آخرین خبرهااستان هااسلایدر

رئیس جهاد کشاورزی گیلان: هرگونه تغییر کاربری زمین کشاورزی را گزارش دهید!

رئیس جهاد کشاورزی گیلان، ایران را دارای ۱۸ میلیون هکتار اراضی کشاورزی دانست که ۶ میلیون هکتار آن کلاس یک است و تاکید کرد: امروز این ۶ میلیون هکتار به شدت مورد تهدید است و لذا باید هرگونه تغییر کاربری را گزارش دهید.

به گزارش تدبیرشرق، صالح محمدی امروز، ۲۴ مهر در جمع خبرنگاران، سازمان جهاد کشاورزی را متفاوت از سایر دستگاه‌های اجرایی دانست و گفت: امروز در دنیایی زندگی می‌کنیم که مملو از جنگ و کشتار و تضییع حقوق ملت‌هاست؛ از طرف دیگر تغییرات اقلیمی و بلایای طبیعی و محدودیت‌های آب و خاک، آینده ملت‌ها را درگیر کرده و شاهد جنگ آب و غذا خواهیم بود که در این راستا نیازمند استفاده از روش‌های علمی و نوین در بخش کشاورزی هستیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان این حوزه کاری را مرتبط با موجودات زنده دانست و تصریح کرد: با گیاهان و جانوران خشکی و آبزی سر و کار داریم و لذا باید ملاحظاتی را رعایت کنیم که بسیار مهم است، زیرا آفات و بیماری ها و حوادث و بلایای طبیعی، می‌تواند زیرساخت‌ها و سرمایه گذاری‌های بخش کشاورزی را نابود کند که در این راستا نیازمند تصمیمات آنی و خلق الساعه هستیم تا خسارات بخش کشاورزی را کاهش دهیم.

محمدی با بیان اینکه یک درجه کاهش یا افزایش دما می تواند به محصولات کشاورزی باغی و زراعی خسارت بزند و تولیدکنندگان و بهره برداران را از عواید اقتصادی آن محصول محروم کند، گفت: گیلان یکی از استان ها مهم و اثرگذار در بخش کشاورزی است و خداوند استعدادهای طبیعی بالایی به این خطه عطا فرموده که برای تولید محصولات غذایی مورد نیاز بشر امروز لازم است.

وی ایران و گیلان را دارای ظرفیت‌های بسیار ارزشمند در حوزه کشاورزی دانست و بیان کرد: گیلان در تولید برخی از محصولات کشاورزی رتبه های اول تا پنجم را دارد و لذا برای پایداری تولید باید از زیرساخت های کشاورزی حفاظت کنیم.

رئیس جهاد کشاورزی گیلان مهاجرت داخلی را ناشی از کاهش منابع آبی و پدیده گرد و غبار دانست و اضافه کرد: در مهاجرت داخلی شاهد روی آوردن هموطنان به استان های شمالی هستیم که از زیرساخت های کشاورزی برخوردار هستند و نقش مهمی در امنیت غذایی دارند لذا با کمک همه دستگاه های اجرایی و نظارتی و قضایی و امنیتی باید از تغییر کاربری ها به نفع اقتدار غذایی کشور جلوگیری کنیم.

وی اقتدار غذایی را در کنار اقتدار نظامی موجب اقتدار کشور دانست و تصریح کرد: دشمنان همواره به دنبال ضربه زدن به زیرساخت های کشور هستند و لذا در جنگ اقتصادی و تحریم ناجوانمردانه سفره مردم را هدف قرار گرفته اند تا ناامیدی را به جامعه تزریق کنند؛ در این راستا باید به دنبال تقویت بخش کشاورزی باشیم و اهمیت سرمایه گذاری در این بخش را برای سرمایه گذاران تبیین کنیم.

محمدی خواستار هدایت سرمایه گذاری ها به سمت بخش کشاورزی شد و افزود: هر سرمایه گذار باید یک فعالیت اقتصادی در حوزه امنیت غذایی را ایجاد کند تا اقتدار کشور افزایش یابد.

رئیس جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به محدودیت منابع آبی در سال زراعی گذشته، یادآور شد: شرایط به گونه ای بود که باید سناریوی نکاشت را دنبال می کردیم، اما با دستور استاندار، استفاده از منابع آبی موجود مورد توجه قرار گرفت و با همکاری دستگاه ها و رعایت الگوی کشت از سوی کشاورزان، زراعت آب بر برنج را آغاز کردیم.

وی اراضی شالیزاری را مانند سلول دانست که کرت به کرت مرتبط هستند و اضافه کرد: در تاریخ کشاورزی استان ثبت می شود که با ۷۵۰ میلیون مترمکعب آب، زراعت برنج را آغاز کردیم به انجام رساندیم و حتی با افزایش عملکرد محصولات زراعی استان از یک میلیون و ۵۱۳ هزار تن به یک میلیون و ۶۶۴ هزار تن مواجه شدیم.

رئیس جهاد کشاورزی گیلان همچنین از افزایش تولیدات باغی استان از ۷۲۷ هزار تن به ۷۶۲ هزار تن خبر داد و خاطرنشان کرد: در بخش تولیدات محصولات دام و طیور نیز شاهد افزایش ۱۰ درصدی بودیم. در بخش تولید عسل نیز شاهد افزایش عملکرد بودیم و از ۴۶۱۶ تن به ۵۹۵۷ ن رسیدیم.

محمدی با اشاره به افزایش ۱۲۶ درصدی پرداخت تسهیلات تبصره ۱۸ بخش کشاورزی از ۵۳۱ میلیارد تومان به ۱۲۱۱ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۱، خاطرنشان کرد: بانک های عامل نیز در سال گذشته ۴۰۰۰ میلیارد تومان تسهیلات در بخش کشاورزی پرداخت کردند.

وی از ایجاد ۱۸۰۰ شغل دائم در بخش کشاورزی خبر داد و بیان کرد: کاهش ضایعات برنج از مزرعه تا فرآوری را در دستور کار قرار دادیم و با معاینه فنی کمباین ها شاهد کاهش هشت درصدی ضایعات برنج بودیم؛ در بخش فرآوری نیز رشد چهار درصدی داشتیم.

رئیس جهاد کشاورزی گیلان، توسعه بخش کشاورزی استان را مبتنی بر دانش دانست که با همکاری دانشگاه ها و مراکز علمی و تحقیقاتی دنبال می شود و متذکر شد: برنامه ریزی مدونی را برای تولید مرغ داریم و استان سوم در تولید مرغ هستیم.

وی با بیان اینکه در جنگ اقتصادی حفاظت از اراضی کشاورزی سخت است، عنوان کرد: حفاظت از اراضی کشاورزی جزو راهبردهای دولت سیزدهم و وزارت جهاد کشاورزی است و لذا در مقابل تغییر کاربری خواهیم ایستاد.

محمدی، ایران را دارای ۱۸ میلیون هکتار اراضی کشاورزی دانست که ۶ میلیون هکتار آن کلاس یک است و تاکید کرد: امروز این ۶ میلیون هکتار به شدت مورد تهدید است و لذا باید هرگونه تغییر کاربری را گزارش دهید.

رئیس جهاد کشاورزی گیلان، کیوی را یکی از محصولات ارزآور گیلان دانست و عنوان کرد: نیمی از تولید کیوی کشور در گیلان رقم می خورد و شرایط خوب اقتصادی و اشتغالزایی را به دنبال دارد، اما عمده مصرف آن در خارج از کشور بوده که در این راستا میز تخصصی کیوی را جهت شناسایی بازارهای مطمئن تشکیل دادیم؛ در بخش گیاهان دارویی و گل و گیاهان زینتی و فندق و… نیز زمینه صادرات را فراهم کردیم.

وی در ادامه بیش از ۸۰ درصد برنج تولیدی استان را بومی و کیفی دانست و خاطرنشان کرد: در راستای حفظ کاربری، رفع تداخل و صدور اسناد کشاورزی را به نفع کشاورز با هدف تداوم کشاورزی دنبال می کنیم.

محمدی از لایروبی ۲۰۰۰ هکتار از مجموع ۹۰۰۰ هکتار آب بندان در سطح استان خبر داد و بیان کرد: نیاز آبی استان در بخش کشاورزی دو تا دو و نیم میلیارد مترمکعب در سال است، در حالی که سالانه حدود هفت میلیارد مترمکعب روان آب از جلگه وارد دریای خزر می شود.

رئیس جهاد کشاورزی گیلان در پایان به فعالیت ۹۰۷ واحد مرغداری گوشتی در استان اشاره کرد که ۹۹ واحد آن مرغداری مادر و ۱۱ واحد مرغداری اجداد و ۲۱ واحد جوجه کشی است و تصریح کرد: در هر دوره پرورش، ۲۳ میلیون قطعه جوجه تولید می شود که  نقش مهمی در امنیت غذایی دارد.

/ایسنا

مطالب پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا