آخرین خبرهااستان هااسلایدرخبر داغفوری

غیر بومی‌ها، تاراج اراضی کشاورزی گیلان و ناکارآمدی کمیسیون ماده ۹۹

نظارت جهاد کشاورزی کافی نیست

غیر بومی‌ها، تاراج اراضی کشاورزی گیلان و ناکارآمدی کمیسیون ماده ۹۹

درد فقط اینجا نیست بلکه تغییر کاربری‌ها به اراضی خارج طرح هادی هم رسوخ کرده است و اراضی‌های چند هزار متری را به قطعات خیلی کوچک تقسیم کرده و خاک ریزی می‌کنند و به غیر بومی‌ها می‌فروشند.

به گزارش تدبیرشرق به نقل از دیارمیرزا، گیلان از استان‌هایی است که زمین‌هایش در تقسیم‌بندی بر مبنای قوانین مرتبط با زراعت، جز زمین‌های در جه ۱ تا ۴ است که برای زراعت و باغداری مناسب است و تغییر کاربری آن باید طبق ضوابط و قوانین که به تازگی از دیوان عدالت اداری صادر شده انجام گیرد که همین امر بسیاری از روستاییان را با مشکل مواجه کرده است.

هرچند با روی کار آمدن دولت جدید، استاندار و نمایندگان گیلان در حال پیگیری هستند تا بتوانند مشکلات مردم در خصوص تغییر کاربری‌ها را حل کنند.

زمین‌هایی که در داخل طرح هادی قرار دارند، قابلیت رفتن به کمیسیون تغییر کاربری را داشتند که با قانون جدید و بسته شدن کمیسیون، می‌توان گفت فروش زمین از بومی‌ها به غیر بومی‌ها افزایش یافته و غیر بومی‌ها نیز با خلاف‌سازی‌ها در زمین‌های کشاورزی در حال تغییر کاربری گسترده زمین‌ها هستند و بعضا به نظر میرسد که هیچ نظارتی نیز بر آن‌ها نیست و تنها به کمیسیون ماده ۹۹ ارجاع داده می‌شود که بررسی در کمیسیون هم برای هر پرونده بیش از یکسال طول می‌کشد و بعد از آن نیز عموما با سفارش، لابی و فشارهای بیرونی، جریمه‌ها در حد ناچیزی بوده که آن هم یکجا پرداخت نخواهد شد و به صورت اقساط صورت می‌گیرد.

درد فقط اینجا نیست بلکه تغییر کاربری‌ها به اراضی خارج طرح هادی هم رسوخ کرده است و اراضی‌های چند هزار متری را به قطعات خیلی کوچک تقسیم کرده و خاک ریزی می‌کنند و به غیر بومی‌ها می‌فروشند.

اوضاع به گونه است که انگار جهاد کشاورزی استان نیز هیچ گونه نظارتی در این مورد انجام نمی‌دهد به گونه‌ای که در مورد هر زمین کشاورزی خارج طرح، حتی دیوارگذاری و ساخت و ساز را منوط به نظریه کارشناس دادگستری کرده و اعلام می‌کند که بدون حکم نمی‌تواند اقدامی در جهت جلوگیری از ساخت و ساز غیرمجاز انجام دهد.

در دادگستری نیز رسیدگی چنین پرونده هایی، چندین ماه و حتی بیش از یکسال طول می‌کشد و در نهایت صاحب زمین با این توجیه که چند سالی است دیوارگذاری یا خاکریزی کرده‌ام و اگر قرار به برخورد بود باید بدوا برخورد می‌شد و… در نهایت زمین چند هزار متری خارج طرح را، تغییر کاربری داده و بدون هیچ گونه جریمه‌ای به ساخت و ساز خود ادامه می‌دهد.

طبیعی است که اگر به همین منوال باشد در چند سال آینده زمینی در گیلان برای زراعت باقی نخواهد ماند و استان گیلان که اقتصاد آن بر پایه کشاورزی است برای تامین نیاز ساکنین خود درمانده خواهد شد.

حال اینکه چه کسی متولی حفظ و حراست زمین‌های کشاورزی استان است، علامت سوال بزرگی است که امیدوارم مدیران مربوطه از جمله جهاد کشاورزی گیلان پاسخگوی آن باشند.

مطالب پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا