آخرین خبرهااستان هااسلایدرتیتر اولخبر داغفوریکافه تدبیرشرق

تیغ بی‌کفایتی بر شریان سلامت مردم گیلان

سکوت محمدتقی آشوبی هم‌زمان با مرگ مشکوک یک بیمار دیگر در بیمارستان نورانی تالش

تیغ بی‌کفایتی بر شریان سلامت مردم گیلان

اختصاصی تدبیرشرق// تاریخ مرگ و ماتم است و به نظر جان انسان در این بازه زمانی بی‌ارزش‌ترین کالایی است که در جهان وجود دارد چرا که هیچ توجهی به آن نمی‌شود و تنها رسیدن به اهداف به سرلوحه سران کشورهای جهان تبدیل شده‌است و‌ جنگ و درگیری به همراه منفعت طلبی به برنامه روزانه تبدیل شده‌است و هرگاه اخبار را مشاهده می‌کنیم بوی خون می‌دهد.

اما در ایران نیز وضعیت به گونه‌ای دیگر رقم می‌خورد و از قاعده بی‌توجهی به اهمیت جان انسان‌ها مستثنی نیست؛ یک روز منابع رسمی بدون هیچ خجالتی اعلامی می‌کنند که ۵۰هزار انسان که پدر و مادر و فرزند یک خانواده هستند بخاطر آلودگی هوا جان خود را از دست می‌دهند، روز دیگر اخبار منتشر می‌شود که ۲۰هزار نفر بر اثر تصادفات رانندگی و کیفیت پایین خودرو و جاده از بین می‌روند و گاهی نیز شاهد آن هستیم که بر اثر ضعف عملکرد یک پزشک جان مردم قربانی می‌شود! البته در کنار همه این مسائل، جنایات و قتل و درگیری‌های منجر به مرگ هم باید به آن اشاره کنیم!

در تازه‌ترین رویدادهایی از این جنس بی‌توجهی به جان انسان‌ها خبر رسیده که بازهم در بیمارستان نورانی تالش یک نوزاد ۴۸ روزه جان خود را از دست داده است.

رئیس بیمارستان تالش در این زمینه گفته یک نوزاد ۴۸ روزه یکشنبه شب در بخش نوزادان بیمارستان شهید نورانی تالش در حالی که کادر درمان مشغول احیا و کمک به بازگشت تنفس در نوزاد بودند، جان خود را از دست داد. محسن شرقی درباره ماجرای جان باختن نوزاد ۴۸ روزه تالشی اظهار کرد: نوزاد در بیمارستان شهید نورانی تالش با تشخیص اولیه ذات‌الریه جان خود را از دست داد و تلاش‌های کادر درمان برای احیای او بی‌نتیجه ماند.به گفته رئیس بیمارستان شهید نورانی تالش، این نوزاد پس از مراجعه اول به یکی از مطب های پزشکی در شهرستان در ۱۴ آذرماه، مراجعه دوم در تاریخ ۱۷ آذرماه و با اختفاء بیماری ساعت ۱۸ دیروز توسط خانواده به یکی از مطب‌های پزشکی در شهرستان مراجعه کرده و با نامه پزشک، به صورت اورژانسی جهت بستری به بیمارستان شهید نورانی تالش، ارجاع می‌شود که علیرغم توصیه پزشک، مراجعه با تاخیر دو ساعته انجام شده است.

البته به نظر این رویداد تلخ حواشی در بر دارد چرا که پزشک معالج نوزاد فوت شده اظهاراتی به زبان آورده که باید در پیگیری‌های قانونی بررسی شود. وی گفته که تمام گزارشات را در بیمارستان نوشتند و گزارش پرستاران را نوشتند و اسمی از من نبود و حتی با مهر پزشک اورژانس گزارش تنظیم شد. من صبح رفتم گفتم من که خودم بودم کلی عملیات احیا انجام دادم چرا اسمی از من نیست و اون موقع تازه یک برگه دادن چیزهایی نوشتم؛من خودم بچه را دیدم اگر از من بپرسند  من خواهم گفت ولی از من چیزی نپرسیدند و من چیزی ننوشتم. امکان ندارد گریه بچه را خفه کند ولی ممکن است ورود شیر زیاد به ریه عامل خفگی شود  که آنها باید میگفتند شیر ندهید یا یک ساعت دیگه بدهید. من نوشتم بخش نوزادان بستری شود ولی بخش نوزادان بستری نمی کردند با زور و دعوای من بستری در بخش نوزادان  انجام شد.پرستاران همکارانی نمی کنند و من اگر سوال کنم به من نمی‌گویند؛ گزارش را خودشان نوشتند.خدا شاهده من میخواستم زود خوب شود و نهایتا سه الی چهار روز خوب شود،گفتند دستورات پزشکی شما را اجرا نکردیم ؛کالبد شکافی مشخص میکند که اثر تزریق بوده یا شیر یا اقدامات پرستاران!

پزشک معالج، اندکی بعد در اقدامی عجیب و تأمل‌برانگیز اظهارات خود را تکذیب کرد و صریح خبر به عنوان منبع انتشار این مطلب نوشت:«دکتر پور مهر معالج نوزاد فوت شده در این فیلم که اصلا از روی کاغذ نوشته شده خوانده نمی شود !! اظهارات منتشر شده در صریح خبر در خصوص اظهارنظر خود را تکذیب کرده و اعلام داشته چنین اظهاراتی نداشته است».

اما کار به این‌جا منتهی نشد و صریح خبر با انتشار فیلم اظهارات پزشک معالج نوشت:«جناب پورمهر که اظهاراتش را تکذیب کرده است این فیلم اظهارات وی می‌باشد تا سیه روی شود هر که در او غش باشد،ان‌شالله فشار برای تکذیب و خواندن بیانیه از روی کاغذ نبوده باشد».

در همین حال رئیس بیمارستان نورانی تالش نیز در این میان اظهاراتی بیان کرده که بیشتر شبیه به بیانیه است تا پاسخ قابل قبول؛ در این اظهارات محسن شرقی درباره ماجرای جان باختن نوزاد ۴۸ روزه تالشی آماده«نوزاد ۴۸ روزه‌ در بیمارستان شهید نورانی تالش با تشخیص اولیه ذات‌الریه جان خود را از دست داد و تلاش‌های کادر درمان برای احیای او بی‌نتیجه ماند.به گفته رئیس بیمارستان شهید نورانی تالش، این نوزاد پس از مراجعه اول به یکی از مطب های پزشکی در شهرستان در ۱۴ آذرماه، مراجعه دوم در تاریخ ۱۷ آذرماه و با اختفاء بیماری ساعت ۱۸ دیروز توسط خانواده به یکی از مطب های پزشکی در شهرستان مراجعه کرده و با نامه پزشک، به صورت اورژانسی جهت بستری به بیمارستان شهید نورانی تالش، ارجاع می‌شود که علیرغم توصیه پزشک، مراجعه با تاخیر دو ساعته انجام شده است».

پس از این بیانیه خبری رییس بیمارستان نورانی، همسر یکی دیگر از فوت شدگان در استوری خطاب به این فرد با عنوان«اندر احوالات پدیده ای به نام بیمارستان شهید نورانی تالش قطب درمانی غرب گیلان»نوشت:«بر خود واجب می‌دانم به سخنان قابل تامل رئیس بیمارستان شهید نورانی تالش در خصوص بيانيه علت فوتی نوزاد ۴۷ روزه مطالبی را به عرض این عزیز برسانم
گرچه مطالب مطرح شده توسط ایشان بسیار زیاد می باشد که نیاز به پاسخ بیشتر میبینم اما به چند مورد اكتفا می‌کنم؛ جناب آقای شرقی، رسانه و اهالی رسانه وظیفه سنگین روشنگری و شفاف سازی را بر دوش گرفته اند و افکار عمومی را به سمت آگاهی هدایت می‌نمایند، لذا اگر قرار بر این باشد که به هر بهانه‌ای، رسانه‌ها را جاهل خواند سنگ روی سنگ بند نخواهد شد.با توجه به جوابیه پزشک قانونی استان گیلان در خصوص فوت بانوی پره سری قصور پزشکی در حین عمل جراحی اعلام شده است چرا با مسببین آن برخورد نشده است چرا تا به امروز در خصوص فوتی آن مرحومه از سوی شما بیانیه صادر نشده است؟امیدواریم آقای شرقی رئیس بیمارستان شهید نورانی تالش به جای بیانیه صادر کردن، در جهت حل معضل عدم مديريت وفشل بودن زیر ساخت انی تالش چاره کند».

اوضاع بهداشت و درمان در گیلان اورژانسی است و به این بیمارستان منتهی نمی‌شود ولی مشخص نیست چرا مسئولان ارشد به داد مردم نمی‌رسند.

چندی پیش پای بازرس کل گیلان به مشکلات حوزه بهداشت و درمان استان رسید و احمد آقایی با اشاره به چالش‌های موجود در این حوزه و لزوم رفع مشکلات مدیریتی در همه بخش‌ها به ویژه بخش دارو ودرمان گفت: رفع مشکلات مردم وظیفه ذاتی مدیران است و اگر مدیری احساس خستگی می‌کند جایش را به مدیران تازه نفس، جوان و با انگیزه بدهد تا کار مردم روی زمین نماند.

بازرس کل گیلان با بیان اینکه این کارگروه در صدد است تا مشکلات و مطالبات مردم در حوزه دارو و درمان را بررسی و رفع کند، افزود: هم اکنون کمبود دارو، نبود نظارت کافی بر نحوه توزیع عادلانه دارو و هزینه‌های بالای دارو و درمان مردم را با مشکل مواجه کرده و این کارگروه با هدف رفع این چالش‌ها و نظارت دقیق‌تر بر نحوه عملکرد متولیان دارو و درمان تشکیل شده و با عزمی جدی این مهم را پیگیری خواهد کرد. وی همچنین با بیان اینکه در بحث سلامت جامعه با کسی مماشات نداریم تاکید کرد: با متخلفان حوزه سلامت که به نوعی سلامت جامعه را تهدید می‌کنند برخورد قانونی خواهد شد.

بی‌شک انگشت اتهام این مشکلات و مصائب در حوزه بهداشت و درمان استان به سمت دکتر «محمدتقی آشوبی» به‌عنوان رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی گیلان است که در دولت رییسی در این جایگاه قرار گرفت و امروز وضعیت بهداشت و درمان استان مشخص است که چه روزگاری دارد و در برابر این موضوع نیز هیچ واکنش خاصی نشان نداده است.

به نظر می‌رسد دولت پزشکیان با توجه به شعارهایی که برای بهبود وضعیت مردم سر داده باید فکری به حال این وضعیت کند و اگر هم به دنبال وفاق هستند باید گزینه‌هایی را بر سر کار بیاورند که سبب سرخوردگی سیاسی و اجتماعی بدنه حامیان نشود و افراد کارآیی لازم را داشته باشند.

مطالب پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا