جوانان سالمی که هیچ بیماری زمینه ای ندارند برای دریافت واکسن باید تا سال ۲۰۲۲ صبر کنند
سازمان جهانی بهداشت:
تدبیرشرق/یکی از مقامات ارشد سازمان جهانی بهداشت درباره توزیع واکسن کووید ۱۹ در جهان و زمان دسترسی همه به آن توضیح داد. دکتر سمیه سوامیناتان، یکی از مقامات ارشد سازمان جهانی بهداشت در این رابطه گفت: جوانان سالمی که هیچ بیماری زمینهای ندارند احتمالاً برای دریافت واکسن کرونا باید تا سال ۲۰۲۲ صبر کنند، زیرا مقامات بهداشتی کشورها در گام نخست تمرکز خود را بر روی ایمنی سازی افراد مسن و دیگر گروههای آسیب پذیر قرار خواهند داد.
یکی از مقامات ارشد سازمان جهانی بهداشت درباره توزیع واکسن کووید ۱۹ در جهان و زمان دسترسی همه به آن توضیح داد.
با گذشت ۱۰ ماه از همه گیری ویروس کرونا در جهان، هنوز هیچ واکسن مورد تاییدی برای عرضه به عموم مردم یافت نشده است. سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده است هم اینک ۱۹۱ واکسن در کشورهای مختلف در حال توسعه است. از این میان، نزدیک به ۴۰ واکسن در مرحله آزمایش انسانی و ۱۰ واکسن در مرحله پایانی قرار دارند. غولهای داروسازی جهان ابراز امیدواری کردهاند بتوانند نسخه اولیه واکسن کرونا را اوایل سال ۲۰۲۱ به بازار عرضه کنند. با این حال، یکی از بزرگترین چالشهای این عرصه، تولید واکسن در ابعاد جمعیت جهان است.
بر این اساس، هم اینک جمعیت جهان ۷ میلیارد و ۸۰۰ میلیون نفر است. برآورد محققان این است که برای ایجاد ایمنی گلهای در جامعه نیازمند واکسیناسیون بیش از ۷۰ درصد جمعیت یک کشور وجود دارد. ایمنی گلهای به حالتی اطلاق میشود که درصد بالایی از مردم یک کشور به طور طبیعی یا از طریق واکسیناسیون عمومی به یک ویروس یا باکتری مبتلا شوند و پس از بهبودی به دلیل مقاومت در برابر بیماری، زنجیره شیوع قطع شود و جامعه به ایمنی میرسد. برای مثال، در مورد کشور آمریکا با جمعیت ۳۳۰ میلیون نفر، بیش از ۲۰۰ میلیون نفر باید به این ویروس مبتلا شوند تا ایمنی گلهای پدید آید. این بدان معنا خواهد بود که شرکتهای داروسازی باید برای دستکم ۵.۵ میلیارد نفر از جمعیت جهان واکسن تولید کنند. دست یابی به این امر در کوتاه مدت بزرگترین چالش برای مبارزه با همه گیری کرونا محسوب میشود.
دکتر سمیه سوامیناتان، یکی از مقامات ارشد سازمان جهانی بهداشت در این رابطه گفت: جوانان سالمی که هیچ بیماری زمینهای ندارند احتمالاً برای دریافت واکسن کرونا باید تا سال ۲۰۲۲ صبر کنند، زیرا مقامات بهداشتی کشورها در گام نخست تمرکز خود را بر روی ایمنی سازی افراد مسن و دیگر گروههای آسیب پذیر قرار خواهند داد.
وی تاکید کرد: کارکنان بخش درمانی، کارکنانی که در خط مقدم مبارزه با کرونا قرار دارند، افرادی که به مردم خدمات عمومی ارائه میکنند و سالمندان احتمالاً نخستین گروهی از مردم خواهند بود که واکسن کرونا را دریافت میکنند. با این وجود، سازمان جهانی بهداشت در حال طراحی یک دستورالعمل از اولویتهای کسانی است که واکسن کووید ۱۹ را دریافت خواهند کرد. یکی دیگر از مشکلهایی که هم اینک وجود دارد دستیابی به واکسنی است که ایمنی و کارایی آن تایید شده باشد. واکسنی دارای ایمنی و کارایی است که سازمان جهانی بهداشت، سازمان غذا و داروی آمریکا یا سازمان غذا و داروی اتحادیه اروپا آن را تایید کند.