آخرین خبرهااسلایدرتدبیر ورزشیخبر داغفوری

قهرمان پیلاتس کشور: پیلاتس؛ مسیری برای بازگشت به جوانی

قهرمان پیلاتس کشور: پیلاتس؛ مسیری برای بازگشت به جوانی

جاودانگی در جوانی موضوعی نیست که تنها ذهن ادبیات و هنر جهان را در نوردیده باشد بلکه محققان و دانشمندان نیز هر بار در این راستا پژوهش‌هایی تازه به دنیا ارائه می دهند اما امروز بانوی قهرمان پیلاتس کشور تاکید دارد که ورزش بویژه پیلاتس مسیری برای حفظ جوانی و البته بازگشت به آن بدون در نظر گرفتن سن است.

به گزارش تدبیرشرق به نقل از ایرنا، پیلاتس ورزشی است که به طور خاص برای تقویت تمرکز و هماهنگی بین ذهن و بدن طراحی شده است که این خصوصیات آن را به ورزشی ایده‌آل برای افراد مسن تبدیل می‌کند؛ تمرینات مرتبط با ذهن و بدن در پیلاتس نه تنها به حفظ و بهبود تعادل و انعطاف ‌پذیری کمک می‌کنند، بلکه بر تقویت حافظه و کاهش خطر ابتلا به زوال شناختی نیز تأثیر مثبت دارند.

همه انتشار این گزارش از نصب یک عکس شروع شد؛ عکس بانویی جوان با مدال طلا و نقره در دست بر سر در یک باشگاه در رشت؛ عکس متعلق به سیده عاطفه حسینی برنده مدال طلا و قهرمان پیلاتس کشور در سال گذشته و همچنین دارنده مدال نقره امسال درمسابقات کشوری پیلاتس در استان یزد بود؛ توجه به شکوفایی بانوان در حوزه‌های متعدد از سوی دولت چهاردهم موجب شد تا از این بانوی موفق در حوزه ورزشی تقاضا کنیم با حضور در دفتر ایرنا مرکز گیلان، در خصوص این رشته ورزشی با مردم سخن بگوید.

شل سیلور استاین شاعر و کاریکاتوریستی است که به زعم من اگر چه بیشتر به نوشته‌های کمیک گونه اش مشهور است اما گفته های جدی اش نیز بسیار قابل اعتناست؛ از آن جمله ” جسم را قبل از موعد مقرر تباه نکن ” که همیشه به یاد داشتم تا اینکه بار دیگر با صحبت های سیده عاطفه حسینی بانوی قهرمان پیلاتس کشور در ذهنم مکرر شد.

ورزش عصای پیری است
این مربی پیلاتس در گفت و گو با خبرنگار ایرنا مدام تاکید می کرد: باید جامعه به این باور برسد که ورزش نه یک انتخاب لوکس بلکه عصای روزگار پیری است.
وی ادامه می دهد: وقتی در خیابان بانو یا آقای سالمندی را می بینم که با دشواری قدم از قدم برمی دارد بسیار حسرت می خورم که چرا وقتی می توان با افزودن چند حرکت ساده قدری راحت تر زندگی کرد متولیان فرهنگی و فرهنگ سازی این موضوع را بطور جدی مورد تاکید قرار نمی دهند.

وی می گوید: دلم می خواهد خانواده های تک به تک این سالمندان دلنشین را ببینم و به آنان بگویم حتی همین الان هم برایشان دیر نیست لطفا ! سالمندان را وادار به حرکت کنید.
دارنده مدال طلای پیلاتس بیان می کند: درک می کنم زندگی دشوار شده است اما انسان هوشمند، با تدبیر و ممارست عاقلانه می تواند به زندگی اش روحی تازه ببخشد از اینرو نقش متولیان فرهنگی و فرهنگ سازان رسانه‌ای پررنگ می‌شود.
حسینی که از کودکی در انواع شاخه‌های ورزشی بصورت تجربی و علمی تلاش کرده و اینک در ۳۳ سالگی در شاخه پیلاتس به شکوفایی رسیده است، بیان می کند: جامعه باید به این باور برسد که با ورزش می توان از سالمندی لذت برد.
وی بیان می کند: تعاریف جهانی نشان از تغییر دارد اما متاسفانه هنوز در کشور ما ۶۰ ساله‌هایمان گمان می‌کنند این سن، سن رسیدن انواع آلام و دست و پنجه نرم کردن با انواع آرتروز، دیابت، فشارخون و بیماری های مختلف است حال آنکه امروز ۶۰ تا ۸۰ سالگی در جهان بهترین سال‌ها برای لذت واقعی زندگی است.
این مربی پیلاتس می گوید: درک شرایط دشوار اقتصادی موضوع غیر قابل لمسی نیست اما می‌خواهم تاکید کنم گنجاندن ورزش در سبک زندگی هر فرد واقعا موضوع به اصطلاح لاکچری یا همان تجملاتی نیست؛ «می خواهم تاکید کنم جامعه باید به این باور برسد برای درک این موضوع هیچ سنی دیر نیست و ورزش را در هر سنی می توان آغاز کرد.»
حسینی ادامه می دهد: یکی از جذاب‌ترین فواید پیلاتس این است که این ورزش برای همه مناسب است فارغ از سن یا سطح آمادگی فیزیکی؛ پیلاتس تمرینات متنوعی دارد که می‌توان آن‌ها را مطابق با نیازها و توانایی‌های فردی هر شخص تنظیم کرد.
وی اظهار کرد: فرقی نمی کند به دنبال تقویت بدن خود باشید و یا هدفتان کاهش استرس و افزایش آرامش ذهنی باشد؛ پیلاتس می‌تواند گزینه‌ای ایده‌آل برای شما باشد البته اگر شرایط پزشکی خاصی دارید، قبل از شروع به انجام پیلاتس توصیه می‌شود که حتما با پزشک خود مشورت کنید تا از امنیت و سودمندی آن برای وضعیت خاص شما اطمینان حاصل کنید.

با ورزش به سال های جوانی بازگردید

این دارنده رتبه نقره پیلاتس کشوری با تاکید بر اینکه از ورزش نهراسید و باورکنید می توان با ورزش از هر سنی که شروع کنید به سال های جوانی بازگردید، می گوید: این موضوع یک تحقیق علمی نیست نتیجه سال ها تجربه است و به وضوح این را در شاگردان ورزشی‌ام تجربه کرده‌ام.
وی ادامه می‌دهد: یکی از مدیران مدارس رشت که دانش آموخته رشته تغذیه هم بود در سن ۵۰ سالگی با وزنی بالای صد کیلوگرم پیش من شروع به آموزش پیلاتس کرد و گفت از کاهلی بدن خسته شده و فقط می خواهد حرکت کند اما بطرز شگفت آوری پس از گذشت ۱۰ ماه تمرین نمی شد به هیچ عنوان باور کرد این زن همان بانویی است که ۱۰ ماه گذشته ورزش را شروع کرد و در کنارش سبک تغذیه سالم خوری را نیز برگزید.

وی می گوید: اصلا نام ورزش پیلاتس از همان ابتدا «کنترولوژی» بود اما در پاسداشت مبدع این شاخه ورزشی « جوزف پیلاتس» که سربازان زیادی را در جنگ جهانی دوم با همین شاخه ورزشی نجات داد به پیلاتس تغییر یافت.
دغدغه و دلسوزی سلامت مردم هر بار بیشتر در لحن این مربی ورزشی هویدا می شود و هر بار بیشتر می خواهد مردم به ورزش بعنوان موضوعی « اگر شد» نگاه نکنند؛ بلکه تاکید می کند ورزش باید بعنوان موضوعی ضروری و حتمی در برنامه آنان بصورت آگاهانه گنجانده شود.
حسینی ادامه می دهد: پیلاتس رشته ای است که روی تمام بدن تاثیر می گذرد و عضلات عمقی را بشدت درگیر می کند و باعث می شود افراد راست قامتی خوبی پیدا کنند و با بدن خویش بیشتر آشنا شوند و وقتی علم بیشتری به بدنشان پیدا کنند باعث می شود روی فعالیت های روزانه آگاه تر کار کنند.
او می گوید: ورزش برای زنان ضروری و مهم است زیرا علاوه بر بارداری و مدیریت خانه پرورش فرزندان را نیز بر عهده دارند و تناسب اندام تنها جزء کوچک انجام یک فعالیت ورزشی است؛ و باید بدانید ورزیدگی، رشد عضلات، اعتماد به نفس، آرامش روح ،کاهش تنش و تنظیم هورمون‌ ها فواید ادغام شده در انجام حرکت های پیلاتس است.

قهرمان پیلاتس کشور: پیلاتس؛ مسیری برای بازگشت به جوانی

عضلات را بازگردانید

این مربی ورزشی تصریح کرد: بدن ما هر سال درصد زیادی از عضلات را از دست می دهد و فرتوت می شود؛ اگر فرد در این حین به بیماری مثل دیابت هم دچار شود عضلاتش را سریع تر از دست می دهد اما جامعه باید به این باور برسد با ورزش می توان بدن را بیدار و عضلات را بازگرداند؛ بطوریکه می توان با تمرینات قدرتی و ورزش جسم‌مان را از ۵۰ سالگی به درصد عضلات ۳۰ سالگی برسانیم و بدون در نظر گرفتن سن جوان ماند.

دارنده مدال طلای نخستین المپیاد کشوری پیلاتس بار دیگر تاکید می کند: هر چقدر این عضلات قوی تر شوند در سنین بالاتر کمک می کند کارها را راحت تر و بدون کمک افراد انجام دهیم و بهترین محبت برای سالمندان ترغیب به ورزش آنان است تا بدنشان را بیدار و عضله سازی کنند؛ اینجاست که می گویند عضلات عصای پیری شما هستند و این برنامه ریزی باید برای سالمندان انجام شود.

اگر چه برآیند سخن چنین است که این ورزش انعطاف‌پذیر می‌تواند به ما کمک کند تا سطح جدیدی از تناسب اندام و بهزیستی را تجربه کنیم وعلاوه بر این‌ها تاکید بر تکنیک‌های تنفس عمیق و تمرکز در پیلاتس به آرامش ذهن، کاهش سطح اضطراب و کاهش علائم افسردگی کمک می‌کند امابه نظر می رسد دعوت به خود بازبینی برای درک بهتر خود، حاصلی از این مصاحبه بود که بر اساس دغدغه این ورزشکار ‌حرفه‌ای آدمها باید به نسبت نوع پرورش و استعدادشان در بایگانی ذهنشان جای مناسبی به ورزش اختصاص دهند.
پس خسته نشوید؛ نفس تازه کنید و ادامه دهید تا شاعرانگی «خوشا نو بهاران و فصل جوانی» مکرر باشد.

گزارش از مرضیه ضامن

مطالب پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا