دانشبنیان، ایجاد شهرک علمی، تحقیق و توسعه، فعالیتهای دانشگاهی، انتقال تکنولوژی و اقتصاد دیجیتال، استقرار شرکتهای فناور و نوآور، صادرات و فرآوری محصولات کشاورزی، جذب فناوریهای جدید و مدرن برای تولید محصولات کشاورزی از قبیل گلخانهها و شناسایی بازارهای صادراتی این محصولات و افزایش ضریب ماندگاری گردشگر با توسعه گردشگری پایدار از جمله گردشگری سلامت و استقرار صنایع تبدیلی و توسعه تجاری در محدوده چپکرود و میرود نیز در برنامههای این سازمان قرار دارد
منطقه آزاد مازندران با تولید ثروت از تخصصی کردن کارها، تکمیل زنجیره حمل و نقل چندوجهی و پیوند حلقههای مفقوده لجستیک کشور، توسعه گردشگری دریایی بین بنادر حوزه خزر، برقراری خطوط کشتیرانی منظم، فعالسازی شرکتهای مدیریت صادرات، استقرار صنایع هایتک و صنایع تبدیلی در پسکرانه محدوده بندری با رویکرد صادراتمحور، توسعه و تکمیل فعالیتهای ریلپایه، نوسازی تجهیزات دریایی و بندری به منظور کاهش زمان و هزینه تجارت و ترانزیت، توسعه نوسازی ناوگان ایران در دریای خزر، فعالسازی پایانههای صادراتی تخصصی و حرکت در مسیر تبدیل شدن به بنادر هوشمند میتواند به عنوان حلقه اتصال دهنده نقاط محصور در خشکی به شاهراه ترانزیتی آبی کشور بدل شود.
به طور ویژه در حوزه اقتصاد دریامحور شامل صنایع دریایی، کشتیسازی، شیلات و آبزیپروری، گردشگری دریایی، صنایع تبدیلی و فرآوری محصولات دریایی و انرژیهای تجدیدپذیر و منابع دریایی و توسعه تجارت دریایی و بندری آماده پذیش سرمایهگذاران هستیم.