بی دستآورد مثل مدیرکل جهاد کشاورزی گیلان
صالح محمدی مدیری که جهادی عمل نکرد
اختصاصی تدبیرشرق// سال 1400 پس از انتصاب صالح محمدی به عنوان مدیرکل جهاد کشاورزی استان گیلان توسط جواد ساداتی نژاد وزیر معروفی که پایش به قوه قضاییه بخاطر چای دبش باز شد، کشاورزان گیلانی به ورطه فراموشی سپرده شدند.
گیلان دوکالای استراتژیک به نامهای چای و برنج دارد که درصد زیادی از کشاورزان استان، زندگی خود را با تولید این محصولات میگردانند و متولی امر آن اداره کل جهاد کشاورزی می باشد.
جهاد کشاورزی که نام مبارک جهاد را یدک کشیده حمایت قابل دفاعی از کشاورزان و دامداران ندارد و تاکنون حرکت ویژه، جهادی، انقلابی و حمایتی از قشر آسیبپذیر کشاورز، چایکار و دامدار نداشته است. در حالی که از دستگاه عریض و طویلی همچون جهاد کشاورزی انتظار می رود پشتیبان و حامی این قشر آسیب پذیر باشد اما متأسفانه تاکنون چنین انتظاری محقق نشده است و در حالی که تمام محصولات در کشور با نرخ تورم گران شده است این محصولات استراتژیک گاها ارزان تر هم به دست مصرف کننده رسیده.
صالح محمدی در این سه سال، بدون هیچ برنامه منظم و مدونی شرایط بسیار بدی ایجاد کرده که لازم است وزیر محترم جهاد تغییر در این اداره کل را در اولویت خود قرار دهد تا مدیری توانمند و با سابقه ، بارقه امید در بین جامعه مهم کشاورزی گیلان ایجاد کند .
امروز اگر دچار عدم تعادل قیمت دام زنده و کاهش روزافزون آن شدهایم و هزینه های نگهداری دام به طور فزاینده شدت گرفته و دامداران مجبور به فروش دام با وزن بسیار اندک شدند و راندمان تولید گندم جو و دیگر محصولات رشد قابل توجهی نشده و شاهد گرانی کود، سموم و نهاده های دامی بودیم و خاویار شیلات در سطح استان گیلان به افول رفته در نتیجه سیاست های غلط، آمارهای کذب، نابودگر و مدیریت ناکارآمد جهاد کشاورزی گیلان بوده است.
در حالی که استان گیلان روزی قطب مثبت کشاورزی بوده و در پنج نوع محصول استراتژیک دارای رتبه اول تا پنجم و در ده محصول رتبه دهم تا پانزدهم کشور را داشته، امروز به قهقرا رفته و به نابودی کشیده شده است.
متاسفانه کسانی در صدر امور قرار گرفته و محصولات مهم و استراتژیک را قیمت گذاری می کنند که از قیمت نهایی تمام شده تولید محصول توسط کشاورزان آگاهی ندارند به همین دلیل برخی مواقع قیمتی را پیشنهاد می کنند که کشت محصول با آن قیمت توجیه نداشته و این مسئله سبب کاهش تولید می شود. در ابر بحران کشور یعنی آب، جهاد کشاورزی استان عملا کاری نکرده است چون گیلان را سرزمینی پر آب استنباط کردهاند. باید برای سیستم آبیاری نوین تسهیلات ارزان قیمت قرار داده شود تا همه کشاورزان بتوانند با نصب سیستم های نوین آبیاری حداکثر بهرهوری را در مصرف آب داشته باشند و از هدررفت سرمایه ملی جلوگیری شود.
دانشگاه گیلان یکی از بهترین دانشگاههای کشاورزی کشور را داراست اما دریغ از یک کمک گرفتن ساده! صالح جان محمدی خود دانای کل است و مشاوره آکادمیک اعتقاد ندارد. امیدواریم هرچه زودتر آقای دکتر نوری غزلچه وزیر محترم جهاد کشاورزی به فکر تغییر راس مدیریتی جهاد در استان گیلان باشند تا کشاورزان گیلانی نفسی راحت بکشند.