همه چیز درباره آتشسوزی کمپ ترک اعتیاد لنگرود
از دست دادن بیش از 30 نفر از هموطنانمان در آتشسوزی کمپ ترک اعتیاد در منطقه کلیدبر کومله شهرستان لنگرود سوالات مختلفی را در اذهان عومی درباره جزئیات این حادثه ایجاد کرده است.
حمیدرضا دنیادیده: بامداد امروز بود که حادثه دلخراش آتشسوزی در یک مرکز خصوصی درمان سوء مصرف مواد مخدر در کلیدبر بخش کومله شهرستان لنگرود منجر به کشته و زخمی شدن دستکم ۵۰ تن از مددجویان و کارکنان این مرکز شد.
به گزارش تدبیرشرق، در پی این رخداد تأسفبار و دردناک در کوتاهترین زمان نیروهای امدادی و اورژانس در محل حادثه اعزام و افرادی که هنوز حیات در آنها جریان داشت را به مراکز درمانی رساندند.
حضور مسؤولان ارشد استان در محل حادثه
پیرو افزایش شمار حادثه دیدگان و لزوم ارایه مراقبتهای ویژه درمانی به افراد درگیر در این حادثه، ستاد مدیریت بحران استان در لنگرود تشکیل و هدایت این حادثه به صورت میدانی با حضور استاندار گیلان، رئیس کل دادگستری گیلان، مدیران و مسؤولان عالی استان دنبال شد.
پس از اعزام مصدومان حادثه آتشسوزی لنگرود به مراکز درمانی، فوراً کمیته ویژه پاسخ به بحران در دانشگاه علوم پزشکی گیلان تشکیل و علاوه بر راهاندازی ۲۰ تخت ویژه، تیمهای تخصصی و فوق تخصصی در مرکز آموزشی درمانی ولایت رشت، آماده ارایه خدمت به مصدومان حادثه به جهت کاهش تلفات شد.
در همان ساعت اولیه علاوه بر مسؤولان محلی، دستگاه قضایی نیز وارد میدان شد و به دستور اژهای عاملان این رخداد مورد پیگرد قانونی و توسط دادگستری استان بازداشت شدند.
چرا تعداد حادثهدیدگان زیاد بود؟
یکی از شائبههای مطرح شده در حادثه لنگرود، علت حادثه و شمار بالای آن بود؛ موضوعی که با درایت جلایی، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار سریعاً تشریح و علت آن آتش گرفتن بخاری، سرایت آن به پرده محل استراحت مددجویان و نهایتاً آتشسوزی کل ساختمان اعلام شد.
آیا مددجویان محبوس وبدون حضور پرسنل بودند؟
از دیگر شائبههایی که مجدداً در فضای مجازی مطرح میشد، رها کردن مددجویان کمپ و محبوس کردن غیر مسوولانه بود که این موضوع نیز در گفتوگوی معاون سیاسی و امنیتی استاندار گیلان با این توضیح که نگهبان مجموعه نیز در این حادثه دچار حریق شده و جانباخته است، رد شد.
توضیحاتی درباره تعداد بیماران مرکز
اما همچنان موضوعاتی نظیر ایمنی کمپ، ظرفیت اسمی و پذیرش مددجویان برای درمان سوءمصرف مواد مخدر هنوز مسائل مبهمی است که باید سریعاً تشریح و تبیین شود؛ موضوعی که به گفته جلایی معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار گیلان نشان میدهد تعداد افراد حاضر در کمپ اعم از جانباختگان، مصدومان و افراد نجات یافته بیش از ظرفیت قابل پذیرش بوده است؛ هرچند در بسیاری از مواقع مشاهده میشود که تعدادی از متهمان بیمار و مددخواهان با دستورات قضایی به صورت موقت تا تعیین تکلیف آنها، در این کمپها نگهداری میشوند.
چه کسانی باید پاسخگو باشند؟
سانحه آتشسوزی در کمپ ترک اعتیاد لنگرود موضوعی است که بسیاری از مادران را عزادار، همسران را بیوه و فرزندان را یتیم کرده که باید پس از مشخص شدن علت اصلی حادثه هر یک از مسؤولان نظارتی و اجرایی به سهم خود پاسخگو باشند.
افرادی که بنابر هر شرایطی به بلای خانمانسوز اعتیاد گرفتار شده بودند شب گذشته در یک مرکز خصوصی ترک اعتیاد در حالیکه دوران نقاهت و درمان را سپری میکردند، در اوج غافلگیری جان به جان آفرین تسلیم کردند و نباید به همین راحتی از این رخدادتاسفبرانگیز عبور کرد.
درمان مصدومان بازمانده در حادثه آتشسوزی لنگرود، تسلی دادن به خانوادههای بازمانده و برخورد بدون اغماض و چشمپوشی با بانیان این فاجعه از عمده مطالبات دغدغهمندان و دل سوختگان گیلانی و لنگرودی است.
/فارس