آخرین خبرهااجتماعیاستان هااسلایدرخبر داغ

توصیه‌های پیشگیری از انتشار کرونا در شالی‌کوبی‌های گیلان

انتشار کرونامدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: با توجه به فصل برداشت برنج و آغاز به کار کارخانجات شالی‌کوبی در استان ضروری است تا برای حفظ سلامت کشاورزان و نیروهای شاغل در کارخانه‌های شالی‌کوبی توصیه‌های بهداشتی رعایت شود.

قاسم جواد زاده  با اشاره به برخی مراقبت‌ها برای پیشگیری از انتشار ویروس کرونا در شالی‌کوبی‌های گیلان اظهار کرد: کشاورزان، کارگران شالی‌کوبی‌ها و کارمندان اداری و فروش کارخانجات شالی‌کوبی باید از ماسک‌های بهداشتی، دستکش، شوینده‌ها و ضدعفونی‌کننده‌های دست در حین انجام کار استفاده کنند.

وی با تأکید بر استفاده از ماسک در زمان انجام کار گفت: به کشاورزان، کارگران شالی‌کوبی‌ها، کارمندان اداری و فروش کارخانجات شالی‌کوبی توصیه می‌شود  قبل از شروع کار و حضور در کارخانه حتماً دست‌های خود را با آب و صابون بشویند و از دست دادن و روبوسی در شروع و پایان ساعات کاری  پرهیز کنند.

مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی گیلان با تأکید بر لزوم رعایت حداقل فاصله ایمنی بهداشتی یک تا دو متری «حفاظت‌شده» هنگام مکالمه افراد تصریح کرد: به‌منظور کاهش میزان تجمعات از برگزاری هرگونه جلسات غیرضروری، کلاس‌های آموزشی، فعالیت‌های ورزشی و سایر تجمعات غیرضروری تا زمان رفع مشکل بیماری کرونا جلوگیری شود.

جوادزاده با بیان اینکه غذاها باید در ظروف یک‌بارمصرف تهیه و به کارگران تحویل داده شود، افزود: محیط کارخانه، دستگاه‌ها و ماشین‌آلات، رختکن‌ها، نمازخانه‌ها، رستوران، نگهبانی و سرایداری، سرویس‌های بهداشتی، دستگیره‌ها و غیره در پایان هرروز باید بر اساس پروتکل‌های بهداشتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به‌صورت مستمر ضدعفونی شود.

وی با تأکید بر اینکه از وسایل حفاظت فردی، شامل کلاه ایمنی به‌صورت مشترک به‌هیچ‌وجه استفاده نشود، بیان کرد: کارگران بعد از اتمام ساعات کاری حتماً در محل کارگاه استحمام کنند و لباس‌های خود را بشویند ضمن اینکه سرویس­های ایاب و ذهاب و حمل‌ونقل قبل و پایان سرویس‌دهی حتماً ضدعفونی شود.

مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی گیلان با تأکید بر اینکه زباله‌های تولیدی در کارگاه باید روزانه به‌صورت مستمر به طریق بهداشتی تخلیه و برای دفع بهداشتی آن‌ها اقدام شود، تصریح کرد: در صورت امکان از وسایل شخصی شامل خودکار و موبایل بین کارگران استفاده نشود، از سیستم‌های تهویه به‌صورت مداوم و کارآمد در داخل کارخانه، انبارها، اتاق‌ها، رختکن و سرویس به‌صورت مستمر استفاده شود.

جوادزاده با بیان اینکه باید تا حد امکان دریافت اجرت تبدیل و حقوق کارگران به‌صورت الکترونیک پرداخت شود، گفت: معاینه‌های مستمر کارگران و کارمندان  انجام  و درجه حرارت بدن آن‌ها کنترل شود و به کارگران مشکوک به بیماری در بدو ورود به کارگاه با صدور مجوز و یا مرخصی استعلاجی آن‌ها موافقت شود.

وی با بیان اینکه از ورود افراد غیر مرتبط در کارخانجات شالی‌کوبی به‌ویژه در محیط‌های کاری و اداری، انبار شلتوک و برنج ممانعت شود، افزود: شلتوک برنج به‌صورت مکانیزه، در دفعات کمتر و با حجم‌های بالاتر ترخیص یا دریافت شود و دریافت شلتوک و ورود آن به بخش تولید ضمن رعایت پروتکل‌های بهداشتی بافاصله زمانی بیشتر انجام گردد.

مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی گیلان با تأکید بر اینکه برنج تولیدی بعد از تبدیل و کیسه گیری در انبارهای مکانیزه و ضدعفونی شده نگهداری شود، تصریح کرد: از ورود و خروج افراد غیر مرتبط حتماً در این بخش‌ها و تماس مستقیم افراد با برنج ممانعت به عمل آید، ارتباط ایزوله با رعایت پروتکل‌های بهداشتی کارگران و کارمندان بخش فروش و توزیع کارخانجات شالی‌کوبی با تمامی واحدهای بیرون از کارخانه مرتبط با زنجیره تأمین، تولید و عرضه در بیرون از کارخانه کشاورزان، خریداران در ایام و ساعات کاری حتماً رعایت شود.

استان گیلان دارای ۲۳۸ هزار هکتار شالیزار است که هرسال از تبدیل یک‌میلیون و ۲۰۰ هزار تن شلتوک برداشتی آن‌ها، حدود ۷۵۰ تا ۸۵۰ هزار تن برنج سفید به دست می‌آید.

گیلان بزرگ‌ترین تولیدکننده ارقام بومی و باکیفیت برنج در کشور است که با ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری، رتبه اول کشور را ازلحاظ سطح زیر کشت و رتبه دوم تولید برنج را به خود اختصاص داده است.

/فارس

مطالب پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا