آخرین خبرهااستان هااسلایدر

گیلان ۱۴۰۳ در یک نگاه

اینک در آغاز سالی جدید با عقب گردی یک ساله، مروری بر اوراق دفتر سال ۱۴۰۳ گیلان می کنیم و به مهمترین رویدادهای سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و ورزشی استان در این سال نگاهی مختصر می‌اندازیم.

گیلان ۱۴۰۳ در یک نگاه

 به گزارش تدبیرشرق، گیلان در سال ۱۴۰۳ رخدادها و رویدادهای تلخ و شیرین بسیاری را پشت‌سر گذاشت از افتتاح پروژه ای مهم چون خط‌آهن رشت – کاسپین تا سیل پیربازار، آتش سوزی روستای امام زاده ابراهیم شفت، پیوستن کیاشهر به شهرهای تالابی کنوانسیون رامسر تا انتخابات و بعد آن انتصاباتی که برخی برای استان خاص و ویژه بود.

افزایش حساسیت های در سطح ملی نسبت به مسائل این استان از جمله پسماند، نابودی تالاب انزلی تا تلاش برای حفظ و ارتقاء اشتغال، راه اندازی تعدادی از واحدهای تولیدی و تلاش برای انجام پروژه های نیمه تمام استان بخشی دیگر از وقایع است.

تکمیل ۲۰ همت پروژه نیمه تمام در سال ۱۴۰۳

از پروژه های نیمه تمام و تکمیل شده در این سال در هفته دولت و دهه فجر شروع می کنیم که در مجموع طی این ۲ مناسبت در گیلان ۲۰ همت طرح و پروژه به بهره برداری رسید. از این مقدار هزار و ۵۰۰ پروژه توسعه ای و عمرانی با بیش از هشت همت اعتبار در هفته دولت در بخش‌های مختلف توسعه‌ای، عمرانی، زیرساختی، سرمایه‌گذاری و اشتغالزایی افتتاح شد؛ برخی از آنها پروژه‌های ناتمام به جا مانده از سالها قبل بودند.

در دهه فجر امسال نیز۶۰۰ طرح با ۱۲ همت پروژه در استان تکمیل شد و مردم از مزایای آن بهره مند شدند. با افتتاح طرح های دهه فجر امسال نزدیک به یک هزار و ۵۰۰ شغل پایدار در گیلان ایجاد شد. پروژه هایی که در حوزه های بهداشت و درمان، راه، آب و فاضلاب، برق، کشاورزی، آموزشی، اقتصادی و مخابرات اجرا شدند.

گیلان ۱۴۰۳ در یک نگاه

بهره برداری از پروژه های زیرساختی

مهمترین رویداد این استان در سال ۱۴۰۳ افتتاح راه آهن رشت – کاسپین بود که در خردادماه با حضور سرپرست ریاست جمهوری رقم خورد و پس از سالها انتظار سرانجام به بهره برداری رسید.

بهره برداری از راه آهن رشت – کاسپین؛ اسکله رو رو مجتمع بندری کاسپین را به صورت همزمان در مدار تخلیه و بارگیری کالا قرار داد تا زمینه تسریع و تسهیل در فرآیندهای نقل و انتقال کالا از طریق نخستین منطقه آزاد شمال کشور فراهم شود.

راه آهن رشت – کاسپین ۳۷ کیلومتر (رشت- پیربازار ۲۵.۳ کیلومتر، ۹.۷ تا بندر کاسپین و ۲ کیلومتر داخل منطقه آزاد انزلی) طول دارد و قرار بود در دومین سفر استانی شهید آیت الله رئیسی به بهره برداری برسد و۳۰ هزار میلیارد ریال (ارزش روز ۶۰ هزار میلیارد ریالی) برای آن هزینه شد.

با راه اندازی این خط آهن در تیرماه ۱۴۰۳ نخستین محموله ترانزیتی از مسیر ریلی جدید به مقصد ترکیه بارگیری شد. این محموله ترانزیتی شامل ۶۰ هزار تن کود اوره بود از طریق این خط آهن از بندر کاسپین منطقه آزاد انزلی به مقصد ترکیه بارگیری و ترانزیت شد.

اما طرحی دیگر هم اتمام عملیات اجرایی فاز نخست پل اسالم شهرستان تالش پس از گذشت پنج سال و صرف هزینه یک هزار و ۳۷۰ میلیارد ریال بود.

برخی دیگر از این پروژه ها که برای استان مهم بود شامل؛ فاز نخست پل اسالم با۷۰ متر طول و ۱۴ متر عرض بود که به منظور رفاه حال ساکنان منطقه و سهولت تردد اهالی شهر اجرا شده است.

پل بزرگ سفید رود در مسیر اصلی منجیل- طارم نیز بالاخره پس از شش سال با هزینه‌ ۴۸۰ میلیارد ریال با حضور معاون وزیر راه و شهرسازی افتتاح شد.

پل بزرگ سفیدرود با عرشه فلزی و پایه‌هایی با ۲ دهانه ۴۰ و ۵۰ متری به طول ۹۰ متر، عرض ۵.۵ متر و عرض پیاده‌رو ۵۰ سانتی‌متری در بحرانی‌ترین قسمت رودخانه و در محدوده استملاکی سد سفیدرود شهرستان منجیل با به‌کارگیری به روزترین اصول فنی و مهندسی انجام شده است.

۲ تقاطع غیرهمسطح شهید باهنر و شهید حق بین نیز بعد از سالها به عنوان پروژه های جدی در شهر رشت با اعتبار ۲ هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال به بهره برداری رسید.

احداث پل سفیدرود یکی از دغدغه‌های مهم مردم شهرستان‌های رودبار و طارم بود که با بهره‌برداری از آن بسیاری از مشکلات رفت و آمد این ۲ منطقه برطرف شده و زیربار ترافیک رفتن آن به روان‌سازی تردد و حذف گره ترافیکی مسیر کمک کرد. این پل نقش مهمی در جابه‌جایی بار و مسافر در این مسیر دارد.

در بخش فرودگاهی نیز تعداد پروازهای خارجی از فرودگاه بین المللی سردارجنگل رشت از ۲ مورد به ۲۴ پرواز در هفته افزایش پیدا کرد و در این میان برقراری پرواز مسیر رشت – بصره و پرواز بغداد – رشت – بغداد برای نخستین بار توسط شرکت هواپیمایی العراقیه از آن جمله بود. همچنین مسیر جدید پروازی از فرودگاه سردار جنگل رشت به مقصد آبادان و بالعکس نیز برقرار شد.

گیلان ۱۴۰۳ در یک نگاه

۹۰۰ خانوار گیلانی بهره مند از طرح جوانی جمعیت

در این سال هم در راستای اجرای طرح های ملی فقط در یک مورد ۲۰۰ خانوار لنگرودی دارای سه فرزند و بیشتر مشمول طرح جوانی جمعیت، گواهی برگه تخصیص زمین خود را دریافت کردند و به این ترتیب در مدت اجرای طرح در مجموع ۹۰۰ خانوار گیلانی از طرح جوانی جمعیت بهره مند شدند.

در اردیبهشت سال ۱۴۰۳ نیز به ۴۳۶ خانوار برگه تخصیص زمین در زیباکنار رشت و شهرستانهای منجیل، املش و رودسر اعطا شد. ارزش تقریبی زمین‌های که تا به امروز به خانوارهای گیلانی اختصاص یافته یک همت می باشد.

احمد میدری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز که به گیلان سفر کرد ۶۴ واحد مسکونی مددجویی بهزیستی را افتتاح کرد.

بهزیستی استان برای هریک از ۶۴ واحد مددجویی بهزیستی ۲ میلیارد ریال اعتبار هزینه کرد و ۵۰۰ میلیون ریال نیز از محل واگذاری انشعابات رایگان آب، برق و گاز و مساعدت خیرین برای این واحدهای مسکونی هزینه شد؛ مابقی آورده‌ مددجویان بود.

پیشرفت در پروژه های فیبر نوری و شبکه ملی ارتباطات

گیلان در زمینه توسعه زیرساخت‌های شبکه ملی ارتباطات در سال ۱۴۰۳ با توجه به وضعیت نامطلوب اینترنت و کابلهای مسی فرسوده توانست با اجرای ۱۳ سایت تلفن همراه؛ شهرستان های آستارا، املش، بندرانزلی، رضوانشهر، رودبار، سیاهکل، صومعه سرا، لاهیجان، لنگرود، ماسال و ۲۱ روستا را به شبکه ملی اطلاعات متصل کند.

۱۱۰ کیلومتر فیبر نوری هم در مناطق کوهستانی رضوانشهر با هدف بهبود ارتباطات مردمی اجرا شد. بیش از ۹۷ طرح مخابراتی نیز در حوزه های ارتباطات سیار و ثابت با حدود ۲ هزار و ۱۹۰ میلیارد ریال اعتبار اجرایی شد.

این طرح ها شامل؛ اجرای هفت پروژه فیبرنوری کسب و کارها و منازل در سطح استان، ارتقاء تکنولوژی ۶۴ سایت همراه اول، نصب و راه اندازی تجهیزات اکسس، نصب و راه اندازی ۹ سایت جدید همراه اول شهری، نصب و راه اندازی و تعویض باتری مراکز و نصب و راه اندازی تجهیزات باند پهن در استان است.

گیلان ۱۴۰۳ در یک نگاه

توسعه فعالیتهای شیلاتی

یکی از محورهای اقتصاد دریامحور دستیابی به توسعه درحوزه شیلاتی است در این راستا خردادماه امسال جشنواره ملی رهاسازی بچه ماهیان استخوانی، خاویاری، دریایی و میگو دریای خزر، خلیج فارس، دریای عمان و آبهای داخلی در شهرستان رودسر گیلان برگزار و در مرحله نخست ۴۵۰ میلیون قطعه انواع آبزیان در پنج استان گیلان، گلستان، مازندران، ‌هرمزگان و خوزستان رهاسازی شد.

باتوجه به استقرار سه مرکز بازسازی و حفاظت از ذخایر ماهیان استخوانی شهید انصاری، مرکز حفاظت از ذخایر ژنتیکی آبزیان شادروان دکتر یوسف‌پور(سیاهکل) و مرکز بازسازی و حفظ ذخایر ژنتیکی ماهیان خاویاری شهید دکتر بهشتی سد سنگر در استان گیلان برای نخستین بار در کشور ماهی سفید پرورشی را مرکز شهید انصاری در محیط اسارت تکثیر کرد.

گیلان ۱۴۰۳ در یک نگاه

پژوهشکده آبزی پروری آبهای داخلی نیز با قدمتی ۱۰۵ ساله که از نخستین مراکز تحقیقاتی شیلاتی کشور و در انزلی مستقر است در خرداد ماه اعلام کرد با همکاری جامعه بهره بردار بانک زنده ای از ماهیان سس در ایستگاه تحقیقاتی تکثیر و پروروش آبزیان فومن ایجاد کرده است.

علاوه بر پروژه های متعدد مطالعاتی و بازسازی ذخایر که در اولویت برنامه های شیلاتی گیلان قرار دارد ۲۵۸ پروژه نیز با سرمایه‌گذاری پنج هزار میلیارد ریالی در استان درحال اجرا می باشد.

گیلان ۱۴۰۳ در یک نگاه

کیاشهر به شهرهای تالابی کنوانسیون رامسر پیوست

کیاشهر گیلان در مجاورت تالاب بین المللی بوجاق بهمن ماه ۱۴۰۳ در کنار ۲ شهر دیگر ایران یعنی بابل در استان مازندران و شهر گندمان در مجاورت تالاب گندمان در استان چهارمحال و بختیاری به لیست شهرهای تالابی کنوانسیون رامسر پیوست.

کنوانسیون رامسر یا تالاب‌ها قدیمی‌ترین معاهده بین‌المللی با تاکید بر حفاظت از طبیعت در جهان است که آغاز آن با حضور نمایندگان ۱۸ کشور جهان در دوم فوریه ۱۹۷۱ میلادی مطابق با سیزدهم بهمن ۱۳۴۹ به میزبانی کشورمان بوده است.

میزبانی ایران در چنین پیمانی باعث شد تا نام رامسر بر کنوانسیون بین المللی تالاب‌ها نقش ببندد و پرچم پیشرفته‌ترین کنوانسیون زیست محیطی جهان در مقر دائمی آن در شهر گلند سوئیس با نام رامسر مزین شود و همه ساله این روز به عنوان روز جهانی تالاب‌ها در سراسر جهان پاس داشته می‌شود.

شهریور ماه امسال هم بیش از ۶ میلیون مسافر طی یک هفته به گیلان آمدند و صف‌های چند لایه بنزین، استیصال در راهبندان، شلوغی و ترافیک جای، جای استان، چهره ناخوش اتراق‌های خیابانی، بیداد زباله و کمبود ارزاق عمومی ظرف یک هفته، گردشگری گیلان را در شوک فرو برد.

اسفند ماه هم وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برای بازدیدی ۲ روزه به منظور بررسی چالش‌ها و فرصت‌های حوزه گردشگری به گیلان وارد شد.

در این سفر وزیر علاوه بر بازدید از برخی زیرساخت‌های گردشگری استان چون طرح توسعه هتل دریا لنگرود و موزه دفاع مقدس، موزه مردم شناسی رودبار، چندین پروژه اقامتی را افتتاح کرد.

گیلان ۱۴۰۳ در یک نگاه

انتصاب فرمانداران زن و اهل سنت در گیلان

اما شاخص ترین وقایع عرصه سیاسی بعد از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری انتصابات استان است.

با انتصاب هادی حق شناس به عنوان استاندار گیلان در مهرماه امسال؛ او مدتی بعد طی ارزیابی هاو مشاوره هایی که داشت تعیین فرمانداران جدید شهرستان های استان را آغاز کرد اما در میان این احکام انتصاب سه فرماندار زن و یک فرماندار اهل سنت شاخص تر بود.

حق شناس در آذرماه طی حکمی عصمت محمد دوست را به فرمانداری شهرستان تازه تاسیس خمام منصوب کرد و به این ترتیب برای نخستین بار بعد از انقلاب در گیلان یک زن در جایگاه فرمانداری قرار گرفت.

سمیرا حسنی نیز بعنوان دومین فرماندار زن در آذرماه با حکم استاندار گیلان سرپرست فرمانداری شهرستان رودبار شد.

حق شناس پس از سپردن مسئولیت فرمانداری ۲ شهرستان به بانوان طی حکمی نخستین فرماندار اهل سنت گیلان را معرفی کرد.

ایرج شاهی نخستین سرپرست فرمانداری اهل سنت بود که در شهرستان رضوانشهر به صورت رسمی با حضور و استقبال گسترده مردم و مسئولان و علمای اهل تشیع و تسنن رضوانشهر و شهرستان های اطراف معرفی شد.

بهمن ماه ۱۴۰۳ نیز استاندار گیلان در حکمی دیگر سیده زهره میراعلمی را به عنوان سومین فرماندار زن در گیلان منصوب کرد.

گیلان ۱۴۰۳ در یک نگاه

اجرای مانور امداد و نجات در دریای خزر

رزمایش مرکب امداد و نجات دریای خزر با نام AZIREX۲۰۲۴ و شعار همکاری برای صلح و دوستی coopration for peace and friendship نیز در دریای خزر میان جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان به میزبانی نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در بندرانزلی برگزار شد.

در این رزمایش شناورهای نیروی دریایی جمهوری آذربایجان شامل؛ شناور های امداد و نجات G۱۲۹ و A۶۴۰ و شناور۴۵ SB روسیه برای شرکت در رزمایش مرکب امداد و نجات دریایی وارد منطقه عمومی رزمایش خزر در آبهای داخلی ایران شدند.

این رزمایش که با شعار “همکاری برای صلح و دوستی” در دریای خزر برگزار شد، یگان‌های شناور و پروازی نیروهای دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران شامل ناوشکن دیلمان، ناوهای موشک انداز «سپر»، «پیکان»، «جوشن»، یک فروند بالگرد ۲۱۲ AB و شناور نیروی دریایی سپاه پاسداران با نام «شهید بصیر»، شناورهایی از دریابانی فرماندهی انتظامی کل کشور و همچنین شناورهای امداد و نجات G۱۲۹ و A۶۴۰ جمهوری آذربایجان حضور داشتند.

وقایع ورزشی از توهین به لهجه گیلکی تا رقابت های کبدی ساحلی جهان

در حوزه ورزشی نیز رضا درویش مدیرعامل باشگاه پرسپولیس که در یک برنامه تلویزیونی به لهجه گیلکی توهین کرد موجب واکنش های متعددی از سوی گیلانی ها و غیره در این رابطه شد و هیات فوتبال هم استان از وی شکایت کرد.

اما در رویدادی ورزشی منطقه آزاد انزلی میزبان نخستین دوره رقابت‌های کبدی ساحلی قهرمانی جهان بود که با قهرمانی تیم جمهوری اسلامی ایران خاتمه یافت.

این مسابقات که به مدت چهار روز با حضور ۱۰ تیم در مجموعه ورزش‌های ساحلی زنده یاد سیروس قایقران منطقه آزاد انزلی برگزار شد تیم‌های کبدی ساحلی ایران، نپال، پاکستان، ترکمنستان، لبنان، عراق، دانمارک، آلمان، کنیا و فلسطین حضور داشتند.

گیلان همچنین میزبان دوازدهمین دوره جشنواره مرشدان برتر کشور گرامیداشت جبهه مقاومت بود. در این جشنواره حدود ۱۰۰ مرشد برتر از استان های مختلف کشور به مدت ۲ روز به صورت انفرادی و گروهی در زورخانه حضرت علی(ع) رشت با هم به رقابت پرداختند.

گیلان ۱۴۰۳ در یک نگاه

زخم حوادث بر پیکر گیلان

گیلان در سال ۱۴۰۳ حوادث تلخی هم پشت سر گذاشت.

بزرگترین حریق استان گیلان در اردیبهشت ماه رقم خورد و بامداد ۱۳ اردیبهشت‌ماه در میان تاریکی شب شعله های آتش از ساختمان های چوبی روستای گردشگری امام‌زاده ابراهیم شفت (واقع در غرب گیلان) به آسمان زبانه کشید و ۴۰ ساختمان شامل بیش از ۱۲۰ خانه و مغازه را سوزاند و خاکستر کرد اما خوشبختانه این آتش سوزی خسارت جانی در بر نداشت.

۱۸ خرداد هم تالاب انزلی دچار حریق شد و بخشی از نیزارهای این تالاب بین المللی در روستای «ترب گوده» طعمه آتش شد و با اقدام جوامع محلی و آتش نشانی پس از چهار ساعت این آتش سوزی هم مهار شد.

اما سومین آتش سوزی به ساعت ۱:۳۰ بامداد سه شنبه ۲۹ خردادماه در بیمارستان قائم(عج) رشت رخ داد که بلافاصله با تلاش نیروهای آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری رشت این آتش سوزی کامل مهار شد؛ اما هشت بیمار در مسیر انتقال به سایر مراکز درمانی فوت شدند.

۳۰ خرداد رئیس کل دادگستری گیلان اعلام کرد در رابطه با حادثه آتش سوزی بیمارستان قائم(عج) رشت چهار نفر بازداشت شده اند.

در حادثه ای دیگر هم به تاریخ دوم تیر نیز سه نوجوان که بین ۱۵ تا ۱۸ سال سن داشتند در مناطق کوهستانی روستای برآرود بخش خورگام شهرستان رودبار که بدلیل رگبارهای شدید و جاری شدن سیلاب در زیر پل پناه گرفته بودند جان خود را از دست دادند.

سلسله حوادثی که در این استان در سال ۱۴۰۳ رخ داد و سرو و صدا کرد به همینجا ختم نشد و ۱۴ شهریور نیز رئیس پلیس آگاهی فرماندهی انتظامی استان از وقوع قتل مرموز زن و مرد جوانی در یک منزلی ویلایی اجاره ای در حوالی شهر رشت خبر داد. زن ۳۶ ساله و موزیسین و مرد ۳۷ ساله غیربومی در این منزل ویلایی اجاره ای با سلاح گرم به قتل رسیدند.

اما در حادثه دیگری در همین ماه (شهریور ماه) دادستان لاهیجان اعلام کرد: پنج افسر نیروی انتظامی در ارتباط با پرونده فوت یک متهم در لاهیجان تحت نظرگاه فرماندهی انتظامی این شهرستان قرار گرفتند؛ این افراد پنج نفر از افسران نیروی انتظامی بودند که برای آنها قرار بازداشت موقت صادر شد این حادثه نیز حواشی و سرو صدای زیادی در پی داشت.

مهرماه نیز دادستان تالش علیه سه عضو شورای شهر هشتپر (تالش) به علت تضییع حقوق عامه ومعطلی امور شهری اعلام جرم کرد که عزل شده و اعضای علی البدل جایگزین آنان شدند.

اما در دیماه حادثه ای رخ داد که سرو صدای زیادی به پا کرد آن هم خبری بود که حاکی از گروگان‌گیری دو ساله یک خانواده در رشت بود موضوع که ابعاد گسترده و حواشی زیادی را به دنبال داشت گروگانگیری که بر اساس آنچه دادستان رشت مطرح کرد از دیماه ۱۴۰۰ با گروگانگیری یک خانواده توسط دو برادر و یکی زن همدستشان آغاز شد و با بازداشت گروگان‌گیرها طی آذرماه پایان یافت.

در حادثه ای دیگر در آبان ماه رودخانه کرگانرود تالش طغیان کرد و پل جمهوری اسلامی معروف به پل بیست متری (در مسیر کنارگذر تالش) این شهر را مسدود کرد.

گیلان ۱۴۰۳ در یک نگاه

اما در ۲۰ بهمن هم سیلی دیگر رخ داد و پس از بارش های سیل آسا در استان گیلان بویژه شهر رشت سیل وارد خانه‌های مردم منطقه پیربازار شهرستان رشت شد و برآورد اولیه سیل نشان داد به ۲ هزار خانوار در استان خسارت وارد شده است. پس از وقوع این حادثه در پی پیگیری های استاندار وزیر کشور و ستاد مدیریت بحران و سایر دستگاه های استانی به موضوع ورود کردند و حدود ۳۰ ارزیاب بنیاد مسکن کشور در منطقه پیربازار رشت خسارت های ناشی از سیل را بررسی کردند.

اندکی بعد در حادثه ای دیگر به تاریخ پنجم اسفند ماه مهارت خلبان جان مسافران پرواز بندرعباس-رشت را نجات داد. پرواز شماره ۶۴۶ بندرعباس به رشت به هنگام فرود در فرودگاه رشت در قسمت چرخ دچار مشکل شد که مهارت خلبان توانست جان ۹۳ سرنشین این پرواز را نجات دهد.

فوت ” عبدالحسین توشه “ هنرمند فقید و بازیگر توانای سینما، تلویزیون و تئاتر کشور هم مردم گیلان را اندوهگین کرد.

در جریان وقوع انفجار در یک کارخانه بسته‌بندی زیتون و روغن زیتون در شهرک صنعتی بابائیان منجیل، یک دستگاه سپراتور(دستگاه جداساز روغن از سایر ناخالصی ها) در این کارخانه منفجر شد و موجب شد قطعات آن به اطراف پرت شود که در جریان آن این قطعات پرتاب شده منجر به فوت یکی از کارگران شد و دیگری را به شدت مجروح کرد.

سقوط هواپیمای آموزشی فراجا از مبدا فرودگاه مهرآباد به گیلان که در حوالی کوچصفهان رخ داد هم حادثه دیگری در این اواخر بود که خلبان و کمک خلبان و مهندس پرواز(هیچ یک از این شهدا گیلانی نبودند) شامل؛ سرهنگ استاد خلبان کیومرث خوانساری، سرهنگ خلبان جعفر فیضی پور و سرهنگ مهندس پرواز ابراهیم ابراهیم زاده به شهادت رسیدند.

امسال خاک گیلان پس از ۳۸ سال پیکر شهید تازه تفحص شده ارتش، شهید حجت کاروان واجاری را در برگرفت. پیکر مطهر شهید حجت کاروان واجاری در حالی به زادگاهش بازگشت که روح مادر چشم انتظارش در آسمانها به او پیوسته بود.

حجت کاروان واجاری از سربازان نیروی زمینی ارتش بود که ٢٩ آذر سال ۶۶ در منطقه زُبیدات به شهادت رسید و پیکر وی پس از گذشت ٣٨ سال در جریان تفحص پیدا و به میهن اسلامی بازگردانده شد و از طریق آزمایش دی. ان. ای شناسایی شد.

سرپرست ریاست جمهوری؛ وزیر کشور؛ وزیر صنعت، معدن و تجارت؛ وزیر راه و شهرسازی دولت سیزدهم؛ رئیس قوه قضائیه، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی؛ وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری؛ نماینده رئیس جمهور در هماهنگی اجرای سیاست‌های کلی توسعه دریامحور در دولت چهاردهم؛ کمیسیون اقتصای مجلس نیز میهمانان گیلان در سال ۱۴۰۳ بودند.

مطالب پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا