به گزارش تدبیرشرق، پس از جلسات لاریجانی با جمعی از نمایندگان ادوار مجلس، حالا برخی نیروهای سیاسی نیز به عرصه آمده و از نامزدی لاریجانی حمایت میکنند. جلیل رحیمیجهانآبادی اصلاحطلب و نماینده مجلس، گفته اگر آقای لاریجانی مورد اجماع اصلاحطلبان و اصولگرایان میانهرو قرار گیرد و در انتخابات حضور پیدا کند و پیروز هم شود، ترکیب ریاستجمهوری آقای لاریجانی و وزارت امور خارجه آقای ظریف یک ترکیب طلایی خواهد بود؛ اما اینکه آیا همه این فرضیات محقق شود یا خیر، هنوز مشخص نیست.
از نظر او اصلاحطلبان نیم نگاهی به نامزدی ظریف دارند، هر چند ظریف خود گفته چنین تصمیم ندارد. غیر از او کمالالدین پیرموذن از دیگر نمایندگان ادوار و اصلاحطلب در واکنش به احتمال کاندیداتوری لاریجانی در انتخابات ۱۴۰۰ گفته است: اگر گروههای مرجع، بزرگان دین و ملت و دلسوزان نظام و کیان از ایشان برای حضور در انتخابات دعوت کنند خواهد آمد.
این اظهارات درحالی صورت میگیرد که از یک سو برخی معتقدند لاریجانی واقعا تصمیم جدی برای آمدن ندارد. چنانچه منصور حقیقتپور، از نیروهای نزدیک به لاریجانی بهتازگی گفته بود تا این لحظه همچنان باور دارد که علی لاریجانی تصمیمی برای شرکت در انتخابات ندارد.
از سوی دیگر هم ظریف هر چند به صراحت از عدم تمایل خود برای نامزدی در انتخابات ۱۴۰۰ سخن گفته، اما از پست وزیر امور خارجه در دولت بعدی استقبال کرده است که میتواند شاهدی بر تایید گمانه ترکیب طلایی این طیف سیاسی باشد.
علاوه بر اینها، در حالیکه در میان حامیان لاریجانی برخی چهرههای اصلاحطلب نیز حضور دارند، اما برخی از اصلاحطلبان معتقدند که این اصولگرایان میانه هستند که حامیان جدی نامزدی لاریجانی و ترکیب طلایی لاریجانی-ظریف هستند چرا که اصلاحطلبان عزمی بر معرفی نامزدی غیراصلاحطلب ندارند.
جلال جلالیزاده فعال سیاسی اصلاحطلب و نماینده سابق مجلس در گفتگو با فرارو در این باره با تاکید بر سردی فضای انتخابات درباره ترکیب طلایی لاریجانی و ظریف گفت: ظاهراً حامیان آقای لاریجانی و ظریف مشغول فعالیت، تشکیل ستاد، جمعآوری و جذب نیرو هستند، اما در بین اصلاحطلبان هنوز به طور جدی شخص یا اشخاص خاصی خود را مطرح نکردند. تا زمانی هم که اصلاحطلبان نامزدهای خود را مطرح نکنند نمیشود اظهارنظر کرد. اما اگر قرار باشد آقای لاریجانی انتخاب اصلاحطلبان باشد یعنی دیگر جدال اصولگرا و اصلاحطلب تمام شده است و دیگر هیچ کدام هویت اصلی خود را در مطرح کردن مسائل سیاسی ندارند.
او همچنین افزود: نمایندگان ادوار که بیشتر اصولگرایان میانه هستند از حامیان آقای لاریجانی و در این راستا مشغول فعالیت هستند. آنها خیلی برای این موضوع تلاش میکنند. آقای لاریجانی هم به دلیل مشی معتدلش میتواند اقشار میانهرو را به سمت خود جذب کند، اما اینکه اصلاحطلبان بخواهند از او حمایت کنند بعید است. اصلاحطلبان هنوز به نتیجه نرسیدهاند که آیا واقعاً کاندیدایی از خود داشته باشند یا نه. قبلاً اظهاراتی درباره تمایل حزب کارگزاران سازندگی به نامزدی لاریجانی شنیده شده، اما هنوز بهطور قطعی و علنی از آقای لاریجانی حمایت نکردند، اما در گزینههایشان هست. احزابی مثل حزب اتحاد ملی یا اعتماد هم اعلام کردند کاندیدای حزبی معرفی میکنیم، اما هنوز نامزدهای خود را علنی نکرده اند و باید منتظر بود. در کل، این اصولگرایان میانه هستند که قصد مطرح کردن آقای لاریجانی را دارند، اما اصلاحطلبان چنین عزمی را ندارند.
این فعال سیاسی اصلاحطلب بیان کرد: اینکه اصلاحطلبان از آقای ظریف حمایت بکنند قطعی نیست. چون در جلساتی که برای تصمیمگیری تشکیل شده است این مسئله علنی و قطعی نشده است. اما آقای خرازی و آقای ظریف هم مشغول فعالیت هستند. شاید هرچه به انتخابات نزدیکتر شویم کاندیداهای دیگری هم اعلام حضور کنند. به نظر میرسد فضای سرد انتخابات موجب شده تا افراد خیلی تمایلات خود را درباره نامزدی در انتخابات ۱۴۰۰ بروز ندهند. شاید هر چه به انتخابات نزدیک شویم با گرمتر شدن فضای انتخاباتی اعلام حضور افراد صریحتر و بیشتر شود.
جلالیزاده اضافه کرد: در مجموع، احتمال حضور آقای لاریجانی در انتخابات ۱۴۰۰ با توجه به جلسات و فعالیتهایی که در استانها برقرار است، خیلی بالاست. بنابراین، من احتمال حضور ایشان را از آقای ظریف بیشتر میدانم.