آخرین خبرهااسلایدربین المللخبر داغ

ویدیوی جنجالی از مفتی عربستان که خواستار تاسیس مذهب جدید در اسلام شد

مذهب جدیدالمغامسی در یک شبکه سعودی با اشاره به اینکه «امیدوار است که مذهب اسلامی نوینی توسط او ایجاد شود»، بیان کرده بود: «امروزه یک شکاف در امت اسلامی وجود دارد و آن هم تاسیس مذهب فقهی نوین در دین اسلام است.

اظهارات جنجالی شیخ صالح المغامسی امام جماعت سابق مسجد قباء در مدینه منوره که خواستار تاسیس مذهبی جدید در دین اسلام شده بود باعث جنجال و واکنش‌های زیاده شده است.

به گزارش خبرآنلاین، المغامسی در یک شبکه سعودی با اشاره به اینکه «امیدوار است که مذهب اسلامی نوینی توسط او ایجاد شود»، بیان کرده بود: «امروزه یک شکاف در امت اسلامی وجود دارد و آن هم تاسیس مذهب فقهی نوین در دین اسلام است.

اظهارات این مفتی عربستانی در فضای مجازی و محافل مختلف این کشور جنجال به پا کرده است.

در همین راستا دبیرخانه شورای علمای ارشد عربستان سعودی به اظهارات شیخ صالح المغامسی واکنش نشان داد. دبیرخانه هیئة کبار العلماء در بیانیه‌ای اعلام کرد: «دعوت به تاسیس مذهب فقهی نوین اسلامی، فاقد عینیت و واقع بینی است.»

این هیات در بیانیه‌ای تشریح کرد: «فقه اسلامی با مذاهب فقهی معتبر آن و اجتهادات متنوع آن پاسخگوی تمام خواسته‌های زندگی مدرن است و نیاز‌های خود را با شریعت اسلامی تطبیق می‌دهد و مجامع علمی و فقهی که اجتهاد جمعی را اعمال می‌کنند، بر آن صحه می‌گذارند.»

در ادامه این بیانیه آمده است: از نعمت‌های خداوند بر مسلمانان- در زمان کنونی- تسهیل اجتهاد جمعی از طریق این هیئت‌ها و مجامع علمی است که با نیاز‌های جامعه و تحولات معرفتی، اجتماعی و اقتصادی آن تعامل مثبتی دارد و صد‌ها تصمیم صادر شده از سوی این هیئت‌ها و مجامع در زمینه‌های مختلف گواه روشنی بر این امر است.»

صالح المغامسی پیشتر با انتشار ویدیوی از محمد بن سلمان که در حال شستن کعبه است، وی را ولیعهد مسلمین توصیف کرد.

«المغامسی» همچنین سه سال پیش که در توییتر خود خواستار آزادی زندانیان در پی شیوع ویروس کرونا شده بود، از سوی مقامات سعودی برکنار شد. وی در توییتر خود نوشته بود: عوامل رفع بلا سه چیز است: پناه بردن به خدا و استغفار، احسان به فقرا و در صورت امکان عفو و بخشش خطاکاران زندانی.

امام و خطیب مسجد قباء بعد از آن، توییت خود را پاک کرد و در توییتی دیگر با عذرخواهی نوشت: پس از اندکی تأمل فهمیدم که با این توییت موافق نیستم. منظور من عفو زندانیانی است که جرایم کوچک داشتند و طبق عرف عربستان در ماه رمضان عفو می‌شدند؛ اما صاحبان جرایم سنگین، باید دوره قانونی محکومیت خود را بگذرانند.

وی در ادامه توییت خود نوشت: برخی از این توییت با سوء نیت تلاش کردند آن را علیه وطنم استفاده کنند، اما می‌گویم از این بدخواهی شما تنها ضرر نصیبتان می‌شود. به دنبال این اقدام، رسانه‌های سعودی اعلام کردند: «عبداللطیف آل الشیخ» وزیر امور اسلامی، دعوت و ارشاد عربستان، «سلیمان الرحیلی» را جانشین امام و خطیب مسجد قباء در مدینه منوره کرد.

/فرارو

مطالب پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا